Γκασπερίνι: Ο παλιός είναι… ωραίος (pic, vid)

Γκασπερίνι: Ο παλιός είναι… ωραίος (pic, vid)

Ο... παλιός, Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι οδήγησε την Αταλάντα στην κατάκτηση του Europa League, απέναντι στην Μπάγερν Λεβερκούζεν του... νέου Τσάμπι Αλόνσο.

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, η Αταλάντα επικράτησε στον χτεσινοβραδινό (22/5) τελικό του Europa League με 3-0 επί της Μπάγερν Λεβερκούζεν και πανηγύρισε τον πρώτο μεγάλο τίτλο της ιστορίας της.

Ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας, Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, σίγουρα θα νιώθει δικαιωμένος για την απόφασή του να παραμείνει και να παλέψει για έναν μεγάλο τίτλο με την ομάδα από το Μπέργκαμο.

Διαβάστε επίσης: Αταλάντα – Λεβερκούζεν 3-0: Την «ξέρανε» με τον Λούκμαν και το σήκωσε

Ο Ιταλός τεχνικός, πλέον έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Αταλάντα, όντας αυτός που την οδήγησε για πρώτη φορά σε φάση ομίλων του Champions League, στην υψηλότερή της θέση στην κατάταξη της Serie A, σε ευρωπαϊκό τελικό και στην κατάκτησή του.

Και δεν είναι μόνο για την Αταλάντα ο πρώτος μεγάλος τίτλος, αλλά και για τον ίδιο τον Γκασπερίνι. Μάλιστα η ομάδα του έγινε η πρώτη που βάζει φρένο στην ξέφρενη πορεία της αντίστοιχης του Τσάμπι Αλόνσο, μετά από 51 παιχνίδια αήττητη, με τον ίδιο σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου μετά από 61 χρόνια, να χαρίζει απλόχερα… σοφία.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί κρινόμαστε από τα τρόπαια, δεν είναι καλύτερος τώρα από ότι ήμουν το απόγευμα. Νομίζω ότι γράψαμε ιστορία και για τον τρόπο με το οποίο κερδίσαμε. Κερδίσαμε τη Λίβερπουλ, τη Σπόρτινγκ, η οποία πανηγύρισε το πρωτάθλημα στη χώρα της, όταν αντιμετωπίσαμε τη Λίβερπουλ ήταν πρώτη στην Premier League», είπε χαρακτηριστικά.

Στα 66 του, ο Ιταλός τεχνικός απέδειξε πως και ο «παλιός» μπορεί να είναι… ωραίος και «έβαλε τα γυαλιά» στον νέο Τσάμπι Αλόνσο που θεωρείται κατά πολλούς το επόμενο μεγάλο προπονητικό όνομα στην ποδοσφαιρική σκηνή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ