«Μάχες» σε Europa και Conference League – Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

«Μάχες» σε Europa και Conference League – Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Ολοκληρώνονται οι όμιλοι σε Europa και Conference League και το «10» σας παρουσιάζει όλα τα σενάρια πρόκρισης στις δύο διοργανώσεις της UEFA.

Αναμένεται μία συναρπαστική τελευταία αγωνιστική, με τρεις μονομαχίες για το τοπ-2, την Καραμπάγκ να θέλει να «γράψει Ιστορία» στον 8ο όμιλο και όλα τα σενάρια ανοικτά στο 3ο γκρουπ καθώς η φάση των ομίλων του Europa League ολοκληρώνεται με την 6η αγωνιστική.

Συνολικά 12 ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση από τη φάση των ομίλων, πριν αυτή την τελευταία αγωνιστική. Για εννέα από αυτές τις ομάδες, ωστόσο, η δουλειά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καθώς μπαίνουν στην 6η αγωνιστική προσπαθώντας να κατακτήσουν την κορυφή του ομίλου τους και έτσι να αποφύγουν μια διπλή αναμέτρηση στα play-offs του γύρου νοκ άουτ εναντίον μιας από τις- τρίτες-ομάδες που θα αποχωρήσουν από το Champions League.

Διαβάστε επίσης: Ήρθε η ώρα για το «Giannis Mentality» (pic, vid)

Όπως είναι γνωστό οι νικητές των οκτώ ομίλων περνούν αυτόματα στους «16». Έπειτα, θα διεξαχθούν play-offs νοκ άουτ πριν από τον γύρο των «16», ενώ οι οκτώ επιλαχόντες των ομίλων θα αντιπαρατεθούν με τις τρίτες ομάδες από τους ομίλους του Champions League. Οι ομάδες της τρίτης θέσης του Europa League μεταβαίνουν στα play-offs του γύρου των νοκ άουτ του Europa Conference League.

Η κατάσταση -όπως την παρουσιάζει η UEFA- στους ομίλους:

Νικητές ομίλων: Αταλάντα, Λεβερκούζεν, Λίβερπουλ

Επιβεβαιώθηκαν στις δύο πρώτες και μπορεί να κερδίσουν τον όμιλο: Μπράιτον, Φράιμπουργκ, Μασσαλία, Ρεν, Ρόμα, Σλάβια Πράχα, Βιγιαρεάλ, Γουέστ Χαμ

Στη 2η θέση: Σπόρτιγκ Λισαβόνας

Μπορούν να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις: Μπέτις*, Καραμπάγκ, Μόλντε, Ρέιντζερς *, Σπάρτα Πράγας *, Τουλούζ, Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ
*Μπορεί ακόμα να κερδίσει το όμιλο

Επιβεβαιώθηκε στην 3η θέση: Σερβέτ

Δεν μπορούν να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις, αλλά θα μπορούσαν να τερματίσει στην τρίτη θέση: ΑΕΚ, Άγιαξ, Άρης Λεμεσού, Λίντσερ, Μακάμπι Χάιφα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ράκοβ, Στουρμ Γκρατς, Μπάτσκά Τόπολα

Επιβεβαιώθηκαν στην 4η θέση: Χάκεν, Σερίφ

Μια…τριάδα για μάχες «σώμα με σώμα»

Γουέστ Χαμ εναντίον Φράιμπουργκ, Μπράιτον εναντίον Μαρσέιγ και Ρεν εναντίον Βιγιαρεάλ είναι όλες οι μάχες «σώμα με σώμα» που θα καθορίσουν τις τελικές θέσεις στους αντίστοιχους ομίλους τους, και ως εκ τούτου αναμένεται άφθονο δράμα μέχρι το τέλος. Όπως είπε ο προπονητής της Μπράιτον, Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, αφού οι «Γλάροι» επιβεβαίωσαν την πρόκρισή τους στα νοκ άουτ με τη νίκη επί της ΑΕΚ, «τώρα φιλοδοξία μας είναι να κατακτήσουμε την κορυφή του ομίλου. Πρέπει να νικήσουμε τη Μαρσέιγ που είναι μια μεγάλη ομάδα.»

Η Καραμπάγκ…κοντά στην Ιστορία

Οι οπαδοί της ομάδας του Αζερμπαϊτζάν Καραμπάγκ δοκίμασαν έντονα συναισθήματα στο ισόπαλο ματς (2-2) εναντίον της Μόλντε την 5η αγωνιστική. Ενώ χρειάζονταν μια νίκη για να εξασφαλίσουν μια θέση στα νοκ-άουτ ποδόσφαιρο του Europa League για πρώτη φορά, προηγήθηκαν νωρίς πριν δεχθούν γκολ στο 83ο και στο 88ο λεπτό και ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις.
Αυτό το κρίσιμο γκολ, σημαίνει ότι η Καραμπάγκ χρειάζεται τώρα μόνο να «ταιριάξει» με το αποτέλεσμα της Μόλντε απέναντι στη νικήτρια του ομίλου Λεβερκούζεν, όταν αντιμετωπίσει τη χωρίς βαθμούς Χάκεν για να επιβεβαιώσει μια θέση στα play-offs των νοκ-άουτ.
«Ήταν ένα πολύ σημαντικός βαθμός», είπε ο προπονητής Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ. «Έχουμε ένα παιχνίδι ακόμα και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Εάν είμαστε πολύ πρόθυμοι θα μπορούσε να μας εμποδίσει, οπότε πρέπει να προετοιμαστούμε ήρεμα για τη συνάντηση.»

Ορθάνοιχτος ο 3ος όμιλος

Όλα παραμένουν ανοιχτά ακόμα στον 3ο όμιλο, όπου Μπέτις, Ρέιντζερς και Σπάρτα Πράχα διεκδικούν τις δύο θέσεις πρόκρισης. Η πρωτοπόρος Μπέτις έχει εννέα βαθμούς, έναν βαθμό μπροστά από τη δεύτερη Ρέιντζερς, που επισκέπτεται το «Benito Villamarín» την 6η αγωνιστική. Η τρίτη Σπάρτα Πράγας , εν τω μεταξύ, ταξιδεύει στοην Κύπρο για να αντιμετωπίσει τον Άρη Λεμεσού με επτά βαθμούς, γνωρίζοντας ότι μια νίκη θα ήταν αρκετή για να προχωρήσει.
Με κάθε είδους ανατροπές να περιμένουν, αυτοί οι δύο αγώνες σίγουρα θα είναι αυτοί που αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος.

Conference League

Ο ΠΑΟΚ μαζί με τις άλλες 31 ομάδες των ομίλων του Europa Conference League ολοκληρώνουν σήμερα (14/12) τη διαδρομή τους στα γκρουπ της διοργάνωσης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης , όπως και η Βικτόρια Πλζεν θα βρεθούν στην κλήρωση των «16» στις 23 /2/24, ενώ σε αυτή την τελευταία αγωνιστική παραμένουν πέντε κενές θέσεις νοκ άουτ.

Η κατάσταση -όπως την παρουσιάζει η UEFA- για συνέχεια και αποχωρήσεις:

Νικητές ομίλων: ΠΑΟΚ, Βικτόρια Πλζεν

Επιβεβαιώθηκαν στους δύο πρώτους και μπορούν να κερδίσουν τον όμιλο: Άστον Βίλα, Μπόντο Γκλιμτ, Κλαμπ Μπριζ, Φιορεντίνα, Γάνδη, Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σλόβαν Μπρατισλάβας

Στη 2η θέση: Άϊντραχτ Φρανκφούρτη.

Μπορούν να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις την 6η αγωνιστική: Αστάνα, ΑΖ Άλκμααρ, Μπαλκάνι, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Φενερμπαχτσέ*, Φερεντσβάρος*, Γκενκ, Λέγκια*, Λουντογκόρετς*, Νόρντζελαντ*
*Μπορεί ακόμα να τερματίσει την πρώτη θέση

Δεν μπορούν να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις: Αμπερντίν, Μπεσίκτας, Μπρέινταμπλικ, Τσουκαρίτσκι, Ελσίνκι, KÍ Κλάσκσβικ, Λουγκάνο, Ολίμπια Λουμπλιάνα, Σπάρτακ Τρβάνα, Ζόρια Λουχάνσκ, Ζρίνσκι

Η Φενερμπαχτσέ, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η Φερεντσβάρος , διεκδικούν τρεις από τις πέντε θέσεις νοκ άουτ που εξακολουθούν να είναι ελεύθερες.

Η ύστατη προσπάθεια της Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε φαινόταν ασταμάτητη στην αρχή της σεζόν, σημειώνοντας 19 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις πριν ξαφνικά σταματήσει. Μια μοναχική νίκη τον Οκτώβριο σήμαινε ότι το προβάδισμά τους στην Τουρκία εξατμίστηκε και της αφήνει δουλειά να κάνει για να φτάσει στα νοκ άουτ, με την ήττα 6-1 της 5ης αγωνιστικής στη Νόρτζελαντ να πρέπει να ξεχαστεί.

«Ζητούμε συγγνώμη από όλους τους οπαδούς», είπε ο προπονητής Ισμαίλ Καρτάλ μετά το δυσάρεστο ταξίδι στη Δανία. «Οι οπαδοί μας δεν πρέπει να το ξεχάσουν αυτό. Η Φενερμπαχτσέ θα κάνει ό,τι πρέπει στην έδρα της με τη Σπαρτάκ Τρνάβα και θα συνεχίσει από τον όμιλο», πρόσθεσε.

Μόνο μια νίκη εγγυάται την πρόκριση, αν και η ισοπαλία μπορεί να είναι αρκετή αν η Λουντογκόρετς εναντίον της Νόρντζελαντ δεν τα καταφέρει.

Αποφασισμένη η Φερεντσβάρος

Η Φερεντσβάρος χρειάστηκε να φτάσει στο 98ο λεπτό για να κερδίσει τρεις πόντους κόντρα στον Τσουκαρίτσκι την τελευταία φορά, που σημαίνει ότι θα πάει στον τελευταίο αγώνα με την ήδη προκριθείσα Φιορεντίνα γνωρίζοντας ότι η ισοπαλία θα της εξασφαλίσει το πέρασμα στα νοκ άουτ.

Οι ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2 στη Φλωρεντία την 1η αγωνιστική. Αυρτή τη φορά μπορεί να χρειαστεί να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει την πιθανότητα η Γκενκ, η οποία ταξιδεύει στο σπίτι της Τσουκαρίτσκι, να την «πιάσει».

Η Ντιναμό επιφυλακτική με την Μπαλκάνι

Πολλοί υποστήριξαν ότι ο 3ος όμιλος είναι σχετικά απλός για τη Βικτόρια Πλζεν και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά δεν αποδείχθηκε έτσι. Η ομάδα της Τσεχίας είναι νικήτρια του ομίλου μετά από πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς, αλλά ο απολογισμός των έξι γκολ που σημειώθηκαν λέει πολλά για το πόσο εύκολο ήταν αυτό.

Η Ντιναμό τα έχει βρει ακόμα πιο δύσκολα. Οι συνεχόμενες ήττες από την Πλζεν ακολούθησαν μια ήττα σοκ με 2-0 από τη Μπαλκάνι, την αντίπαλό τους στο Ζάγκρεμπ για την 6η αγωνιστική. Σε περίπτωση-νέας- ήττας η ομάδα του Κοσόβου θα την ξεπεράσει, αν και η Αστάνα θα έμπαινε επίσης στο καρέ αν κέρδιζε την Βικτόρια Πλζεν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ