Άρσεναλ – Αιντχόφεν 1-0: Πήραν τη νίκη και την πρόκριση οι «κανονιέρηδες»

Άρσεναλ – Αιντχόφεν 1-0: Πήραν τη νίκη και την πρόκριση οι «κανονιέρηδες»

Η Άρσεναλ επικράτησε της Αιντχόφεν με 1-0 στην εξ αναβολής αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και σφράγισε την πρόκρισή της.

Η Άρσεναλ με γκολ του Τζάκα στο 70ο λεπτό κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Αιντχόφεν και να πάρει τη νίκη με 1-0, στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League που είχε αναβληθεί εξαιτίας του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα με αυτήν τη νίκη έκανε το 4×4 στον όμιλο και σφράγισε το εισιτήριό της για τα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Οι «κανονιέρηδες» ήταν εκείνοι που είχαν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού την μπάλα στα πόδια τους και απειλούσαν την εστία των Ολλανδών. Στο 10′ ο Τίρνεϊ είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή με τον Σκωτσέζο να εξαπολύει ένα βολέ, ύστερα από σέντρα του Σάκα και η μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Διαβάστε επίσης: Ο Τζιοβάνι θυμήθηκε την γκολάρα με τον Ηρακλή (vid)

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και ο ρυθμός του παιχνιδιού γινόταν όλο και πιο γρήγορος. Στο 70′ ο Τζάκα με ένα σουτ-οβίδα έδωσε τελικά τη λύση στην ομάδα του. Από τη μεριά τους οι Ολλανδοί έμειναν στους 7 πόντους και την επόμενη αγωνιστική, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπόντο Γκλιμτ αρκούνται και στην ισοπαλία για να προκριθούν στην επόμενη φάση.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τέρνερ, Τομιγιάσου (76′ Γουάιτ), Χόλντινγκ, Μαγκαλιάες, Τίρνι, Λοκονγκά (67′ Παρτέι), Τζάκα, Σακά (85′ Νέλσον), Βιεϊρά (67′ Έντεγκαρντ), Ενκετιά, Χεσούς (76′ Μαρτινέλι)

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Μπενίτεθ, Μβενέ, Ραμαλιό, Οντισπό, Μαξ (66′ Τέζε), Σανγκαρέ, Γκουτιέρες, Σίμονς (90+1′ Λεντέσμα), Φέρμαν (77′ Ντε Γιόνγκ), Χάκπο, Τιλ (65′ Μαντουέκε)

Α’ όμιλος

Άρσεναλ 12
Αϊντχόφεν 7
Μπόντο Γκλιμτ 4
Ζυρίχη 0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ