Μαρσέιγ – Λειψία 5-2

Μαρσέιγ – Λειψία 5-2

Σε ένα από τα πιο θεαματικά ματς της σεζόν η Μαρσέιγ νίκησε (5-2) τη Λειψία και πέρασε στα ημιτελικά του Europa League. Από κοντά και η Ατλέτικο που έχασε από την Σπόρτινγκ αλλά υπερασπίστηκε το 2-0 του Metropolitano.

Άλλο ένα μεγάλο ματς έκρυβε για τους ποδοσφαιρόφιλους αυτή η εβδομάδα, με την Μαρσέιγ να νικά 5-2 τη Λειψία, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa League. Μαζί της θα είναι και η Ατλέτικο Μαδρίτης που πέρασε δια πυρός και σιδήρους από τη Λισαβόνα και την έδρα της Σπόρτινγκ. Έχασε 1-0 αλλά με ήρωα τον Όμπλακ, υπερασπίστηκε το 2-0 του Metropolitano.

Μαρσέιγ – Λειψία 5-2

Στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας είχαμε ένα εκπληκτικό ματς. Οι Γερμανοί που ξεκίνησαν με το υπέρ τους 1-0 από το πρώτο ματς, είδαν μόλις στο 2’ τον Μπρούμα να σκοράρει, αναγκάζοντας έτσι τους Γάλλους να κυνηγήσουν τρία γκολ για να πάρουν αυτοί την πρόκριση.

Το γκολ αυτό ήταν… λάθος κίνηση για τους φιλοξενούμενους καθώς ξύπνησαν το «τέρας». Η Μαρσέιγ κυριάρχησε απόλυτα στα υπολειπόμενα 43 λεπτά και πέτυχε τρία γκολ! Μόλις στο 6’ μετά από ενέργεια του Μήτρογλου, το αυτογκόλ του Ιλσάνκερ έφερε το ματς στα ίσα, για να έρθει στο 9’ ο Σαρ για τους Μασαλούς να κάνει το 2-1.

Ο Τοβέν στο 38’ έδωσε σκορ πρόκρισης για τους γηπεδούχους (3-1), εκμεταλλευόμενος πάσα του Παγέ και μάλιστα η Λειψία πρέπει να αισθάνεται τυχερή αφού ο Σανσόν με διπλή ευκαιρία στο 9’ και ο Μήτρογλου στο 40’ δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Το δεύτερο ημίχρονο ημίχρονο εξελίχθηκε συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο από τις δύο ομάδες. Ο Μήτρογλου ήταν κεφάτος και μέσα στις φάσεις, αλλά άστοχος αφού σπατάλησε τις φάσεις του 48’ και 53’. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε ο Ογκουστίν να κάνει το 3-2 για τη Λειψία και να της δώσει σκορ πρόκρισης στο 55’.

Όμως η βραδιά φαίνονταν που θα καταλήξει… Η Μαρσέιγ δεν πτοήθηκε ούτε λεπτό και στο 60’ ο Παγέ με μια γκολάρα έβαλε και πάλι τους γηπεδούχους σε θέση πρόκρισης (4-2). Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε σχετικά όπως είναι λογικό αλλά οι δύο ομάδες κρατούσαν λίγο… δράμα για το τέλος.

Ο τερματοφύλακας Πελέ έσωσε τους Γάλλους από το 4-3 με σωτήρια επέμβαση στο 90+3’, για να έρθει στην τελευταία φάση της αναμέτρησης και με τη Λειψία όλη μπροστά για στημένη φάση, να διαμορφώσει το τελικό 5-2 ο Σακάι.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν μπήκε καθόλου καλά στην αναμέτρηση. Φαίνεται για να είμαστε πιο ακριβείς, να επέλεξε να δώσει μέτρα και κατοχή στην Σπόρτινγκ, προσπαθώντας να αμυνθεί κατά τη προσφιλή τακτική του Τσόλο Σιμεόνε.

Στο πρώτο ημίχρονο βέβαια δεν βγήκε το παιχνίδι αυτό στους ροχιμπλάνκος. Η Σπόρτινγκ μπροστά στο κοινό της ήταν η απόλυτη κυρίαρχος και πίεσε από την αρχή για το γκολ. Την προειδοποιητική βολή της έριξε ο κεντρικός αμυντικός Κοάτες στο 11’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ είδε τον Όμπλακ να κάνει πολύ καλή επέμβαση και να κρατά το μηδέν στην άμυνα.

Κάτι που δεν κατάφερε ο Σλοβένος τερματοφύλακας στο 28’ όταν ο Μοντέρο μετέτρεψε σε γκολ την σέντρα ακριβείας του Μπρούνο Φερνάντες για το 1-0. Ο Όμπλακ ήταν ο καλύτερος της Ατλέτικο στο πρώτο μέρος αφού με εκπληκτική απόκρουση σταμάτησε τον Μπράιαν Ρουίζ (45’), ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ζέλσον Μάρτινς αστόχησε από πλεονεκτική θέση με το 1-0 να χωρίζει τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το τοπίο άλλαξε με την Ατλέτικο να έχει τις ευκαιρίες να σκοράρει αλλά οι Τόρες (62’) και κυρίως ο Γκριεζμάν (58’, 81’, 83’) τα έβαλαν με την αστοχία τους αλλά και τον Ρούι Πατρίσιο. Με αυτά και με αυτά η Ατλέτικο υπέστη μια… ελεγχόμενη ήττα που της έδωσε πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, έστω και αν έπαιξε με τη φωτιά σε όλο το ματς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ