Σπάρτακς Γιουρμάλα ή Σουντούβα αντίπαλος της ΑΕΚ, αν η Ένωση πάει στα πλέι οφ του Γιουρόπα

Σπάρτακς Γιουρμάλα ή Σουντούβα αντίπαλος της ΑΕΚ, αν η Ένωση πάει στα πλέι οφ του Γιουρόπα

Η Ένωση έμαθε το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει η αντίπαλος της, αν αποκλειστεί από την Σέλτικ και συνεχίσει στο Γιουρόπα.

Αν η ΑΕΚ δεν καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα παίξει στα πλέι οφ του Γιουρόπα. Αντίπαλός της σ’ αυτή την περίπτωση θα είναι ο νικητής του ζευγαριού, Σπάρτακ Τζουρμάλα – Ζουντούβα.

Η Σπάρτκς Γιουρμάλα είναι μια ομάδα που παίζει εδώ κι έξι χρόνια στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Λετονίας, όμως σε αυτό το διάστημα έχει καταφέρει να κερδίσει δύο τίτλους. Το 2016 και το 2017. Αυτό το καλοκαίρι ξεκίνησε την προσπάθειά της στο Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζοντας τον Ερυθρό Αστέρα. Έφερε ισοπαλία 0-0 στον πρώτο αγώνα στην έδρα της, έχασε με 2-0 στο Βελιγράδι και αποκλείστηκε, με αποτέλεσμα να «μετακομίσει» στο Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί η αρχή ήταν εύκολη, καθώς η Φιορίτα από το Σαν Μαρίνο ήταν αδύναμη και την απέκλεισε με δύο εύκολες νίκες 6-0 εντός έδρας και 3-0 εκτός.

Τώρα θα αντιμετωπίσει τη Σουντόβα, η οποία είναι η πρωταθλήτρια Λιθουανίας κι ένας από τους πιο παλιούς αθλητικούς συλλόγους της χώρας. Ιδρύθηκε το 1921, άλλαξε διάφορα ονόματα όλα αυτά τα χρόνια και από το 2002 έχει σταθεροποιήσει την παρουσία της στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας.

Η Σουντούβα άρχισε φέτος την προσπάθειά της στο Τσάμπιονς Λιγκ, στον πρώτο προκριματικό γύρο του οποίου απέκλεισε το ΑΠΟΕΛ. Κέρδισε 3-1 στη Λιθουανία στον πρώτο αγώνα και ήττα της με 1-0 στην Κύπρο δεν της κόστισε. Στην επόμενη φάση, όμως, ο Ερυθρός Αστέρας δεν αστειευόταν και την απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες και δύο νίκες (3-0 στο Βελιγράδι και 2-0 στη Λιθουανία). Έτσι συνεχίζει πλέον στο Γιουρόπα Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ