Τα «χρυσά γάντια» στους Στάνκοβιτς – Μπρινιόλι

Τα «χρυσά γάντια» στους Στάνκοβιτς – Μπρινιόλι

Με την απόδοσή τους Στάνκοβιτς και Μπρινιόλι κράτησαν τις ομάδες τους στην κορυφή του ομίλου

Δύο τα πρόσωπα που «σημάδεψαν» τις μάχες στο Europa League το βράδυ της Πέμπτης. Και με την απόδοσή τους κράτησαν τις ομάδες τους στην κορυφή του ομίλου, άρα με πολλές πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αφ’ ενός ο Στάνκοβιτς. Μοιάζει να είναι αναβαπτισμένος ο πορτιέρο της ΑΕΚ, σε σύγκριση πάντα με όσα είδαμε από αυτόν την προηγούμενη σεζόν. Τότε, μετά τον τραυματισμό του, είδε πως η θέση του είχε καπαρωθεί από τον Αθανασιάδη, έχασε το ηθικό του, δυσκολεύτηκε να ανακάμψει και όταν χρησιμοποιήθηκε δεν έδειξε αυτό που λέμε «έτοιμος να επιστρέψει βασικός».

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Ιωαννίδης: Στη Θέρμη το τελευταίο αντίο στον «Ξανθό» – Ρίγη συγκίνησης στην επιμνημόσυνη δέηση

Έκλεισε τη σεζόν ως δεύτερη επιλογή του Αλμέιδα και οι φήμες χόρευαν για το αν ήθελε να μείνει ή να δοκιμάσει κάτι άλλο. Ξένος γκολκίπερ στον πάγκο; Στην κοινωνία της ΑΕΚ ακόμη και αυτό ήταν ένα θέμα για συζήτηση.

Τελικά, ο Στάνκοβιτς συνεχίζει και μάλλον είναι ο καλύτερος Τσίτσαν που έχουμε δει στα μέρη μας. Κόντρα στον Αγιαξ μέτρησε πέντε επεμβάσεις καθοριστικές και ειδικά αυτές που κατάφερε «απαντώντας» σε μακρινά σουτ των Ολλανδών, ήταν σωτήριες.

Μοιάζει βέβαιο πως ο καλός Αθανασιάδης ανάγκασε τον Στάνκοβιτς να δουλέψει παραπάνω ή σε κάθε περίπτωση να «απαιτήσει» τη θέση με δουλειά και σοβαρότητα. Το βλέπουμε. Η ΑΕΚ έχει οφέλη. Εστω κι αν για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» πίσω και αυτό κάποτε ας το δει ο τεχνικός και οι συνεργάτες του. Γιατί, πολύ απλά, δεν μπορεί πάντα να …βγάζει τα πάντα ο Στάνκοβιτς!

Βασίστηκε στο άσο του
Βλέποντας τι συνέβη στο Ισραήλ, διαπιστώνεις πως και ο ΠΑΟ βασίστηκε στον «άσο» του. Όταν αυτός έχει το όνομα του Μπρινιόλι, δεν μπορείς να νιώθεις έκπληξη. Το ενδιαφέρον με τον Ιταλό έχει να κάνει πως κατά την περίοδο της προετοιμασίας και βλέποντας πώς χρησιμοποιούσε τους τερματοφύλακές του ο Γιοβάνοβιτς, ίσως και να πίστευες πως η μάχη για τα γάντια του βασικού ήταν 50-50. Ή περίπου τόσο… Λάθος. Απλά, ο προπονητής ήθελε να κρατά ζεστό και τον Λοντίγκιν, οπότε αυτό που έμοιαζε με αμφιβολία λειτούργησε ευεργετικά για το Τριφύλλι.

Ο Μπρινιόλι παίζει ακόμη καλύτερα, δεν είναι ο σούπερ θεαματικός γκολκίπερ, αναντίρρητα όμως βγάζει σιγουριά και μεγάλη σταθερότητα στις κινήσεις. Κοντολογίς, εμπνέει εμπιστοσύνη στους αμυντικούς του. Αυτό μετρά. Και εκτός όλων των άλλων, γνωρίζει να παίζει σωστά τη μπάλλα με τα πόδια, κάτι ξεχωριστό για έναν «άσο» των ημερών μας.

Πηγή: in.gr 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ