Μπάτσκα Τόπολα – Ολυμπιακός 2-2: «Εγκλημα» του διαιτητή και… χαρακίρι

Μπάτσκα Τόπολα – Ολυμπιακός 2-2: «Εγκλημα» του διαιτητή και… χαρακίρι

Όπως και στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής, η διαιτησία στέρησε από τον Ολυμπιακό αυτό που δικαιούνταν – Ανύπαρκτη η κόκκινη που έδωσε ο Μπενουά Μπαστιάν στο 71’ στον Ντόι – «Χαρακίρι» από τους Ερυθρόλευκους, που προηγήθηκαν 2-0, αλλά δεν κατάφεραν να φύγουν με το διπλό.

Δεύτερη αγωνιστική στους ομίλους του Europa League, δεύτερη φορά που η διαιτησία στερεί από τον Ολυμπιακό αυτό που δικαιούνταν.  Αυτή τη φορά «δράστης» ο ανεκδιήγητος Γάλλος, Μπενουά Μπαστιάν, ο οποίος στο 71’ έδωσε ανύπαρκτη κόκκινη στον Ντόι και άφησε τον Ολυμπιακό με δέκα παίκτες για 25 λεπτά, δίνοντας ουσιαστικά την ευκαιρία στην Μπάτσκα Τόπολο να ισοφαρίσει.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 με τα γκολ των Μασούρα (16’) και Ποντένσε (57’) και όλα έδειχναν ότι θα φύγουν με το διπλό από τη Σερβία. Όμως, στο 63’ οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Ντάκοβατς και στο 71’ ο Γάλλος διαιτητής καταδίκασε τους Πειραιώτες, αφήνοντάς τους με δέκα, δείχνοντας απευθείας κόκκινη στον Ντόι, για ένα μαρκάρισμα το οποίο ήταν… βαριά για κίτρινη, καθώς υπήρχε δίπλα του ο Ρέτσος και σε καμία περίπτωση ο Γιοβάνοβιτς δεν έβγαινε μόνος του απέναντι στον Πασχαλάκη.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Συναγερμός πριν τον Ολυμπιακό και… μεταγραφή

Στο 90’ η Μπάτσα Τόπολα, εκμεταλλευόμενη την αριθμητική της υπεροχή, ισοφάρισε σε 2-2, με τη σέρβικη ομάδα, έχοντας τις ευλογίες του Μπενουά Μπαστιάν, να στερεί από τον Ολυμπιακό αυτό που δικαιούνταν. Μετά τα αποψινά αποτελέσματα, ο Ολυμπιακός και η Μπάτσκα Τόπολα έχουν από έναν βαθμό, με την Γουέστ Χαμ να είναι στην κορυφή του ομίλου με 6 και να ακολουθεί η Φράιμπουργκ με 3.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ντόι, Ρέτσο και Κίνι στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά και Έσε ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Φορτούνη, Ποντένσε και Μασούρα στην τριάδα πίσω από τον Ελ Κααμπί. Ο Ζάρκο Λάζετιτς από την άλλη πλευρά, παρέταξε την Μπάτσκα Τόπολα με τους Ίλιτς, Τσκβέτοβιτς, Κόλουσιτς, Άντονιτς, Πέτροβιτς, Ράντιν, Στόγιτς, Στάνιτς, Ντάκοβατς, Ράκονιατς και Γιοβάνοβιτς.

Ανώτερος ο Ολυμπιακός, 0-1 με Μασούρα!

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και άρχισε από τα πρώτα λεπτά να ψάχνει τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 6’ ο Ροντινέι σέντραρε από δεξιά, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν την έπιασε όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φορτούνης, με ωραία κίνηση από αριστερά, απέφυγε δύο αντιπάλους του και σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κεφάλι του Άντονιτς. Στο 16’ τελικά ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε.

Ο Φορτούνης με φοβερή μακρινή μπαλιά βρήκε τον Ποντένσε από δεξιά, αυτός ανέβηκε ταχύτατα από δεξιά, έκανε τη σέντρα στον Μασούρα και ο διεθνής μεσοεπιθετικός με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα της Μπάτσκα Τόπολα για το 1-0 των Πειραιωτών.

Στο 20’ ο Ποντένσε παραλίγο να κάνει το 2-0. Ο Πορτογάλος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Μπάτσκα Τόπολα, άλλαξε πορεία και έφυγε κόρνερ. Στο 31’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Ράκονιατς. Ο επιθετικός της σέρβικης ομάδας έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ροντινέι βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, έκανε ωραία κίνηση και σούταρε με το αριστερό, όπως στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στα σώματα. Στο 39’ ο Πέτροβιτς σούταρε από αριστερά, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 0-1.

Ποντένσε και 2-0!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, με τους Πειραιώτες στο 56’ να απειλούν με τον Ελ Κααμπί και ένα λεπτό αργότερα να κάνουν το 2-0 με τον Ποντένσε. Ο Ποντένσε έκανε την κάθετη στον Ελ Κααμπί, αυτός βγήκε απέναντι από τον Ιλιτς και πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Μπάτσκα Τόπολα απέκρουσε. Οι Ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην επίθεση και δευτερόλεπτα αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Φορτούνης είδε τον Ποντένσε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ελίχθηκε και με ωραίο σουτ με το αριστερό έκανε το 2-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Αλλαγές από τον Μαρτίνεθ, μείωσε ο Ντάκοβατς

Μετά το γκολ του Ποντένσε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, με τους Γιόβετιτς και Σολμπάκεν να παίρνουν τις θέσεις των Ποντένσε και Μασούρα. Δευτερόλεπτα μετά τις αλλαγές, η Μπάτσκα Τόπολα κατάφερε να μειώσει σε 1-2 με τον Ντάκοβατς. Ο Γιοβάνοβιτς έδωσε στον συμπαίκτη του και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού νίκησε τον Πασχαλάκη, μειώνοντας για τους γηπεδούχους.

Ανύπαρκτη κόκκινη στον Ντόι

Στο 71’ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, αποβάλλοντας με ανύπαρκτη κόκκινη κάρτα τον Ντόι για μαρκάρισμα στον Γιοβάνοβιτς. Μια άνευ προηγούμενου απόφαση από τον ρέφερι της αναμέτρησης, που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Μετά την αποβολή του Ντόι, ο Μαρτίνεθ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Πορόζο και Αλεξανδρόπουλο να παίρνουν τις θέσεις των Ελ Κααμπί και Φορτούνη. Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να «παγώσουν» το παιχνίδι και τα κατάφεραν μέχρι το 90’, όταν οι γηπεδούχοι, έχοντας τις ευλογίες του διαιτητή, ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Πάντοβιτς.

Στο 90+4’ η Μπάτσκα είχε μια ακόμα τελική, με τον Ντάκοβατς, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 2-2.

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ (Ζάρκο Λάζετιτς): Ίλιτς, Τσβέτκοβιτς, Κάλουσιτς, Άντονιτς (78΄ Βούλιτς), Πέτροβιτς, Ράντιν (88′ Μιρτσέφσκι), Στόιτς, Τζάκοβατς, Στάνιτς (78΄ Πάντοβιτς), Ράκονιατς (90΄Βλαλούκιν) , Γιοβάνοβιτς (88΄ Σους)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Ρέτσος, Κίνι, Έσε, Μ. Καμαρά, Φορτούνης (74΄ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (62΄ Γιόβετιτς), Μασούρας (62΄ Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί (74΄ Πορόσο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ