Μπορούσια Ντόρτμουντ – Σάλτσμπουργκ 1-2

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Σάλτσμπουργκ 1-2

Τρομερή η Σάλτσμπουργκ επικράτησε 2-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ με ήρωα τον Βαλόν Μπερίσα και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στο ευρωπαϊκό της ταξίδι. Άνετη επικράτηση της Ατλέτικο επί της Λοκομοτίβ Μόσχας (3-0), νίκη και για την Λυών εκτός έδρας επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-0).

Η Σάλτσμπουργκ τα έδωσε όλα στη Γερμανία. Είχε δοκάρι, ευστόχησε σε πέναλτι, προηγήθηκε με 2-0 και εν τέλει πήρε δίκαια μια νίκη που γέρνει την… πλάστιγγα της πρόκρισης υπέρ της. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη φάση στον αγώνα εντοπίζεται στο 6′ με τον Σίρλε να επιχειρεί ένα βολέ και την μπάλα να περνάει άουτ. Το παιχνίδι κυλούσε σε βάρος των γηπεδούχων που φαίνονταν αιφνιδιασμένοι από τη θέληση των Αυστριακών.

Στο 40ο λεπτό η αήττητη στο Europa League Σάλτσμπουργκ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τους Ρόμαν Μπούρκι και Μάρσελ Σμέλτσερ να σώζουν την εστία της ομάδας τους. Ο Σλάγκερ με μια εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Χουάνγκ με τον Μπούρκι να σώζει την εστία του, ενώ στη συνέχεια ούτε ο Νταμπούρ κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Σμέλτσερ να απομακρύνει αυτή τη φορά. Στις καθυστερήσεις του αγώνα το σουτ του Χουάνγκ βρήκε στο δοκάρι και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Στην επανάληψη και πάλι οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί. Στο 48′ ο κινητικότατος Χουάνγκ ανατράπηκε από τον Τοπράκ και ο Βαλόν Μπερίσα δεν λάθεψε από τα 11 βήματα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του (1-0). Στο 56′ έγινε και το 2-0 πάλι με σκόρερ τον Βαλόν Μπερίσα. Η γηπεδούχος Ντόρτμουντ κατάφερε απλώς να μειώσει με τον Σίρλε στο 62′ μετά από ασίστ του Πούλισιτς, ενώ στο 80′ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έπιασε μεν την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Σμέλτσερ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Το 2-1 υπέρ των Αυστριακών παρέμεινε ως το τέλος και έτσι εκείνοι είναι αυτοί που έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση…

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λοκομοτίβ Μόσχας 3-0

Σαν σε προπόνηση η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχτηκε την σαφώς πιο αδύναμη Λοκομοτίβ στο Wanda Metropolitano, με τον Σαούλ Νίγκεθ να ανοίγει το σκορ στο 22′ με ωραίο μακρινό σουτ και τον Ντιέγκο Κόστα να διπλασιάζει τα τέρματα των Ροχιμπλάνκος στο 47′ όταν πήρε το «ριμπάουντ» σε κακή απόκρουση του τερματοφύλακα της Λοκομοτίβ Μόσχας, Γκιγέρμε, σε πλασέ του Αντουάν Γκριεζμάν.Λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού (28′) ο Γάλλος διεθνής άσος της Ατλέτι απώλεσε τεράστια ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ προ κενής εστίας. Αλλά στην εκπνοή του αγώνα, ο αρχηγός απόψε Κόκε ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 εκμεταλλευόμενος την σέντρα του Χουανφράν (πρώτη φορά στην καριέρα του με την ροχιμπλάνκα φανέλα που μοιράζει 2 ασίστ σε έναν αγώνα). Με την εν λόγω επικράτηση, οι Μαδριλένοι κατέστησαν… τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της Μόσχας και ετοιμάζονται ήδη για τους «8» της διοργάνωσης!

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Λυών 0-1

Στο 68ο λεπτό του αγώνα, ο Μαρσέλο με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μέμφις Ντεπάι και κακή αμυντική αντίδραση των γηπεδούχων έβαλε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (1-0) που δίνει ισχνό προβάδισμα-πρόκρισης στους… οικοδεσπότες του θεσμού Γάλλους. Πέρασαν και… δεν ακούμπησαν οι Ρώσοι που δεν φάνηκαν καθόλου απειλητικοί στο παιχνίδι.

 

Ρεβάνς: 15/03

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ