Ο Φαν Μπρόνκχορστ κάλεσε τους οπαδούς των Ρέιντζερς να είναι… κόσμιοι

Ο Φαν Μπρόνκχορστ κάλεσε τους οπαδούς των Ρέιντζερς να είναι… κόσμιοι

Ο προπονητής των Ρέιντζερς, Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ, ζήτησε από τους οπαδούς της ομάδας του να έχουν κόσμια συμπεριφορά στο τελικό του Europa League.

Ο προπονητής των Ρέιντζερς, Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ, προέτρεψε τους 100.000 Σκωτσέζους φιλάθλους που αναμένεται να φτάσουν στη Σεβίλλη για τον (18/5) τελικό του Γιουρόπα Λιγκ να έχουν την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά.

«Δεν είναι συχνό ότι μπορούμε να φτάσουμε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, οπότε πρέπει να απολαύσουμε αυτή τη στιγμή και να φροντίσουμε να μην προκαλέσουμε κανένα πρόβλημα», είπε ο Ολλανδός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ισπανίας ανησυχούσε για τα «σοβαρά προβλήματα» που θα μπορούσαν να προκύψουν με τους περίπου 150.000 οπαδούς της Ρέιντζερς και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης να αναμένονται στην πόλη για τον αγώνα, με την πλειοψηφία να μην έχει εισιτήρια για τον τελικό.

«Δεν νομίζω ότι αφορά τους αριθμούς. Φέρνεις 50 άτομα και προκαλούν χάος», είπε ο Φαν Μπρόνκχορστ. «Ξέρω ότι έχουμε πολλούς οπαδούς που ταξιδεύουν μαζί μας εδώ… και πρέπει να απολαύσουν αυτή την περίσταση. Οι μισοί από τους οπαδούς θα επιστρέψουν στο σπίτι χαρούμενοι και οι άλλοι μισοί θα επιστρέψουν θυμωμένοι, αλλά θα πρέπει να σεβαστούμε τη διοργανώτρια πόλη. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται σκληρά για να μας φιλοξενήσουν. Απολαύστε (την ατμόσφαιρα) και μην αφήσετε κακό (αναμνήσεις) πίσω».

Ο 47χρονος προπονητής, πρώην παίκτης των Ρέιντζερς, Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα, επαίνεσε τη βάση των φιλάθλων της Σκωτίας για τον τρόπο που βοήθησαν την ομάδα να νικήσει πιο διάσημες ομάδες, όπως η Μπορούσια Ντόρτμουντ και η Λειψία για να φτάσει στον τελικό.

Ο Φαν Μπρόνκχορστ επιβεβαίωσε ότι ο Κεμάρ Ρουφ είχε αναρρώσει από έναν τραυματισμό στο γόνατο, που είχε παραγκωνίσει τον Τζαμαϊκανό μέσο για αρκετές εβδομάδες. Η επιστροφή του Ρουφ θα δώσει τεράστια ώθηση στους Ρέιντζερς, ηττημένους στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ του 2008 από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, καθώς κυνηγούν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο, 50 χρόνια μετά την επιτυχία τους στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1972.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης διεκδικεί από την πλευρά της να τερματίσει τη 42χρονη άγονη πορεία της στην Ευρώπη, έχοντας κερδίσει το Europa League όταν ονομαζόταν Κύπελλο UEFA το 1980. «Κέρδισα πέντε τίτλους σε τέσσερα χρόνια στη Φέγενορντ, αλλά αυτό είναι διαφορετικό», είπε ο Φαν Μπρόνκχορστ.

«Είναι ένας σύλλογος στον οποίο έπαιξα για τρία χρόνια στη δεκαετία του ΄90 και είμαι περήφανος που πηγαίνω με τους παίκτες μου στον τελικό. Είναι μια τεράστια ευκαιρία να κερδίσω ένα δεύτερο μεγάλο έπαθλο στην Ευρώπη. Είχαμε μια καταπληκτική πορεία και θα είναι ένας καταπληκτικός τελικός. Αλλά ο τελικός είναι ωραίος μόνο όταν κερδίζεις. Αυτό θα προσπαθήσουμε και θα κάνουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ