Ολυμπιακός: Το προφίλ της Καραμπάγκ

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Καραμπάγκ

Αυτή είναι η «ακτινογραφία» της Καραμπάγκ, που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Europa League.

Η κληρωτίδα έφερε την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, Καραμπάγκ, στο δρόμο του Ολυμπιακού από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας, για τους ομίλους του Europa League.

Οι Αζέροι, ιδρύθηκαν του 1951, εδρεύουν στην πρωτεύουσα της χώρας, το Μπακού και αγωνίζονται στο στάδιο «Αζερσούν Αρένα» χωρητικότητας 5.000 θεατών. Στην Ευρώπη ωστόσο χρησιμοποιούν ως έδρα το στάδιο «Μπαχράμοφ» (31.000 θεατές). Τα χρώματα της ομάδας είναι το άσπρο και το μαύρο, ενώ έχουν το ψευδώνυμο «Καβαλάρηδες».

Διαβάστε επίσης: Κορμπεράν: «Στόχος η πρώτη θέση στον όμιλο με καλό ποδόσφαιρο»

Προπονητής της Καραμπάγκ είναι ο Αζέρος Γκούρμπαν Γκουρμπάνοφ, ο οποίος κάθεται στον πάγκο της από το 2008, ενώ στο «οπλοστάσιό» της ξεχωρίζουν ο Βραζιλιάνος εξτρέμ Καντί και ο Γαλλομαροκινός μεσοεπιθετικός Ζουμπίρ.

Τη φετινή σεζόν βρέθηκε στους ομίλους του Europa League, αφού αποκλείστηκε στα playoffs του Champions League από τη Βικτόρια Πλζεν (συνολικό σκορ 2-1), ενώ είχε ξεκινήσει την πορεία της από τον 1ο προκριματικό γύρο αποκλείοντας κατά σειρά την πολωνική Λεχ Πόζναν (5-2),την ελβετική Ζυρίχη (5-4) και την ουγγρική Φερεντσβάρος (4-2).

Έχει συμμετάσχει άλλες έξι φορές στους ομίλους της διοργάνωσης, χωρίς να έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί στα νοκ-άουτ, ενώ πέρσι αποκλείστηκε στη φάση των «16» του Conference League από τη Μαρσέιγ.

Μοναδική της συνάντηση με ελληνική ομάδα, τη σεζόν 2016-2017 κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπου επικράτησε και στις δύο αναμετρήσεις στου ομίλους του Europa League (2-0, 0-1).

Στα εγχώρια, έχει κατακτήσει εννιά φορές το πρωτάθλημα και επτά το Κύπελλο στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ έπειτα από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της χώρας, η Καραμπάγκ μετράει 2 νίκες σε 2 αναμετρήσεις και βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ