Οι επτά ερυθρόλευκοι που ξέρουν από διπλό στην Πόλη (vids)

Οι επτά ερυθρόλευκοι που ξέρουν από διπλό στην Πόλη (vids)

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη δύο χρόνια μετά την τελευταία φορά που του ξυπνά ευχάριστες μνήμες. Τα πρόσωπα που συνδέουν το τότε με το τώρα και το «ερυθρόλευκο» παρελθόν στην Πόλη.

Μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα κόντρα στην Αντβερπ ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τη σπουδαία αναμέτρηση με τη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Ένα παιχνίδι που δεν αποκλείεται να αποβεί καθοριστικό για την πρώτη θέση αφού σε περίπτωση που η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς φύγει με διπλό από το «Σουκρού Σαράτζογλου» θα είναι σε θέση ισχύος σε σχέση με τους υπόλοιπους του γκρουπ.

Τα παιχνίδια στην Πόλη είναι πάντα ιδιαίτερα για τις ελληνικές ομάδες αφού πέρα από το καθαρά αγωνιστικό, έχουν και μία συναισθηματική φόρτιση. Για τους Πειραιώτες φυσικά αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα την επισκεφθούν. Μόλις πριν από δύο χρόνια και… κάτι, είχαν βρεθεί ξανά εκεί σε ένα παιχνίδι που αν μη τι άλλο ξυπνά πολύ ευχάριστες μνήμες στους «ερυθρόλευκους».

Η Μπασάκ και οι 7+1

Ηταν η αναμέτρηση με την Μπασακσεχίρ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League όταν ο Ολυμπιακός είχε φύγει νικητής με 1-0 ύστερα από συγκλονιστικό παιχνίδι και σφράγισε την πρόκρισή του στα πλέι οφ με νέα νίκη (2-0) στη ρεβάνς του Πειραιά. Στο ματς της Τουρκίας μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γιώργος Μασούρας που είχε πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης από ασίστ του Ματιέ Βαλμπουενά αλλά και ο Ζοσέ Σα που είχε πιάσει το πέναλτι του Βίσκα στις καθυστερήσεις.

Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από εκείνη την αναμέτρηση, ελάχιστοι είναι οι παίκτες που ήταν σε εκείνη την αποστολή και βρίσκονται και σήμερα στο ρόστερ της ομάδας. Για την ακρίβεια είναι μόλις επτά. Τέσσερις από τη βασική ενδεκάδα και τρεις που είχαν μείνει στον πάγκο. Ο λόγος για τους Βαλμπουενά, Μασούρα, Μπουχαλάκη και Σεμέδο που είχαν ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα ενώ στον πάγκο ήταν οι Ελ Αραμπί, Καμαρά και Σισέ ο οποίος δεν αγωνίστηκε.

Κοινή συνισταμένη βέβαια του τότε με το τώρα παραμένει και ο πρωτεργάτης των επιτυχιών του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Ο Πέδρο Μαρτίνς που είχε καταφέρει να βάλει τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League εκείνης της σεζόν, πετυχαίνοντας μερικές εντυπωσιακές νίκες μάλιστα στα προκριματικά, παραμένει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο και φιλοδοξεί να οδηγήσει την ομάδα σε μεγάλες επιτυχίες και στο Europa League φέτος.

Ο Ολυμπιακός στην Πόλη και η Οσμανλί

Πέρα από το ματς με την Μπασακσεχίρ, ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμη τρεις φορές στην Πόλη, με τις αναμνήσεις να μην είναι και οι καλύτερες. Δύο ήττες από τη Γαλατά με 1-0, το 2003/4 για το Champios League και το 2008/9 για το Europa League αλλά και μία ακόμη ήττα από την Μπεσίκτας με 4-1 τη σεζόν 2016/17 για τους «16» του Europa League είναι ο «ερυθρόλευκος» απολογισμός.

Τη σεζόν που ο Ολυμπιακός έπαιξε με την Μπεσίκτας, στον προηγούμενο γύρο είχε αντιμετωπίσει ακόμη μία τουρκική ομάδα, στην Άγκυρα. Ο λόγος για την Οσμανλίσπορ την οποία είχε νικήσει με 3-0 και σε συνδυασμό με το 0-0 του «Γ. Καραϊσκάκης» πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Συνολικά κόντρα σε Τούρκους, η παράδοση του Ολυμπιακού είναι σχετικά μοιρασμένη καθώς μετράει τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που βρίσκει στον δρόμο του τη Φενέρ, σε επίσημο τουλάχιστον ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ