Οι κορυφαίοι σκόρερ του Europa League: Στην πρώτη θέση ο Ομπαμεγιάνγκ, στην 10άδα ένας πρώην «ερυθρόλευκος»

Οι κορυφαίοι σκόρερ του Europa League: Στην πρώτη θέση ο Ομπαμεγιάνγκ, στην 10άδα ένας πρώην «ερυθρόλευκος»

O Ομπαμεγιάνγκ έφτασε τα 31 γκολ στο Europa League και ανέβηκε στην κορυφή των σκόρερ - Ενας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού μέσα στην πρώτη 10άδα.

Ιστορικής σημασίας ήταν το παιχνίδι της Μαρσέιγ με την Σαχτάρ για τα playoffs του Europa League, καθώς στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου (23’) ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ σκόραρε το 31ο γκολ του στη διοργάνωση και ανέβηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός της γαλλικής ομάδας ξεπέρασε τον Ρανταμέλ Φαλκάο και είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Europa League, όσον αφορά σε αναμετρήσεις από τη φάση των ομίλων μέχρι και τον μεγάλο τελικό.

Διαβάστε επίσης: Τίμπεργουλβς – Μπακς 107-112: Πέρασαν από τη Μινεσότα με εντυπωσιακό Αντετοκούνμπο τα «ελάφια»

Αυτό μάλιστα ήταν το έβδομο γκολ του στο Europa League για τη φετινή σεζόν, με τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να έχει επίσης 2 γκολ με την Μπαρτσελόνα, 14 με την Άρσεναλ και 8 με την Ντόρτμουντ.

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται όπως προαναφέραμε ο Ρανταμέλ Φαλκάο, ο οποίος έχει σκοράρει 30 γκολ στο Europa League, όπου αγωνίστηκε με τις φανέλες των Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην τρίτη θέση συγκατοικούν οι Αρίτζ Αντούριθ και Ρόμελου Λουκάκο, οι οποίοι έχουν από 26 τέρματα.

Ο πρώτος αγωνιζόμενος μόνο με τα χρώματα της Αθλέτικ Μπιλμπάο και ο δεύτερος με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Άντερλεχτ, Έβερτον, Ίντερ και Ρόμα). Στη συνέχεια ακολουθούν ο Μούνας Νταμπούρ με 24 (Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σάλτσμπουργκ, Σεβίλλη και Χοφενχάιμ), ο Κέβιν Γκαμεϊρό με 22 (Σεβίλλη, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαλένθια), όσα έχει βάλει και ο Αλεξάντερ Λακαζέτ (Λιόν, Αρσεναλ), ενώ 21 γκολ έχει ο Έντιν Τζέκο (Βόλφσμπουργκ, Μάντσεστερ Σίτι και Ρόμα).

Ενας πρώην του Ολυμπιακού

Ένα λιγότερο (σ.σ 20) έχει βάλει ένας πρώην ερυθρόλευκος. Ο λόγος για τον Περουβιανό Όσκαρ Καρντόσο, ο οποίος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό για ένα χρόνο: Από το καλοκαίρι του 2016 έως το αντίστοιχο του 2017. Σε εκείνη τη σεζόν αγωνίστηκε σε 5 παιχνίδια στο Europa League, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει (σ.σ είχε 1 ασίστ σε 276 λεπτά).

Τα 20 γκολ που είχε βάλει ήταν όλα με τη φανέλα της Μπενφίκα. Τη σεζόν 2009/2010 είχε 9 γκολ σε 12 ματς, την επόμενη (2010/2011) 4 γκολ σε 8 παιχνίδια και τη σεζόν 2012/2013 είχε 7 γκολ σε 9 παιχνίδια. Συνολικά στην καριέρα του έβαλε 20 γκολ σε 49 εμφανίσεις (σ.σ 3 ασίστ).

Τα ίδια γκολ με τον Όσκαρ Καρντόσο έχει και ο Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος έχει παίξει στο Europa League με δύο διαφορετικές ομάδες: Με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από αυτούς που βρίσκονται στην κορυφαία 10άδα μόνο τρεις έχουν κατακτήσει τον τίτλο. Ο Κέβιν Γκαμεϊρό, ο Μούνας Νταμπούρ και Ρανταμέλ Φαλκάο. Ο πρώτος μάλιστα το έχει κάνει τέσσερις φορές, ενώ δύο κατακτήσεις έχει ο Κολομβιανός και μία ο Νταμπούρ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εάν συμπεριλάβουμε και τα προκριματικά, τόσο του Europa League όσο και της προηγούμενης εκδοχής του (σ.σ UEFA Cup), πρώτος σκόρερ είναι ο Χένρικ Λάρσον, ο οποίος είχε σκοράρει 40 γκολ με τρεις ομάδες (Φέγενορντ, Σέλτικ και Χέλσινμποργκ). Ο Ομπαμεγιάνγκ θα ήταν δεύτερος με 34, όσα είχε και ο Κλας-Γιαν Χούντελαρ (Χέρενφεν, Αγιαξ, Σάλκε), ενώ 32 είχε ο Αλφρέντο Μορέλος (Ριέκα, Ρέιντζερς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ