Ο…χαλαρός Φορτούνης με τα 20 γκολ/ασίστ, τα 1/73 και ο Καρβαλιάλ, που κατάλαβε…

Ο…χαλαρός Φορτούνης με τα 20 γκολ/ασίστ, τα 1/73 και ο Καρβαλιάλ, που κατάλαβε…

Για ακόμη μία φορά ο Φορτούνης έκανε τον... Φορτούνη, ο Ολυμπιακός έβαλε 5 εύκολα, ο Καρβαλιάλ κατάλαβε και διόρθωσε πράγματα και κάπως έτσι η Μπάτσκα Τόπολα βρέθηκε να ψάχνει τι τη χτύπησε.

Στα χαρτιά, έχει 6 συμμετοχές, 1 γκολ και 5 ασίστ. Στο πραγματικό ποδόσφαιρο, σε αυτά που συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο, αυτά που «έχει», είναι πολλαπλάσια. Ναι, ο Κώστας Φορτούνης αναδείχθηκε κορυφαίος «πασέρ» στους ομίλους του Europa League. Ναι, είναι πιθανό να αναδειχθεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής της 6ης αγωνιστικής των ομίλων. Αλλά τίποτα δεν αποτυπώνει στον ακριβή βαθμό, πόσο σημαντική είναι η παρουσία του για τον Ολυμπιακό.

Κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε κατά τι διαφορετικό ρόλο. Λίγο πιο… μέσα, μόνο δεξιά, αλλά με τις ελευθερίες να μην του στερούνται. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ δεν μπορεί να κριθεί από τόσο νωρίς για το έργο και τις ιδέες του. Αλλά εκείνο που δεδομένα μπορούμε να πούμε, είναι ότι ως «παλιά καραβάνα» και προπονητής με χιλιάδες χιλιόμετρα στο «κοντέρ» του, έχει την ικανότητα να καταλάβει τι πρέπει να κάνει με τον «Φόρτου». Πώς να τον διαχειριστεί. Και κυρίως πώς να εκμεταλλευτεί αυτό το χάρισμα και την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Διαβάστε επίσης: Φορτούνης: Η «MVP» εμφάνιση και οι πρωτιές στο Europa League (pics, vids)

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν έκανε την καλύτερή του εμφάνιση κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα. Δεν ήταν όσο λαμπερός τον έχουμε δει σε άλλα παιχνίδια. Δεν μπορεί να είναι πάντα. Δεν χρειάστηκε κιόλας. Εκανε αυτά που χρειάζονταν, για να βγει η δουλειά. Να νικήσει ο Ολυμπιακός. Να προκριθεί. Και ο ίδιος να πάρει τα credit που αξίζει όσο κανείς άλλος. Διότι αυτός ο… μη λαμπερός Φορτούνης είχε τέσσερις (4) ασίστ (κι ας μέτρησαν οι 3, λόγω της… πλάτης του γκολκίπερ των Σέρβων), δημιούργησε ακόμη τρεις ευκαιρίες για γκολ στους συμπαίκτες του. Είχε ο ίδιος τρεις σημαντικές στιγμές για να σκοράρει. Και γενικώς συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει.

Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ… ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Επειδή οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο έχουν δημιουργηθεί για κάποιον λόγο, έχει αξία να αναφέρουμε ότι ο Φορτούνης τα έχει… 20 ήδη. Τα γκολ (8) και τις ασίστ (12). Είκοσι. Σε 21 συμμετοχές τη φετινή σεζόν. Σε 1535 λεπτά. Κάτι που σε απλά μαθηματικά μας κάνει, 1 γκολ/ασίστ ανά 73 αγωνιστικά λεπτά. Και εάν ήταν πιο εύστοχος σε κάποιες περιπτώσεις (σ.σ. έχει χάσει και πέναλτι φέτος) ή οι συμπαίκτες του είχαν εκμεταλλευτεί τις απίθανες εμπνεύσεις του σε πιο τακτική βάση, θα είχαμε να κάνουμε με αριθμούς ακόμη πιο εξωφρενικούς.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε το εξής. Οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές βλέπουν το ποδόσφαιρο διαφορετικά από εμάς που βρισκόμαστε εκτός τεσσάρων γραμμών. Πριν το παιχνίδι της Πέμπτης, λοιπόν, ο Μίλαν Ράντιν, μέσος της Μπάτσκα Τόπολα, είχε δηλώσει τα εξής: «Το πιο σημαντικό θα είναι να σταματήσουμε τον Φορτούνη. Όποιος παρακολούθησε τον αγώνα στην Μπάσκα Τοπόλα, μπορούσε να δει τι μάστερ είναι ο Φορτούνης, έβγαζε μεγάλες διαγώνιες μπαλιές, είχε εξαιρετικό έλεγχο της μπάλας, είναι ένας φανταστικός παίκτης, πραγματικά». Δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν…

ΤΟ(Ν) ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΒΑΛΙΑΛ

Επιστρέφοντας στον Καρβαλιάλ, έχει σημασία να εξηγήσουμε εν συντομία τι είδαμε χθες. Ο Πορτογάλος είχε αναλύσει το παιχνίδι της Μπάτσκα Τόπολα. Είχε διαπιστώσει ότι η ιδιαίτερη λειτουργία της 5άδας στην άμυνα και οι μακρινές μπαλιές της είναι το κλειδί στον τρόπο αντιμετώπισης. Αποφάσισε, λοιπόν, να βάλει πιο μέσα στο γήπεδο τον «Φόρτου». Να ανεβάσει τα μπακ. Να παίξει περισσότερο από ποτέ φέτος ο Ολυμπιακός με διαγώνιες μπαλιές, για να μπορέσει να ανοίξει την άμυνα των Σέρβων και παράλληλα φρόντισε να δώσει ξεκάθαρες οδηγίες στους Μασούρα και Ελ Κααμπί να καλύπτουν την πλευρά του Φορτούνη.

Επί της ουσίας ο Καρβαλιάλ έκανε πράξη αυτό που είχε αναφέρει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό. Πως η επιθετική γραμμή των Πειραιωτών δεν θα πειραχτεί, καθώς είναι γεμάτη ποιότητα και ικανότητα στην παραγωγή φάσεων και γκολ. Και αυτό επιβεβαιώθηκε με τον πλέον σαφή τρόπο το βράδυ της Πέμπτης. Όπως επιβεβαιώθηκε και η απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού να αλλάξει την ανασταλτική λειτουργεία του Ολυμπιακού. Διότι μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να δέχθηκαν δύο γκολ χθες, αλλά αυτό συνέβη από ένα ακατανόητο λάθος του Ορτέγκα και μια τραγική αντίδραση στο 2ο γκολ. Φάσεις ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε. Ούτε άφησε την Μπάτσκα να τον απειλήσει. Και αυτό θα προσπαθήσει να το βελτιώσει ακόμη περισσότερο στο επόμενο διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ