Αυτή την 11άδα «έδειξε» ο Κορμπεράν – Βασικός ο Αβιλα, 4άδα στην άμυνα, μπέρδεμα στην επίθεση

Αυτή την 11άδα «έδειξε» ο Κορμπεράν – Βασικός ο Αβιλα, 4άδα στην άμυνα, μπέρδεμα στην επίθεση

Ο Κάρλος Κορμπεράν άλλαξε το πλάνο λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Για ακόμη μία φορά ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να ζήσει με τα προβλήματά του. Και να μπορέσει να βρει λύσεις. Ο Κάρλος Κορμπεράν, στο ντεμπούτο του στον πάγκο των πρωταθλητών, έμαθε μόλις μία ημέρα πριν το παιχνίδι με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας ότι δεν μπορεί να υπολογίζει σε έναν από τους παίκτες που είχε ποντάρει μεγάλο κομμάτι της τακτικής και του τρόπου παιχνιδιού των Ερυθρόλευκων. Τον Σίμε Βρσάλικο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, με αφορμή και την απουσία και του Κώστα Μανωλά, να πρέπει να αλλάξει τον σχηματισμό. Διότι από την τελευταία δοκιμή που έκανε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, κατέστη σαφές ότι το πλάνο αλλάζει, τουλάχιστον από άποψη σχηματισμού και ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με 4άδα στην άμυνα. Και με τον Κορμπεράν να προσαρμόζει όλη την τακτική του στα νέα δεδομένα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την 11άδα, ο Γκονζάλο Αβιλα, ετοιμάζεται να γράψει ιστορία. Ο Ισπανός δεξιός μπακ, «παιδί» του Κορμπεράν στη Χάντερσφιλντ, έχει ήδη καταφέρει να είναι δύο φορές εκτός ευρωπαϊκής λίστας και ισάριθμες φορές να μπαίνει σε αυτήν 24 ώρες πριν τα παιχνίδια με Μακάμπι και Σλόβαν. Κι αν με τους Ισραηλινούς αγωνίστηκε λίγα λεπτά στη Χάιφα, αυτή τη φορά όχι απλά θα παίξει, αλλά θα είναι βασικός.

Ο Κορμπεράν έχει «κλειδώσει» την 4άδα της άμυνας από χθες, με τον Αβιλα στο δεξιό άκρο, τους Σισέ, Σωκράτη στις θέσεις των στόπερ και τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά. Με τον Ισπανό τεχνικό, ωστόσο, να δείχνει χθες πως ο σχηματισμός θα μετατρέπεται συχνά και σε 3-4-3, με την οπισθοχώρηση του Γιαν Εμβιλά, ο οποίος επίσης εμφανίζεται ως «σίγουρος» για το αρχικό σχήμα.

Βεβαίως, η μεσαία γραμμή είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό αναφορικά με τα πρόσωπα. Διότι και η περίπτωση του Εμβιλά προκύπτει από το γεγονός ότι ο Κορμπεράν τον χρησιμοποιούσε κατά κόρον τις προηγούμενες δύο ημέρες. Αλλά δεν υπήρξε παρόμοια βεβαιότητα για τους υπόλοιπους.

Ως εκτίμηση εκείνο που προκύπτει από το Ρέντη είναι ότι ο Μαντί Καμαρά έχει προβάδισμα για τη μία εκ των δύο θέσεων που απομένουν, με τον Πιερ Κούντε να είναι ο ισχυρότερος υποψήφιος για την 3η. Αλλά με τους Μπουχαλάκη και Αγκιμπού να έχουν επίσης κάποιες ελπίδες. Λίγες…

Στα άκρα της επίθεσης τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Σε όλες τις δοκιμές του 3ημέρου προπονήσεων, ο Κορμπεράν δοκίμασε τους Μασούρα και Ζινκερνάγκελ και τους δυο τους είχε και στην τακτική της τελευταίας προπόνησης. Κάτι που δείχνει ότι το δίδυμο δεν θα «σπάσει».

Το πραγματικά άλυτο μυστήριο, ωστόσο, έχει να κάνει με την επίθεση του Ολυμπιακού. Ο Κορμπεράν έδειχνε στις δύο πρώτες προπονήσεις να έχει περισσότερο τον Ελ Αραμπί με τους δυνάμει βασικούς.

Εντούτοις χθες ο Τικίνιο πήρε το μεγαλύτερο μερίδιο του προγράμματος. Με τον Ισπανό τεχνικό να δείχνει αναποφάσιστος μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι έχει αποφασίσει την 11άδα. Διότι, ναι, την είχε αποφασίσει, αλλά από τη στιγμή που χτύπησε ο Βρσάλικο, το πλάνο άλλαξε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ