Αυτοί περιμένουν τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (αν προκριθούν) στα πλεϊ οφ

Αυτοί περιμένουν τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (αν προκριθούν) στα πλεϊ οφ

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε των ομίλων και με τον ΠΑΟΚ να έχει περάσει απευθείας στους «16», Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟ αν δεν χάσουν, θα έχουν μάλλον βατό αντίπαλο στους «24»

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε ως πρώτος στους «16» του Κόνφερενς. Οι τρεις του ΠΟΚ θα συνεχίσουν ως τρίτοι του Γιουρόπα στο Κόνφερενς αν δεν χάσουν την τελευταία αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός παίζει εντός με την Μπάτσκα, η ΑΕΚ εκτός με τον Αγιαξ και ο Παναθηναϊκός εντός με τη Μακάμπι Χαϊφα.

Εχουν το αβαντάζ για να συνεχίσουν στους «24», δηλαδή στα πλεϊ του Κόνφερενς. Εκεί θα παίξουν με ομάδα που θα έχει τερματίσει δεύτερη σε όμιλο του Κόνφερενς.

Διαβάστε επίσης: Τι ψάχνουν οι ελληνικές ομάδες για να βρεθούν όλες μαζί στο Conference League – Tα ζητούμενα για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Μπορεί να μοιάζει πρόωρο, αλλά να δούμε πως έχει τώρα η κατάσταση και τι περιμένει τους Ελληνες στην επόμενη φάση.

Ο ΠΑΟΚ στους «16» περιμένει νικητή από τα 8 ζευγάρια των πλεϊ οφ. Αν έχει περάσει ελληνική ομάδα δεν θα μπορέσει σε αυτή τη φάση να κληρωθεί μαζί της.

Για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στις αρχές του 2024, αν φυσικά προκριθούν, οι πιθανοί αντίπαλοι δεν είναι μεγαθήρια. Το πιο μεγάλο όνομα αυτή τη στιγμή είναι η Αϊντραχτ την οποία ο ΠΑΟΚ τη νίκησε μέσα έξω στον όμιλο με 2-1. Μπορεί να προκύψει πάλι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ (την απέκλεισε με δραματικό τρόπο η ΑΕΚ) ή οι γνώριμες Σλόβαν και Λουντογκόρετς.

Συγκεκριμένα τώρα μια αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων του Κόνφερενς:

Στον πρώτο όμιλο η Λιλ είναι πρώτη με 11 βαθμούς και δεύτερη με 10 η Σλόβαν. Για να αλλάξει η σειρά τερματισμού θα πρέπει η Σλόβαν να κάνει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Γάλλους στο φινάλε. Παίζουν και οι δυο εντός έδρας. Η Λιλ με την Κλάκσβικ και η Σλόβαν με την σλοβένικη Ολύμπια.

Στο 2ο γκρουπ η Γάνδη είναι πρώτη με 13 και δεύτερη η Μακάμπι με 12. Τελευταία αγωνιστική παίζουν μεταξύ με τυπικά γηπεδούχο σε ουδέτερο τη Μακάμπι.

Στον 3ο όμιλο η Πλζεν είναι σίγουρα πρώτη με 15 πόντους. Δεύτερη ακολουθεί η Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 6 βαθμούς. Θα περάσει στα πλεϊ οφ και θα είναι πιθανός αντίπαλος αν στο φινάλε νικήσει εντός έδρας την Μπαλκάνι.

Στο 4ο γκρουπ η Μπριζ είναι πρώτη με 13 και δεύτερη η Μπόντο με 10. Η Μπριζ θα περάσει ως πρώτη αν δεν χάσει με δυο γκολ από την Μπόντο στο Βέλγιο.

Στο 5ο η Αστον Βίλα του Εμερι είναι πρώτη με 12 πόντους. Θα περάσει ως πρώτη αν δεν χάσει στη Βοσνία από τη Ζρίνσκι ή αν δεν νικήσει η Λέγκια τη ΑΖ. Η Λέγκια με 9 είναι δεύτερη. Με Χ περνάει ως δεύτερη, με νίκη μόνο με δυο γκολ και πάνω διαφορά και ήττα της Αστον Βίλα θα περάσει ως πρώτη. Η ΑΖ Αλκμααρ του Παυλίδη προκρίνεται ως δεύτερη μόνο με διπλό στη Βαρσοβία επί της Λέγκια.

Στο 6ο γκρουπ πρώτη η Φιορεντίνα με 11, δεύτερη η Φερεντσβάρος με 9 και τρίτη η Γκενκ με 6.

Η Φιορεντίνα θα περάσει απευθείας στους 16 αν δεν χάσει στη Βουδαπέστη από τη Φερεντσβάρος. Οι Μαγυάροι προκρίνονται ως δεύτεροι και με ισοπαλία. Η Γκενκ θέλει νίκη με τρία γκολ επί της Τσουκαρίτσκι και ήττα της Φερεντσβάρος εντός από τους Ιταλούς.

Στον 7ο όμιλο ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα πρώτος και η Αϊντραχτ δεύτερη.

Στο 8ο γκρουπ είναι πιθανά. Πρώτη η Νόρτζελαντ με 10, ενώ με 9 ακολουθούν Λουντογκόρετς και Φενέρμπαχτσε. Τελευταία αγωνιστική παίζουν Λουντογκόρετς-Νόρτζελαντ και Φενέρμπαχτσε-Σπάρτακ Τρνάβα. Η Φενέρ με νίκη προκρίνεται σίγουρα. Μαζί και της και η Νόρτζελαντ αν δεν χάσει στη Βουλγαρία από την Λουντογκόρετς. Στην ισοβαθμία Φενέρ-Λουντογκόρετς θα κριθούν όλα στη διαφορά τερμάτων.

Οι πίνακες που ακολουθούν εμφανίζουν πως έχει τώρα η κατάσταση για τις ομάδες του Κόνφερενς που προκρίνονται ως πρώτες απευθείας στους «16», τις δεύτερες που θα πάνε στα πλεϊ οφ για να βρουν τρίτες του Γιουρόπα.

Με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την αντίστοιχη θέση.

ΠΡΩΤΟΙ ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ «16»

ΛΙΛ

ΓΑΝΔΗ

ΠΛΖΕΝ *

ΜΠΡΙΖ

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

ΠΑΟΚ*

ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

ΣΛΟΒΑΝ

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ

ΛΕΓΚΙΑ

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ

ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡ.*

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ

ΠΙΘΑΝΟΙ ΤΡΙΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΑΕΚ

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ

ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝ ΖΙΛΟΥΑΖ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΣΕΡΒΕΤ*

ΜΟΛΝΤΕ

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ