Άρσεναλ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1

Άρσεναλ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άαρον Ράμσεϊ, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα, η Άρσεναλ επικράτησε εντός έδρας με σκορ 4-1 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Europa League. Σπουδαίο ματς στη Ρώμη με τη Λάτσιο να παίρνει τη νίκη με σκορ 4-2 απέναντι στη Σάλτσμπουργκ.

Εύκολο έργο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε στο Έμιρεϊτς η Άρσεναλ με τους Κανονιέρηδες να επικρατούν με σκορ 4-1 στο πρώτο ματς με τους Ρώσους για τα προημιτελικά του Europa League. Σπουδαίο παιχνίδι στη Ρώμη με τη Λάτσιο να παίρνει τη νίκη με σκορ 4-2 απέναντι στη Σάλτσμπουργκ.

Από την αρχή οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ μπήκαν πιο δυνατά σε σχέση με τους αντιπάλους τους και σημείωσαν το πρώτο τους γκολ με τον Άαρον Ράμσεϊ στο 5′, αλλά ο Ουαλός ήταν σε θέση οφσάιντ, οπότε δεν μέτρησε. Λίγο αργότερα όμως οι γηπεδούχοι «έκρυψαν» την μπάλα και την εμφάνισαν στα δίχτυα του Ακινφέεφ με τον Ράμσεϊ να χρίζεται σκόρερ.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να απαντήσουν. Και το έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο στο 15′ με τον Γκολοβίν, ο οποίος νίκησε τον Τσεχ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Παρόλα αυτά οι Λονδρέζοι συνέχισαν να πιέζουν και μέσα σε λίγα λεπτά πήραν εκ νέου το προβάδισμα. Σκόρερ για την Άρσεναλ ήταν ο Αλεξάντρ Λακαζέτ που ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι.

Τα κενά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην άμυνα ήταν πολλά, με αποτέλεσμα ο Ράμσεϊ να βρει και πάλι δίχτυα. Ο Οζίλ έβγαλε με μαγικό τρόπο τον Ουαλό τετ-α-τετ μπροστά από τον Ακινφέεφ με τον έμπειρο χαφ με πολύ όμορφη κίνηση να περνάει την μπάλα πάνω από τον Ρώσο γκολκίπερ στο 28′. Οι Άγγλοι ήταν φανερά ανώτεροι από τους αντιπάλους τους και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κάνουν παιχνίδι και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα αντίπαλα καρέ.

Έτσι, ήταν λογικό και επόμενο να έρθει ακόμη μία «κανονιά» από τον Λακαζέτ στο 35′ με τον Γάλλο μέσα από την περιοχή με ωραίο σουτ να «γράφει» το 4-1 που έμελλε να μείνει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο έχασαν ένα… τσουβάλι ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Λάτσιο – Σάλτσμπουργκ 4-2

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στο Ολίμπικο με τη Λάτσιο να παίρνει τη νίκη με σκορ 4-2 κόντρα στη Σάλτσμπουργκ. Ωστόσο, όλα είναι ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει σε μερικές μέρες από τώρα.

Το ματς δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για τους Ρωμαίους. Οι γηπεδούχοι μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας άνοιξαν το σκορ στο 8′ με τον Λούλιτς με τον έμπειρο παίκτη να βάζει «φωτιά» στις εξέδρες. Όμως, οι φιλοξενούμενοι σιγά- σιγά από εκεί και πέρα βγήκαν μπροστά και απείλησαν τους Ιταλούς. Μάλιστα, στο 30′ έφεραν -προσωρινά- το ματς στα ίσα χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπερίσα.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε το ίδιο καλά, όπως το πρώτο, για τους Λατσιάλι που ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 2-1, μετά από μαγικό «τακουνάκι» του Παρόλο στο 49′. Η Σάλτσμπουργκ έδειξε να μην «μασάει», όμως, ακόμη και έτσι. Οι φιλοξενούμενοι δεν φοβήθηκαν και ανέβηκαν ακόμη περισσότερο πιέζοντας για το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσα. Και τα κατάφεραν με τον Μιναμίνο στο 70′.

Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο «μίλησε» η κλάση, η ποιότητα και η καρδιά των γηπεδούχων που με τον κόσμο στο πλευρό τους πανηγύρισαν ακόμη δύο τέρματα και στην ουσία πήραν ένα μεγάλο προβάδισμα, ενόψει της ρεβάνς. Το 3-2 για τη Λάτσιο έγινε στο 74′ από τον Φελίπε Άντερσον με τον μόνιμο σκόρερ των Ρωμαίων, Τσίρο Ιμόμπιλε, να «χτυπάει» στο 76′ και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ