Το προφίλ της Φράιμπουργκ: Με «αρχιτέκτονα» τον Στράιχ στην καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της

Το προφίλ της Φράιμπουργκ: Με «αρχιτέκτονα» τον Στράιχ στην καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της

Δείτε το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League.

Τους αντιπάλους του στον όμιλο του Europa League έμαθε ο Ολυμπιακός. Μια από τις τρεις ομάδες που «έστειλε» η κληρωτίδα στον 7ο όμιλο, στον οποίο επικεφαλής είναι ο Ολυμπιακός, είναι η Φράιμπουργκ.

Μια κλασική γερμανική ομάδα. Ταχύτητα, ένταση και άμεσο ποδόσφαιρο. Αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη γερμανική ομάδα την οποία θα βρει ο Ολυμπιακός στον δρόμο του, σε αυτό το ευρωπαϊκό ταξίδι.

Διαβάστε επίσης: Κορμπεράν: «Στόχος η πρώτη θέση στον όμιλο με καλό ποδόσφαιρο»

Πρόκειται για έναν σύλλογο ο οποίος ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1904. Η έδρα της είναι η «Europa Park Stadion», η οποία κατασκευάστηκε μόλις το 2021!

Έχει χωρητικότητα 34.700 θέσεων, με το 36% (περίπου 12.400) να είναι μόνο για όρθιους!

Από το 1904, όταν και ιδρύθηκε, δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Την περασμένη σεζόν έφτασε μέχρι και τον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου, ωστόσο εκεί ηττήθηκε από τη Λειψία με 4-2.

Στην Bundesliga, είχε μια επίσης εξαιρετική πορεία, τερματίζοντας στην 5η θέση της Bundesliga, μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τη Λειψία και το εισιτήριο του Champions League.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Κρίστιαν Στράιχ, ο οποίος κάθεται στον πάγκο των Γερμανών από το 2011, μετρώντας 400 παιχνίδια. Ο Γερμανός είναι και ο «αρχιτέκτονας» των «αετών», καθώς σε αυτά τα έντεκα χρόνια παρουσίας του, η Φράιμπουργκ παρουσιάζεται πιο ώριμη από ποτέ, βιώνοντας και την καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της.

τον Το «βαρύ» χαρτί είναι ο πολύ έμπειρος διεθνής κεντρικός αμυντικός, Ματίας Γκίντερ, ενώ στους «one to watch» είναι σίγουρα ο Ούγγρος, Ρόλαντ Σαλάι και ο Ιταλός, Βιντσέντζο Γκρίφο.

Στην Bundesliga αυτή τη στιγμή έχει 6 βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές, «πατώντας» στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τέλος, αυτή είναι η 5η φορά στην ιστορία του συλλόγου που θα βρεθεί σε ευρωπαϊκούς ομίλους, ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν έχει αντιμετωπίσει κάποια ελληνική ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ