Τα «κόλπα» του Μαρτίνεθ, η… σπασμένη μύτη του Εσε, η «πρόκληση» στους μπακ και ο τραυματισμός του Γιόβετιτς

Τα «κόλπα» του Μαρτίνεθ, η… σπασμένη μύτη του Εσε, η «πρόκληση» στους μπακ και ο τραυματισμός του Γιόβετιτς

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αποφάσισε να αγγίξει ευαίσθητες χορδές της ψυχολογίας της ομάδας του, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον Εσε και ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα από Ορτέγκα, Ροντινέι.

Κάποια πράγματα λειτουργούν περίεργα στις ομάδες. Η ψυχολογία είναι ένα από αυτά. Με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να προσπαθεί να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές των ποδοσφαιριστών του. Θέλοντας να τους κινητοποιήσει ακόμη περισσότερο. Ώστε να δώσουν το κάτι παραπάνω στην αποψινή αναμέτρηση με τη Φράιμπουργκ. Ένα από αυτά που αποτέλεσαν κομμάτι της ομιλίας του ήταν ο τραυματισμός του Σαντιάγκο Εσε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Εξηγούμαστε…

Ο Μαρτίνεθ θέλει οι παίκτες του να είναι αποφασιστικοί και απολύτως συγκεντρωμένοι στην αναμέτρηση του «Europa Park Stadion». Και εκεί στάθηκε περισσότερο. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Να έχουμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση. Γιατί σε αυτά τα παιχνίδια οι λεπτομέρειες κρίνουν τα αποτελέσματα», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός στους ποδοσφαιριστές του. Αφού αρχικά είχε αναφερθεί στο κρύο, ζητώντας από όλους να είναι προσεκτικοί, να ζεσταθούν καλά, διότι οι συνθήκες παγωνιάς που επικρατούν μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό.

Διαβάστε επίσης: Τεράστια καινοτομία στο ποδόσφαιρο – Τι αναφέρει η «Equipe» (Pic)

Από εκεί και πέρα, όμως, επέλεξε να αναφερθεί στα όσα έγιναν στο ματς του Γεώργιος Καραϊσκάκης. Και στον τρόπο που έχασε ο Ολυμπιακός. Τον οποίο θεωρεί άδικο. «Θυμάστε όλοι τι έγινε στο πρώτο παιχνίδι. Χάσαμε άδικα. Από δικά μας λάθη, αλλά και από ατυχία. Χτύπησε ο Σαντιάγκο (Εσε). Του έσπασε η μύτη και δεν πήραμε ούτε φάουλ. Είναι πράγματα που μπορεί να γίνουν σε ένα παιχνίδι. Αλλά πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Να είμαστε αποφασιστικοί και να δείξουμε ότι έχουμε τα αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα να πάρουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα».

Εχει σημασία να αναφέρουμε ότι Μαρτίνεθ έδειξε και βίντεο. Όχι μόνο από παιχνίδια της Φράιμπουργκ. Αλλά κυρίως από φάσεις της δικής του ομάδας, τις οποίες… δεν θέλει να ξαναδεί. Ή καλύτερα, στις οποίες θέλει να δει βελτίωση. Μάλιστα, επέμεινε ειδικά στις σέντρες που έγιναν στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό από τους μπακ. Και γενικά στον τρόπο παιχνιδιού των ακραίων αμυντικών της ομάδας του. Ζητώντας να κάνουν καλύτερες επιλογές επιθετικά. Σημείωνοντας με νόημα πως «η δική σας παρουσία είναι πολύ σημαντική για την ομάδα. Οι καλές επιλογές σας μπορεί να δώσουν γκολ και νίκες».

Τέλος, αναφορικά με τον τραυματισμό του Στέβαν Γιόβετιτς, ο Μαυροβούνιος επιθετικός αισθάνθηκε μια ενόχληση στους προσαγωγούς λίγη ώρα μετά την έναρξη της προπόνησης. Μίλησε με τον Μαρτίνεθ και του ζήτησε να κάνει κάποιες ασκήσεις με τους φυσιοθεραπευτές και μετά να δοκιμάσει, όπως και έγινε. Εντούτοις, ακόμη και μετά το έξτρα πρόγραμμα, οι ενοχλήσεις δεν υποχώρησαν και για αυτόν τον λόγο αποχώρησε τελείως από την προπόνηση. Με την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Ελλάδα θα υπάρξει και διάγνωση για το μέγεθος του προβλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ