Γκατούζο: «Ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον Αλμέιδα ως παίκτη και θα είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις και ως προπονητή»

Γκατούζο: «Ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον Αλμέιδα ως παίκτη και θα είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις και ως προπονητή»

Ο Τζενάρο Γκατούζο μίλησε για τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ ενώ στάθηκε και στον Ματίας Αλμέιδα τον οποίο χαρακτήρισε πολεμιστή.

Mε τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ματίας Αλμέιδα και την ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης (26/10, 19:45) ο Τζενάρο Γκατούζο.

Ο προπονητής της Μαρσέιγ χαρακτήρισε πολεμιστή τον Αργεντινό τεχνικό ενώ στάθηκε στη δύναμη που έχει η Ένωση στις στατικές φάσεις.

Διαβάστε επίσης: Η Γουέστ Χαμ του… Ντάνιελ Ποντένσε (Vids)

Όσα είπε ο Γκατούζο:

Για τον Βιτίνια: «Μίλησα με τον Βιτίνια, πρέπει να είναι έτοιμος, η στιγμή του θα έρθει. Η ομάδα ξεκινάει να δουλεύει γιατί οι επιθετικοί μας κάνουν καλή δουλειά χωρίς την μπάλα. Πρέπει να βελτιωθεί στο τακτικό κομμάτι. Δεν θέλω να τον βλέπω λυπημένο, αλλά δουλεύει σκληρά και σύντομα θα μας είναι χρήσιμος».

Για τον τραυματισμό του Πάου Λόπεθ: «Έχει έναν μυϊκό τραυματισμό και θα επιστρέψει σε δύο εβδομάδες. Ο Γκιγκό επιστρέφει αλλά η ανησυχία μας έχει να κάνει περισσότερο με τον Τούκου Κορέα που είναι μεταξύ θεραπείας και γηπέδου».

Για τη χρησιμοποίηση του Μπλάνκο στην εστία: «Δεν έχω ανησυχία με τον Ρούμπεν Μπλάνκο. Ελπόζω να μην του φέρω κακή τύχη, αλλά τον εμπιστεύομαι απόλυτα στην ικανότητά του να μιλάει, να είναι ηγέτης, είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και αποφασιστικός πάνω στη γραμμή του τέρματος. Είναι ένας τερματοφύλακας που ηρεμεί την άμυνά του».

Για τον Ματίας Αλμέιδα: «Ως παίκτης ο Αλμέιδα και εγώ είχαμε ομοιότητες. Ήμασταν πολεμιστές. Η ομάδα του είναι σαν αυτόν. Ήταν δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις ως παίκτη και θα είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις και ως προπονητής γιατί ακόμα και στον πάγκο έχει μια φιλοσοφία που μου αρέσει. Είναι καλός τακτικά».

Για τον Κοντογκμπιά: «Μας δίνει πολλά όταν μπαίνει με την εμπειρία του και με την ηγετική του παρουσία, με τα χαρακτηριστικά του είναι μοναδικός. Μας δίνει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον Βερετού και τον Ρονζιέ με την ικανότητά του να επιταχύνει το παιχνίδι».

Για την εικόνα της Μαρσέιγ: «Πρέπει να κάνουμε ένα σπουδαίο ματς. Είμαι χαρούμενος με αυτά που βλέπω. Δεν υπάρχει κάτι θετικό στις ήττες αλλά πραγματικά βλέπω πρόοδο και τώρα είναι θέμα λεπτομερειών. Καταστρέφω… τους παίκτες μου με λεπτομέρειες όπως το πως να βάζουν τις κάλτσες σωστά! Αλλά στο τακτικό κομμάτι, κάθε λεπτομέρεια μετράει. Έχουμε αναλύσει προσεκτικά τον αντίπαλο, είναι πολύ καλή ομάδα στις στατικές φάσεις και τη σεβόμαστε. Αύριο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι αυτό το σύνολο μπορεί να επικεντρώνεται σε κάθε λεπτομέρεια για να κατακτήσει μια μεγάλη νίκη».

Για το πως περιμένει το αυριανό ματς: «Η νίκη είναι υποχρεωτική. Θα σπάσει το ρεκόρ της προσέλευσης και η ατμόσφαιρα θα είναι εκρηκτική. Είναι μια πηγή κινήτρου για μας. Ο αντίπαλος είναι δύσκολος, αλλά διαφορετικός σε σύγκριση με τον Άγιαξ και την Μπράιτον. Πρέπει να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Δεν είναι πάντως κάποιο καθοριστικό παιχνίδι. Είναι σημαντικό πολύ να μην δούμε αυτό το ματς μέσα από ένα ατομικό πρίσμα, αλλά συνολικά και να δούμε όλο αυτό σαν ένα ταξίδι. Δεν μου αρέσει απλά να λένε ότι η Μαρσέιγ παίζει καλά. Θέλω η Μαρσέιγ να είναι μια σπουδαία ομάδα που νικάει τα παιχνίδια της. Το να παίζεις στην Ευρώπη είναι ένα πλεονέκτημα. Φυσικά ο ύμνος του Champions League σε κάνει να ονειρεύεσαι περισσότερο, αλλά οι 65.000 που θα είναι αύριο στο γήπεδο θα θέλουν να ονειρευτούν όπως και να έχει. Δεν θέλω να ακούσω για τη διαιτησία ή για την κακή τύχη. Πρέπει να επιμείνω από τη μεριά μου στις λεπτομέρειες και οι παίκτες ηγέτες του ρόστερ να συμπορευτούν μαζί μου. Δεν γίνεσαι ηγέτης μόνος σου. Εξαρτάται από μια συνολική δουλειά. Αν αλλάξουμε νοοτροπία, τότε θα χτίσουμε ηγέτες. Έχουμε λίγο έλλειψη εμπειρίας, αλλά θα έρθει».

Για την ήττα από τη Νις: «Μετά το ματς με τη Νις, έδωσα ρεπό στους παίκτες γιατί δεν ήθελα να βλέπω παίκτες λυπημένους. Ήταν νευριασμένοι, δεν μπορούσαν να δεχθούν την ήττα. Έχουμε προπονηθεί καλά όμως τις δύο τελευταίες μέρες. Κάθε πρωί ξυπνάω με χαρά που βρίσκομαι εδώ, το ίδιο και το τεχνικό μου επιτελείο. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε για αυτόν τον σύλλογο και όλη αυτή η επιθυμία που έχουμε πρέπει να οδηγήσει σε αποτελέσματα».

Για το πέρασμά του από την Ελλάδα και τον ΟΦΗ στο παρελθόν: «Κοούτσαρα στην Ελλάδα πριν από δέκα χρόνια. Είχα ακόμα το στυλ του παίκτη Γκατούζο, δεν ήμουν όπως είμαι σήμερα. Δεν έχουμε σταματήσει να αναλύουμε την ΑΕΚ εδώ και μέρες. Θα μετρήσει η ανάλυση που έχουμε κάνει στον αντίπαλο».

Από τη μεριά των παικτών της Μαρσέιγ, στη συνέντευξη Τύπου μίλησε ο Ισμαΐλα Σαρ.

Για το αυριανό ματς με την ΑΕΚ: «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ματς. Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε αύριο, για τους οπαδούς και για την ομάδα. Το χρειαζόμαστε. Πρέπει να έχουμε αποτελεσματικότητα. Θα το βελτιώσουμε. Πρέπει να κερδίσουμε αύριο για να επιστρέψουμε ήρεμα στη συνέχεια. Είναι μια σφιχτή ομάδα η ΑΕΚ. Υπάρχουν καλές ομάδες. Κι εμεις είμαστε μια τέτοια. Για να κερδίσεις αυτούς τους αγώνες χρειάζεται καλή νοοτροπία. Και την έχουμε. Είμαστε μια οικογένεια. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Για την εικόνα της Μαρσέιγ: «Δουλεύουμε καθημερινά με τον προπονητή, μετά το δύσκολο ματς στη Νίκαια προπονηθήκαμε για να ανακάμψουμε. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε. Παίζοντας κάθε δύο ή τρεις μέρες μας κάνει να το θέλουμε. Προπονούμαστε για αυτό. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τους οπαδούς να έρχονται σε όλους τους εντός έδρας αγώνες. Με κάνει να θέλω να τρέχω παντού. Δεν νιώθω κουρασμένος όταν οι οπαδοί είναι μαζί μας. Κάνει όλη την ομάδα χαρούμενη αυτό το γεγονός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ