Οι πρώτοι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Οι πρώτοι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει και το 2022 στο Europa League, κατά πάσα πιθανότητα στα μπαράζ της διοργάνωσης και σήμερα το βράδυ θα γνωρίζει τους πρώτους υποψήφιους αντιπάλους του.

Το «χρυσό» γκολ του Τικίνιο στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Φενέρμπαχτσε για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League χάρισε στον Ολυμπιακό μια νίκη τεράστιας σημασίας. Μια νίκη, η οποία του εξασφάλισε πως θα συνεχίσει την πορεία του στο Europa League και στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Τώρα αυτό που μένει να φανεί είναι αν αυτό θα γίνει απευθείας στη φάση των «16», κατακτώντας την πρωτιά στον όμιλο, ή στα μπαράζ της διοργάνωσης, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση. Η αλήθεια είναι πως το δεύτερο σενάριο συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, καθώς για να βρεθούν στην κορυφή οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να επικρατήσουν την Πέμπτη (9/12) της Αντβέρπ στο Βέλγιο και Άιντραχτ να ηττηθεί από την αδιάφορη Φενέρ.

Όπως και να ‘χει, σήμερα είναι βραδιά Champions League που δεν αφήνει καθόλου αδιάφορους τους Πειραιώτες. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς από σήμερα το βράδυ με την ολοκλήρωσης των πρώτων παιχνιδιών της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα γνωρίζουν τους πρώτους υποψήφιους αντιπάλους τους σε περίπτωση που βρεθούν στα μπαράζ.

Αρχικά, οι τρεις ομάδες στο Champions League που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τερματίσουν στην 3η θέση και θα παίξουν στα μπαράζ του Europa League είναι η Ζενίτ, η Σέριφ του Γιώργου Αθανασιάδη και του Δημήτρη Κολοβού και η Μπουρούσια Ντόρτμουντ. Αυτές οι ομάδες δηλαδή είναι ήδη υποψήφιοι αντίπαλοι της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς στα μπαράζ της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Από εκεί και πέρα, από τη σημερινή βραδιά των «αστεριών» θα προκύψουν άλλοι δύο υποψήφιοι αντίπαλοι από τις εξής ομάδες: Λειψία, Μπριζ, Πόρτο, Μίλαν και Ατλέτικο Μαδρίτης. Σήμερα το βράδυ μια εκ των Λειψία και Μπριζ και μια από τις Μίλαν, Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης θα προστεθούν στη λίστα με τους υποψήφιους αντιπάλους των «ερυθρόλευκων».

Από την αυριανή βραδιά του Champions League, όπου θα ολοκληρωθεί και η φάση των ομίλων του θεσμού, θα προκύψουν και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, που θα είναι μια εκ των Μπαρτσελόνα και Μπενφίκα, μια εκ των Αταλάντα και Βιγιαρεάλ και μια από τις Βόλφσμπουργκ, Λιλ, Σεβίλλη και Σάλτσμπουργκ. Έτσι, ο Ολυμπιακός μέχρι αύριο το βράδυ θα ξέρει και τους 8 υποψηφίους αντιπάλους για τα μπαράζ για τους 16 του Φλεβάρη.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού από το Champions League

1ος όμιλος 

Λειψία, Μπριζ

2ος όμιλος

Μίλαν, Ατλέτικο, Πόρτο

3ος όμιλος

Ντόρτμουντ

4ος όμιλος 

Σέριφ

5ος όμιλος

Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα

6ος όμιλος

Αταλάντα, Γιουνγκ Μπόις, Βιγιαρεάλ

7ος όμιλος

Βόλφσμπουργκ, Σεβίλλη, Σάλτσμπουργκ, Λιλ

8ος όμιλος

Ζενίτ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ