Η ευκαιρία ενός crash test

Η ευκαιρία ενός crash test

Το αποψινό αντάμωμα στην Πόλη είναι ιδιαίτερο, αλλά ίσως τελικά και… ευκαιρία

Δεδομένα… επικίνδυνη αποστολή. Ποδοσφαιρικό crash test, στα λημέρια της Φενερμπαχτσέ: της «πιο δύσκολης ομάδας που έχουμε αντιμετωπίσει ως τώρα» όπως παραδέχθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Και ενώ η –απροσδόκητη- απουσία του Γιαν Εμβιλά προφανώς ανεβάζει και άλλο τον συντελεστή δυσκολίας σε αυτή την δεύτερη στροφή του group D;

Ποιος ξέρει. Η νύχτα στην Πόλη ίσως κρύβει μια μεγάλη ευκαιρία για τον πρωταθλητή Ελλάδας, και το αχαρτογράφητο ταξίδι του στο φετινό Europa League.

Περπατημένος ο οργανισμός Ολυμπιακός στα μονοπάτια της Ευρώπης. Και έμπειρος στα «μαθηματικά» της. Τόσο ώστε να γνωρίζει πως το δυσκολότερο κεφάλαιο στον πρώτο γύρο του group, δεν είναι ούτε το αποψινό ματς στην έδρα της σημαντικότερης Τουρκικής ομάδας. Ούτε καν εκείνο που τον περιμένει στη Φρανκφούρτη (21/10) με την Άιντραχτ.

Το δυσκολότερο ήταν το ματς της πρεμιέρας στο Καραϊσκάκη με την Αντβέρπ. Μια παρτίδα που ξεκίνησε με τους Ερυθρόλευκους να έχουν την πλάτη στον τοίχο. Εκεί δεν υπήρχε δικαίωμα στο λάθος.

Από τη στιγμή λοιπόν που έγινε αυτή η «δουλειά», οι Πειραιώτες δεδομένα αναβάθμισαν το σχέδιο τους. Ψάχνουν τρόπο να κάνουν «ζημία» στις έδρες των δύο βασικών αντιπάλων τους για την 1η θέση του ομίλου: Τη μοναδική που οδηγεί απευθείας στους «16» του Europa League.

Μια ισοπαλία απόψε για παράδειγμα δεν είναι μόνο ένας χρυσός βαθμός. Είναι και οι δύο που εάν και εφόσον θα χάσουν οι Τούρκοι στην έδρα τους. Έσπασε στην πρεμιέρα η Φενέρ την έδρα της Άιντραχτ (1-1). Αν ο Ολυμπιακός κάνει το ίδιο στους γείτονες; Τότε από πολύ νωρίς δημιουργεί ιδιαίτερες προϋποθέσεις. Είπαμε, οι όμιλοι έχουν τα… μαθηματικά τους. Και ο πρωταθλητής Ελλάδας την τεχνογνωσία.

Ποια ισοπαλία όμως; «Ήρθαμε για τη νίκη» ξεκαθάρισε ο Πέδρο Μαρτίνς. «Το γεγονός ότι κερδίσαμε το πρώτο ματς θα μας βοηθήσει πολύ. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Έχουμε δουλέψει και είμαστε προετοιμασμένοι.  Αν καταφέρουμε να νικήσουμε τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλά για εμάς» άπλωσε την σκέψη του.

«Θέλουμε τη νίκη» είπε και ο Βαλμπουενά που γνωρίζοντας τα κατατόπια στο «Σουκρού Σαράτσογλου» περιμένει το αποψινό «πως και πως» . Ναι, και ο Γάλλος απόλυτα συντονισμένος με εκείνη την πρόκληση της… ευκαιρίας.

«Και πως θα αντιμετωπίσετε το 3-5-2 του Περέιρα» ρώτησε τον Μαρτίνς, χθες ένας Τούρκος δημοσιογράφος. «Ο Περέιρα δεν ξέρει την τακτική και μας και εμείς δεν ξέρουμε τη δική του. Κανείς δεν ξέρει τα πλάνα του άλλου. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε» πήρε απάντηση… πληρωμένη από τον 51χρονο που σιγά μην άνοιγε τα χαρτιά του.

Πρόσθεσε όμως κάτι ακόμη. Πως «το πλάνο που έχουμε, με ή χωρίς τον Εμβιλά είναι το ίδιο και δεν αλλάζει». Και αυτή ήταν μάλλον η ατάκα intro στο ματς. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να είναι ίδιος δίχως τον «μετρονόμο» του. Απλά ίσως ο Πέδρο Μαρτίνς με αυτό τον τρόπο να θέλησε να εξηγήσει πως εξ αρχής είχε στο μυαλό του μια σύνθεση δίχως τον Γάλλο.

Θα φανεί στη… σκηνή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ