Το απόλυτο… χάος σε Αγιαξ – Μαρσέιγ και η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ

Το απόλυτο… χάος σε Αγιαξ – Μαρσέιγ και η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ

Σε τροχιά διάλυσης Αγιαξ και Μαρσέιγ, με την ΑΕΚ να έχει μπροστά της χρυσή ευκαιρία.

Πίσω στην πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη. Στην κλήρωση των ομίλων του Europa League. Οταν η τύχη γύρναγε την πλάτη στην ΑΕΚ. Στον όμιλο του «θανάτου» βρέθηκε η Ενωση, με τις Μπράιτον, Μαρσέιγ και Αγιαξ να έρχονται στον δρόμο της. Τα πρώτα βιαστικά συμπεράσματα έκαναν την εμφάνισή τους, με τους περισσοτέρους να κατατάσσουν την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στην τέταρτη θέση. Τι συμβαίνει όμως, λίγες μέρες μετά; Τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά.

Δεν είναι μόνο το έπος που έγραψε στο Νησί η ΑΕΚ. Είναι και η (άκρως προβληματική) κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι άλλες δυο ομάδες του ομίλου: Η Μαρσέιγ και ο Αγιαξ.

Διαβάστε επίσης: Ο καθοριστικός Κωνσταντέλιας οδηγεί τον ΠΑΟΚ (vids)

Οι «κιτρινόμαυροι» πρώτα έκλεισαν το… σπίτι της πολυδιαφημισμένης Μπράιτον του Ντε Τζέρμπι και τώρα βλέπουν Γάλλους και Ολλανδούς να… διαλύονται σε όλα τα επίπεδα. Είναι πρωτοφανής η κρίση που βιώνει ο Αίαντας, όσο και η ομάδα της Μασσαλίας. Πολλά τα κοινά σημεία, με την ΑΕΚ να «χαμογελά» βλέποντας την κατάστασή τους. Η πρώτη συνάντηση με τον Αγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν αργεί και οι παίκτες του Αλμέιδα θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν βάσεις πρόκρισης.

Ο Αγιαξ συνεχίζει να προσθέτει μελανές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας του, με το τελευταίο κεφάλαιο να γράφεται στο χθεσινό εντός έδρας ντέρμπι με τη Φέγενορντ. Αποκαρδιωτική η εμφάνιση εντός των τεσσάρων γραμμών, με τους πρωταθλητές Ολλανδίας να στήνουν πάρτι στο ημίχρονο (0-3). Με τον Αίαντα να παραπατάει και να μετράει μόλις ένα τρίποντο στην εφετινή Eredivisie, το ποτήρι της υπομονής ξεχείλισε στις τάξεις των οπαδών. Ντου στον αγωνιστικό χώρο και φωτοβολίδες συνέθεσαν το εκρηκτικό σκηνικό που οδήγησε στην οριστική διακοπή του αγώνα.

Η ένταση συνεχίστηκε και μετά τη διακοπή, με τους οπαδούς να προκαλούν μεγάλες ζημιές στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα! Η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό για τον Αγιαξ, με τους ανθρώπους της ομάδας να έχουν χάσει την… μπάλα σε όλα τα επίπεδα. Κάπως έτσι, ο πρώτος που οδηγήθηκε στην πόρτα της εξόδου είναι ο διευθυντής ποδοσφαίρου, Σβεν Μίσλιντατ. Ενώ υπ’ ατμόν βρίσκεται και ο κόουτς, Μόρις Στέιν.

Παράλληλα, καζάνι που βράζει είναι και η Μαρσέιγ. Χάος στην ομάδα της Μασσαλίας, με το ένα αγωνιστικό στραπάτσο να διαδέχεται το άλλο. Συντριβή στο Παρίσι από την Παρί Σεν Ζερμέν και τέταρτο διαδοχικό ματς μακριά από τη νίκη.

Είχαν προηγηθεί και τα αδιανόητα σκηνικά τόσο με τον Μαρθελίνο, όσο και με τον πρόεδρο της ομάδας, που οδήγησαν τον Ισπανό κόουτς στο ταμείο ανεργίας. Οι απειλές των Ultras έβαλαν «μπουρλότο» στα θεμέλια της Μαρσέιγ, που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη κρίση. Και εντός, αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Την περασμένη Δευτέρα και σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, οι οπαδοί επιτέθηκαν στους ανθρώπους της Μαρσέιγ για την αθλητική τους πολιτική, τις προσλήψεις αλλά και τη διαχείριση του προπονητικού κέντρου. Ο Λονγκόρια έκανε λόγο για εκφοβισμό, ενώ και η εισαγγελέας της Μασσαλίας επιβεβαίωσε πως άνοιξε φάκελο για την υπόθεση.

Πολλά και πρωτόγνωρα τα προβλήματα τόσο για τη Μαρσέιγ, όσο και για τον Αγιαξ. Ο έλεγχος έχει χαθεί και στις δυο ομάδες, με τον Αίαντα να ετοιμάζεται για την αναμέτρηση της Opap Arena σε δέκα μέρες. Μια αναμέτρηση που φαίνεται να έρχεται στο ιδανικό timing για την ΑΕΚ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ