Μπέτις – Άιντραχτ 1-2: Βήμα πρόκρισης μέσα στην Ισπανία για την Άιντραχτ

Μπέτις – Άιντραχτ 1-2: Βήμα πρόκρισης μέσα στην Ισπανία για την Άιντραχτ

Η... ψυχωμένη Άιντραχτ «άλωσε» το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», επικράτησε της Μπέτις με 2-1 και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League!

Άιντραχτ από «ατσάλι»! Η Μπέτις έκανε το παιχνίδι της, είχε τις μεγάλες ευκαιρίες, ωστόσο η Άιντραχτ είχε την ουσία και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου της. Οι «αετοί» έκαναν μεγάλο παιχνίδι μέσα στη Σεβίλλη, επικράτησαν με 2-1 της ισπανικής ομάδας και πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Europa League εν όψει και της ρεβάνς της άλλης εβδομάδας στη Φρανκφούρτη.

Η Μπέτις ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και πήρε τον έλεγχο της μπάλας από νωρίς, έχοντας μερικές σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο, με κύρια πηγή κινδύνου τον Φεκίρ ο οποίος είχε αναλάβει τον ρόλο του οργανωτή.

Κι όμως, το γκολ ήρθε από την Άιντραχτ, εντελώς κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Σκόρερ ο Φίλιπ Κόστιτς στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Σέρβος έκανε σέντρα-σουτ από τα αριστερά, η μπάλα πήρε μια περίεργη τροχιά και τελικά κατέληξε στα δίχτυα του Μπράβο για το 1-0!

Οι γηπεδούχοι ωστόσο ήταν καλύτεροι και τελικά δικαιώθηκαν στο 30ο λεπτό. Ο Φεκίρ πήρε την μπάλα από τα δεξιά, έκοψε άψογα προς τα μέσα και με ένα φοβερό πλασέ έκανε το 1-1 και έφερε ξανά σε ισορροπία τις δύο ομάδες.

Μόλις δύο λεπτά κράτησε ωστόσο η χαρά των Ισπανών. Καθώς στην αμέσως επόμενη φάση οι «αετοί» πήραν ξανά το προβάδισμα. Ο Λίντσρομ έκανε… πλάκα στην άμυνα της Μπέτις, έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Καμάντα και εκείνος σε κενή εστία έκανε το 2-1 στο 32ο λεπτό.

Μάλιστα, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Άιντραχτ είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-1, ωστόσο ο Μπορέ δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από το σημείο του πέναλτι στο 52ο λεπτό. Οι Ανδαλουσιανοί είχαν τις ευκαιρίες, πίεσαν για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο ο Κέβιν Τραπ φώναξε «παρών» όσες φορές χρειάστηκε και η Άιντραχτ κατάφερε να κρατήσει το 2-1 μέχρι το τελικό σφύριγμα, πηγαίνοντας στη Γερμανία με ένα μεγάλο προβάδισμα, για την πρόκριση στους «8» του Europa League.

ΜΠΕΤΙΣ: Μπράβο, Σαμπαλί, Έντγκαρ Γκονζάλες, Πετσέγια, Ρουϊμπάλ (77’ Τέγιο), Καρβάλιο (61’ Μιράνδα), Ροντρίγκες, Κανάλες, Χουάνμι (61’ Χοακίν), Φεκίρ, Γουίλιαν Ζοσέ (77’ Μπόρχα Ιγκλέσιας)

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Εντικά, Χιντερέγκερ, Τούτα, Κνάουφ, Κόστιτς, Σο, Γιάκιτς, Λίντστρεμ (74’ Χάουγκε), Μπορέ (85’ Λάμερς), Καμάντα (79’ Λαντς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ