Είναι αδιάφορη η Αντβέρπ;

Είναι αδιάφορη η Αντβέρπ;

Τι λένε στο Βέλγιο για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και πόσο πραγματικά αδιάφορη είναι η Αντβέρπ;

Αν ήταν λίγο πιο τυχερός ή αν προτιμάτε αν η Άιντραχτ ήταν λίγο πιο άτυχη, το ματς της Πέμπτης στην παγωμένη Αμβέρσα θα μπορούσε να είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό. Όχι πως δεν έχει τώρα, καθώς με νίκη και ήττα των Γερμανών στην Πόλη ο Ολυμπιακός παίρνει την πολυπόθητη πρώτη θέση και μαζί την άμεση πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης.

Θα ήταν τα πράγματα όμως, αν όχι ξεκάθαρα στα χέρια των πρωταθλητών Ελλάδας, σε μεγαλύτερο έλεγχο από τους ερυθρόλευκους. Βλέπετε η ήττα στο Καραϊσκάκη από την Άιντραχτ στο φινάλε διαμόρφωσε την βαθμολογία του ομίλου, όπως και οι συνεχόμενοι βαθμοί που «έκλεψε» η Γερμανική ομάδα κυρίως απέναντι στην Αντβέρπ.

Θα μπορούσαν κάλλιστα και οι Βέλγοι να σταθούν στο πόσο άτυχοι ή αν προτιμάτε απρόσεκτοι ήταν σε αυτή την διαδρομή τους στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Μια διαδρομή που για την βελγική ομάδα ξεκίνησε με όνειρα για πρόκριση.

Μπορεί να μπήκαν από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας όμως η Αντβέρπ είχε φιλοδοξίες που χάθηκαν νωρίς όσον αφορά το Γιουρόπα λιγκ και με τον χειρότερο τρόπο την προηγούμενη αγωνιστική όταν και αποκλείστηκαν και από το Κόνφερενς με το γκολ που δέχθηκαν στο 94΄ από την Άιντραχτ για το τελικό 2-2.

Εκείνο το γκολ που άλλαξε τις ισορροπίες και για τον Ολυμπιακό που αν είχε κρατήσει η Βελγική ομάδα τότε θα ήθελε νίκη και μη νίκη των Γερμανών στην Πόλη για πρόκριση. Τότε βεβαίως και η Αντβέρπ θα είχε κίνητρο με νίκη να βγει Τρίτη αν οι Γερμανοί έπαιρναν αποτέλεσμα στην Πόλη. Από… μπάχαλο μέσα σε ένα λεπτό ο όμιλος έγινε ξεκάθαρος με την πρωτιά να παίζετε ακόμη.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν μπορεί να μην έχει άγχος καθώς η πρόκριση στους 32 είναι δεδομένη, στοχεύοντας στο διπλό και περιμένοντας τα καλά νέα από την Πόλη, η Αντβέρπ από την άλλη έχει να βγάλει απλά την υποχρέωση. Τελευταία ευρωπαϊκή παράσταση για τους Βέλγους που αν θεωρείται πως θα είναι και αδιάφοροι τότε κάνετε μεγάλο λάθος. Μπορεί να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον όμως στην Αντβέρπ είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν όσο δεν πάει το ματς θέλοντας να πάρουν και την πρώτη νίκη στον όμιλο.

Είναι χαρακτηριστικά τα ρεπορτάζ στο Βέλγιο όπου αναφέρουν ότι η Αντβέρπ θα αντιμετωπίσει το ματς ως «τελικό» καθώς θέλει να αποδείξει πως άξιζε πολλά περισσότερα στον όμιλο. Παρά το γεγονός ότι ακολουθεί την Κυριακή ένα δύσκολο εντός έδρας ματς για το πρωτάθλημα με την Σταντάρ Λιέγης τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως η αντίπαλος του Ολυμπιακού θα παραταχθεί με δυνατό σχήμα για να πετύχει τον στόχο της.

Η αγωνιστική αφέλεια που διακρίνει φέτος την Αντβέρπ είναι από την άλλη ένα από τα στοιχεία που σίγουρα θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί ο Πέδρο Μαρτίνς. Μαζί με το γεγονός ότι αν τα πράγματα στραβώσουν για τους Βέλγους η απογοήτευση είναι δεδομένο πως θα έρθει γρήγορα. Όπως και να έχει για τον Ολυμπιακό το ματς της Πέμπτης αναμένεται δύσκολο καθώς για τους Βέλγους μπορεί να λείπει το βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν λείπει όμως το κίνητρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ