Πώς Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ μπορούν να γλιτώσουν έναν προκριματικό και να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό όμιλο…

Πώς Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ μπορούν να γλιτώσουν έναν προκριματικό και να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό όμιλο…

Τι πρέπει να γίνει ώστε ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ να εξασφαλίσουν τους ομίλους του Europa Conference League, να γλιτώσουν ένα προκριματικό και κυρίως... χρόνο.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη σεζόν με ένα σπουδαίο διπλό στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 1-0 και τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, κάτι που σημαίνει ότι θα παίξει στα προκριματικά του Europa League.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι οριστικό προς το παρόν, αφού η UEFA δίνει το συγκεκριμένο «εισιτήριο» για την Ευρώπη στον Κυπελλούχο Ελλάδος πρωτίστως και εν συνεχεία στον τρίτο της βαθμολογίας.

Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια του τη συμμετοχή στον τρίτο προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αρκεί να μην πανηγυρίσει το Κύπελλο την ερχόμενη Τετάρτη ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι ο Δικέφαλος του βορρά εκείνος που θα πάρει το εισιτήριο για το Europa League.

Όπως καταλαβαίνει κανείς τα πλεονεκτήματα για τον εκπρόσωπο της Ελλάδας που θα συμμετάσχει στο Europa League (είτε είναι ο Ολυμπιακός είτε ο ΠΑΟΚ) είναι πολλά, με πρώτο και κύριο ότι θα έχει τουλάχιστον 15 μέρες παραπάνω ξεκούραση σε σχέση με την τέταρτη και την πέμπτη θέση που οδηγούν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Πέρα όμως από το κομμάτι της προετοιμασίας, αλλά και το οικονομικό, που δεδομένα η διοργάνωση του Europa League βάζει περισσότερα χρήματα στα ταμεία των ομάδων, υπάρχει και ένα ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ να γλιτώσουν και έναν προκριματικό.

Η ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση χρειαζόταν να κατακτήσει η Γιουβέντους τον τίτλο και να βγει στην τετράδα, όμως κάτι τέτοιο παύει να ισχύει αφού η Σεβίλλη την έστειλε σπίτι της και πάει να πάρει το 7ο Europa League στην ιστορία της.

Οι Ανδαλουσιανοί μπορεί να «ψαλίδισαν» τις ελπίδες των ελληνικών ομάδων για να παίξουν μόνο στα play off του Europa League, όμως υπάρχει ακόμη τρόπος είτε ο Ολυμπιακός είτε ο ΠΑΟΚ να παίξουν μόνο έναν προκριματικό και αυτόματα να εξασφαλίσουν και ευρωπαϊκό όμιλο. Το ευνοϊκό rebalancing της UEFA έχει δύο πιθανές εκδοχές.

Ο πρώτος είναι να κατακτήσει το τρόπαιο του Europa League η Ρόμα και παράλληλα οι τζιαλορόσι να τερματίσουν σε θέση που οδηγεί στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση στο πρωτάθλημα τους. Αυτή τη στιγμή είναι στην 6η θέση και στο -2 από την 5η, κάτι που σημαίνει ότι οδεύει για να αγωνιστεί στο Europa League μέσω του πρωταθλήματος της.

Το δεύτερο σενάριο είναι να κατακτήσει το Europa Conference League η Φιορεντίνα (παίζει με τη Γουέστ Χαμ στον τελικό) και παράλληλα να κατακτήσει και το Coppa Italia, αφού έχει προκριθεί στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ίντερ. Και τα δύο σενάρια είναι λίγο πολύ εφικτά, όμως δεν είναι και απλά, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη λόγω του τελικού του Κυπέλλου, αν ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ θα παίξουν στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως είτε έτσι είτε αλλιώς και οι δύο ελληνικές ομάδες θα είναι ισχυρές σε όλες τις κληρώσεις, ενώ το πιο σημαντικό σε περίπτωση που γίνει αυτό το rebalancing είναι πως η ελληνική ομάδα δεν γλιτώνει απλά έναν προκριματικό, αλλά εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa Conference League σε περίπτωση αποκλεισμού στα play off του Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ