Γκασπερίνι: «Δεν καταλαβαίνω αυτό το πράγμα με τα τρόπαια, δεν έγινα καλύτερος απ’ ό,τι ήμουν το απόγευμα»

Γκασπερίνι: «Δεν καταλαβαίνω αυτό το πράγμα με τα τρόπαια, δεν έγινα καλύτερος απ’ ό,τι ήμουν το απόγευμα»

Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, ο άνθρωπος που οδήγησε την Αταλάντα στον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο αναφέρθηκε στην κριτική που γίνεται στις ικανότητες των προπονητών ανάλογα με τα τρόπαια που έχουν κατακτήσει.

Μεθυσμένη πολιτεία είναι από εχθές το βράδυ (22/5) το Μπέργκαμο, αφού η Αταλάντα κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο μετά από 61 χρόνια, επικρατώντας της Μπάγερ Λεβερκούζεν στον τελικό του Europa League με 3-0, χάρις στο χατ-τρικ του Ντεμολάι Λούκμαν.

«Αρχιτέκτονας» της επιτυχίας αυτής είναι ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, ο οποίος μετά από 8 χρόνια στον πάγκο των μπεργκαμάσκι, πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Ο Ιταλός προπονητής μετά την επιβλητική νίκη επί της ομάδας του Τσάμπι Αλόνσο, παρέμεινε προσγειωμένος, τονίζοντας ωστόσο, ότι η κατάκτηση του τροπαίου δεν τον καθιστά καλύτερο προπονητή απ’ ότι ήταν πριν.

Διαβάστε επίσης: Ο… σταρ του Final Four – Οπαδοί της Φενέρ φωτογραφίζονται με τον Γιώργο Μπαρτζώκα (pic)

«Δεν καταλαβαίνω αυτό το πράγμα, να σε κρίνουν από τα τρόπαια. Δεν είναι ότι έγινα καλύτερος απ’ ό,τι ήμουν το απόγευμα», δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός, που στα 66 του χρόνια πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

«Νομίζω πως γράψαμε ιστορία, και για τον τρόπο που νικήσαμε. Τρομερό, επαναλάβαμε το Λίβερπουλ, τη Λισαβόνα… Η Σπόρτινγκ πήρε το πρωτάθλημα, η Λίβερπουλ ήταν πρώτη στην Premier League όταν την αποκλείσαμε. Απίθανο. Τα παιδιά ήταν φοβερά, μια αξιομνημόνευτη εμφάνιση», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ