Ο Φορτούνης, η πρόταση-μαμούθ της Γουέστ Χαμ, ο Πελεγκρίνι, ο Ουσίγιος και το πλοίο από τη Νάξο, που τον «πήγε» στον… Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Φορτούνης, η πρόταση-μαμούθ της Γουέστ Χαμ, ο Πελεγκρίνι, ο Ουσίγιος και το πλοίο από τη Νάξο, που τον «πήγε» στον… Βαγγέλη Μαρινάκη

Μια απίθανη ιστορία για το πώς ο Φορτούνης έμεινε στον Ολυμπιακό και πώς η Γουέστ Χαμ έφτασε πιο κοντά από κάθε άλλον να αποκτήσει τον κορυφαίο Ελληνα παίκτη.

Η ζωή κάνει κύκλους. Κάποιες φορές, μάλιστα, είναι τόσο ενδιαφέρουσες οι συμπτώσεις και οι συγκυρίες, που αν μη τι άλλο, φαίνεται πως η ζωή έχει… χιούμορ. Ο Κώστας Φορτούνης είναι κομμάτι μιας πολύ ιδιαίτερης ιστορίας. Καθώς μία τέτοια σύμπτωση, τον συνδέει με τρόπο που λίγοι γνωρίζουν με την ομάδα που νίκησε ο Ολυμπιακός στο Γεώργιος Καραϊσκάκης το βράδυ της Πέμπτης. Τη Γουέστ Χαμ. Την ομάδα που έφτασε πιο κοντά από κάθε άλλη, όλα αυτά τα χρόνια, να κάνει δικό της τον κορυφαίο Ελληνα ποδοσφαιριστή.

Ιούνιος 2019. Το συμβόλαιο του Κώστα Φορτούνη έχει μπει στον τελευταίο χρόνο του. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας τους για ακόμη 4 χρόνια. Εχει ολοκληρώσει τη σεζόν με αριθμούς… τυπικού Φορτούνη: 43 αγώνες, 17 γκολ, 16 ασίστ. Οπότε η ανανέωση είναι αδιαπραγμάτευτη, με το τρέχον συμβόλαιο να λήγει το καλοκαίρι του 2024.

Προφανώς, ο «Φόρτου» θα έπαιρνε το μεγαλύτερο συμβόλαιο του ρόστερ. Αλλά δεν ήταν το ζητούμενο στην κουβέντα που είχε ανοίξει. Η βασική συζήτηση είχε πρωταγωνίστρια τη Γουέστ Χαμ. Το ενδιαφέρον των Αγγλων δεν ήταν άγνωστο. Αλλά λίγοι είχαν δώσει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θεωρούσαν ότι «δεν πρέπει να έχει μεγάλη δώσει αλήθειας». Όχι μόνο είχε, αλλά είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι εκείνο το καλοκαίρι ο Φορτούνης έφτασε πολύ κοντά στην έξοδο.

Οι Αγγλοι είχαν αποφασίσει να κάνουν ό,τι ήταν δυνατό για να τον αποκτήσουν. Είχαν ενημερώσει τον ατζέντη του, Πωλ Κουτσολιάκο, πως ήταν έτοιμοι να καταθέσουν επίσημη πρόταση ύψους 10-12.000.000 € στον Ολυμπιακό, καθώς είχαν αποφασίσει πως ο «Φόρτου» ήταν ο ποδοσφαιριστής που χρειάζονταν. Το ενδιαφέρον δεν ήταν θεωρητικό. Ηταν ουσιαστικό. Και αυτό είχε επιβεβαιωθεί από τις συζητήσεις που είχαν γίνει στο ανώτατο επίπεδο.

Ο τότε προπονητής της Γουέστ Χαμ, ο σπουδαίος Μανουέλ Πελεγκρίνι, ήθελε πώς και πώς την απόκτηση του Φορτούνη. Είχε αποφασίσει πως ήταν ο παίκτης που θα άλλαζε, θα ομόρφαινε το παιχνίδι της ομάδας του. Και αυτό είχε μεταφερθεί και στον ίδιο τον παίκτη. Μάλιστα, όχι μόνο από τον Χιλιανό νυν τεχνικό της Μπέτις, αλλά και από τον τότε αθλητικό διευθυντή των «Σφυριών», Μάριο Ουσίγιος. Ναι, τον πρώην αθλητικό διευθυντή του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2017. Ο Αργεντινός είχε σε τρομερή εκτίμηση τον Ελληνα επιτελικό μέσο. Και είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση.

Οι Αγγλοι προσέφεραν συμβόλαιο που ξεπερνούσε τα 2.000.000 € στον ποδοσφαιριστή και ουσιαστικά το είχαν «δεμένο» ότι θα τον έκαναν δικό τους. Καθώς και οι συζητήσεις με τον εκπρόσωπό του είχαν γίνει σε πολύ καλό επίπεδο. Με τη διαφορά ότι ο Φορτούνης δεν είχε αποφασίσει να φύγει από τον Ολυμπιακό. Ηταν, μεν, στην καλύτερη ηλικία της καριέρας του, τον δελέαζε να ζήσει το όνειρο της Πρέμιερ Λιγκ και ειδικά σε μια ιστορική ομάδα του Λονδίνου. Αλλά όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, ο Φορτούνης δεν είναι σαν τους περισσότερους παίκτες. Εχει έναν δικό του, ξεχωριστό τρόπο σκέψης. Και κυρίως, δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του μακριά από τον Ολυμπιακό. Το σπίτι του. Την οικογένειά του.

Μετά από ολιγοήμερες διακοπές στη Νάξο, ο Φορτούνης επιστρέφει αποφασίζει να επιστρέψει στην Αθήνα λίγο πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, για να λύσει το θέμα του συμβολαίου του και να μην αφήσει εκκρεμότητες. Ζητάει να συναντηθεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Το ραντεβού κλείνεται. Το πλοίο φτάνει στον Πειραιά το πρωί. Ο «Φόρτου» μπαίνει στο αυτοκίνητο και πηγαίνει στα γραφεία του προέδρου των Πειραιωτών. Αποφασισμένος να μείνει. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού δεν ήθελε να ακούσει τίποτε άλλο. Η συμφωνία κλείστηκε σε λίγα λεπτά. Με μεταξύ τους συζήτηση. Και η ανανέωση του συμβολαίου έως το καλοκαίρι του 2023, ανακοινώθηκε επίσημα στις 24 Ιουνίου 2019.

Σχεδόν 4,5 χρόνια μετά, ο Φορτούνης βρήκε μπροστά του το βράδυ της Πέμπτης την ομάδα που παραλίγο να τον στερήσει από τον Ολυμπιακό. Και φρόντισε να της δείξει τι έχασε. Δεν πέτυχε απλά ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχει σημειώσει ποδοσφαιριστής ελληνικής ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά υπενθύμισε και σε εκείνους που τον αμφισβητούν, πως ένας παίκτης με τη δική του ποιότητα, θα μπορούσε να παίζει όπου ήθελε. Παντού. Αλλά επέλεξε και επιλέχθηκε να είναι ο Ολυμπιακός το κισμέτ του. Το σπίτι του.

Με τη διαφορά ότι ο Φορτούνης του 2023, αν και προερχόμενος από 2 χιαστούς, είναι πιο ώριμος, πιο έτοιμος, ποιο έξυπνος, πιο δυνατός και πιο ολοκληρωμένος από εκείνον του 2019 και πρωτύτερα. Τα 4 γκολ και οι 8 ασίστ σε 13 αγώνες έως τώρα, φαντάζουν «φτωχά» νούμερα μπροστά στην πραγματικότητα του αγωνιστικού χώρου. Αυτή που ώθησε ακόμη και τον «παγερό» Ντέιβιντ Μόγες, να τον αποκαλέσει «σπουδαίο παίκτη». Κλείνοντας το γόνυ στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Και έναν από τους κορυφαίους του Europa League τη φετινή σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ