Αστέρας Τρίπολης – Χιμπέρνιαν 1-1

Αστέρας Τρίπολης – Χιμπέρνιαν 1-1

Εκτός συνέχειας των προκριματικών του Europa League ο Αστέρας Τρίπολης που έμεινε στο 1-1 στην έδρα του με τη Χιμπέρνιαν. Εξαιρετική απόδοση στο Β΄ μέρος, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Μανιά στο 48'.

Ο Αστέρας τα έδωσε όλα απέναντι στη Χιμπέρνιαν στην Τρίπολη, ωστόσο παίζοντας για σχεδόν ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες (αποβλήθηκε ο Μανιάς) έμεινε στο 1-1 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League. Σπουδαία απόδοση στο Β΄ μέρος για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, χάθηκαν 4-5 μεγάλες ευκαιρίες.

Θυμηθείτε εδώ το live της αναμέτρησης

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Συγκεκριμένα τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Κυριακόπουλο, Τριανταφυλλόπουλο, Βαλιέντε και Κώτσιρα. Ως αμυντικά χαφ τους Ιγκλέσιας και Μπελόκ, στην τριάδα μπροστά τους Μουνάφο, Τσιλιανίδη και Καλτσά και στην κορυφή τον Μανιά.

Δοκάρι ο Αστέρας, γκολ η Χιμπέρνιαν
Στο πρώτο μέρος ο Αστέρας Τρίπολης είχε τη «μερίδα του λέοντος» όσον αφορά την κατοχή, με ποσοστά που άγγιξαν το 60%. Ωστόσο η καλοστημένη άμυνα των Σκωτσέζων δεν άφηνε χώρους στην ομάδα του Παντελίδη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργήσει κλασικές φάσεις. Αυτό επέφερε εκνευρισμό στους γηπεδούχους που διαμαρτύρονταν αρκετές φορές στον διαιτητή, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την τιμωρία των Καλτσά και Μανιά με κίτρινη κάρτα.

Στο 41’ οι Αρκάδες άγγιξαν το γκολ από στημένη φάση, καθώς από εκτέλεση κόρνερ του Κυριακόπουλου, ο Τσιλιανίδης με κεφαλιά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι! Σαν να μην έφτανε που η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα, φτάσαμε στο 44’ όπου μια… γκάφα του Ιγκλέσιας στη μεσαία γραμμή, έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν.

Ο Κάμπερι επωφελήθηκε από το λάθος αυτό, έβγαλε αμέσως στον ΜακΓκιν ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή σκόραρε για το 1-0.

 

Αποβολή Μανιά, αλλά 1-1!
Στο 48’ ο Μανιάς είχε μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση, ωστόσο στη συνέχεια της φάσης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον αμυντικό που πήρε το ριμπάουντ, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες! Ωστόσο αντί αυτό να επηρεάσει τους γηπεδούχους, μάλλον τους πείσμωσε.  Οι ποδοσφαιριστές του Παντελίδη κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισαν τους Σκωτσέζους στα καρέ τους και στο 56’ ισοφάρισαν με εξαιρετική ενέργεια και σουτ του Τσιλιανίδη!

Μετά το γκολ το ελληνικό συγκρότημα συνέχισε να πιέζει και να χάνει μεγάλες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα άγγιξε το 2-1 στο 61’ (σουτ Κώτσιρα), στο 62’ (κεφαλιά Τριανταφυλόπουλου) και το 70’ (νέα κεφαλιά του Ιγκλέσιας), την ώρα που οι φιλοξενούμενοι τα είχαν χαμένα.

Κώτσιρας, Καλτσάς, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας (παρά το λάθος στο 0-1) ήταν πολύ καλοί, ενώ πνοή έδωσε και ο Δουβίκας που πέρασε αλλαγή έχοντας μεγάλη χαμένη ευκαιρία σε τετ α τετ στο 74’. Ο Αστέρας έχασε μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία στο 83΄με τον Κώτσιρα (απέκρουσε ο Μπογκνταν), με το 1-1 να μένει ως το τέλος και τη Χιμπέρνιαν να αντέχει και να προκρίνεται, παρά την ασφυκτική πίεση του Αστέρα…

Γκολ: 56’ Τσιλιανίδης – 44’ ΜακΓκιν
Δοκάρια: 41’ Τσιλιανίδης
Κίτρινες: 25’ Καλτσάς, 42’, 48’ Μανιάς, 65’ Μουνάφο, 67’ Κώτσιρας, 74΄Ιγκλέσιας – 28’ Σλίβκα
Κόκκινες: 48’ Μανιάς
Διαιτητής: Μπενουά Μιλό (Γαλλία)

Αστέρα Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε (90+1’ Σάλιας ), Μουνάφο, Μανιάς, Μπελόκ (58’ Δουβίκας), Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης, Καλτσάς (78’ Ρόλε), Κώτσιρας, Κυριακόπουλος.
Χιμπέρνιαν (Νιλ Λένον): Μπόγκνταν, Γκρέι, Χάνλον, ΜακΓκιν, Λίβκα (88’ Μπάρτλεϊ), Μπόιλ, Μάλαν (90+1’), Στίβενσον, Καμπέρι, ΜακΓκρέγκορ (78’ Γουτάκερ), Αμπρόουζ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ