Mε ανατροπή η Μαρσέιγ απέκλεισε την Σαχτάρ (3-1) – Η Σπάρτα «ξέρανε» την Γαλατά (4-1)

Mε ανατροπή η Μαρσέιγ απέκλεισε την Σαχτάρ (3-1) – Η Σπάρτα «ξέρανε» την Γαλατά (4-1)

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «16» του Εuropa League

Στο Βελοντρόουμ, η Μαρσέιγ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 12ο λεπτό με τον Σουντάκοφ να σκοράρει από την άσπρη βούλα για την Σαχτάρ, γύρισε την εις βάρος της κατάσταση και πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Οι Μασσαλοί αρχικά ισοφάρισαν στο 23′ με τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος έφτασε τα 31 γκολ κι έγινε ο αρχισκόρερ της διοργάνωσης. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι με τα γκολ των Σαρ και Κοντογκμπιά (74′,81′) πήραν την νίκη και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.






Διαβάστε επίσης: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Europa League o Oμπαμεγιάνγκ! (vid)

Η Σπάρτα «ισοπέδωσε» την Γαλατασαράι την οποία απέκλεισε κερδίζοντας την στην Πράγα με 4-1. Οι Τσέχοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Πρεσιάδο στο 8′, με τους πρωταθλητές Τουρκίας να απαντούν στο 16′ με τον Μπαρντακτσί.

Ωστόσο, οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν στο 70′ με την αποβολή του Αϊχάν και η Σπαρτα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Οι γηπεδούχοι με τα γκολ των Τούτσι, Χαρασλίν και Κούχτα (74′, 80′, 96′) πήραν την νίκη και θα συνεχίσουν την πορεία τους στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.






Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας μετά την νίκη του πρώτου αγώνα με 3-1 επί της Γιουνγκ Μπόις, τσέκαρε το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης με μια ισοπαλία στο «Ζοσέ Αλβαλάδε». Ο Γιόκερες άνοιξε το σκορ στο 13′, με τους Ελβετούς να ισοφαρίζουν στο 84′ με το πέναλτι του Γκανβουλά.






Στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι κρίθηκε η πρόκριση στη ρεβάνς του «Ολίμπικο» ανάμεσα στη Ρόμα και στην Φέγενορντ. Το «εισιτήριο» για την φάση των «16» του EL πήρε η με 4-2 η Ρόμα, καθώς το ματς στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση τελείωσε ισόπαλο με σκορ 1-1, όπως ακριβώς συνέβη και μία εβδομάδα νωρίτερα στο «Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των «τζαλορόσι» ήταν ο Σέρβος γκολκίπερ Μίλε Σβίλαρ, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι, στέλνοντας την ομάδα του Ντε Ρόσι στους «16» του Europa League, δύο χρόνια μετά την επικράτηση της ιταλικής ομάδας στον τελικό του ECL εις βάρος των Ολλανδών με 1-0.






Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ