Την ανατροπή της χρονιάς η Ζενίτ με 8αρα! (vid)

Την ανατροπή της χρονιάς η Ζενίτ με 8αρα! (vid)

Η Ζενίτ με καρδιά χιλίων λεόντων ανέτρεψε την ήττα του πρώτου αγώνα με 4-0 από τη Ντιναμό Μινσκ και με 8-1 στην παράταση προκρίθηκε στα play off του Europa League

Τι κι αν είχε χάσει με 4-0 στο πρώτο ματς. Τι κι αν δέχτηκε κόκκινη στο 72ο λεπτό με το σκορ 2-0 και χρειαζόταν άλλα 2 γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Τι κι αν δέχτηκε γκολ πρώτη στην παράταση. Η «εφτάψυχη» Ζενίτ έκανε μία ιστορική ανατροπή, επί της Ντιναμό Μινσκ και άφησε όλο τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό!

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ήταν το ακλόνητο φαβορί στο ζευγάρι με τη Ντιναμό Μινσκ και θεωρητικά θα είχε εύκολη δουλειά στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Τα πράγμα όμως κάθε άλλο παρά εύκολα αποδείχτηκαν. Η Ντιναμό στην έδρα της στη Λευκορωσία φιλοδώρησε με μία μεγαλοπρεπέστατη τεσσάρα τη Ζενίτ η οποία έμοιαζε χαμένη στον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι η ρεβάνς της Ρωσίας έμοιαζε με αποστολή «αυτοκτονίας» για τη Ζενίτ που θα τα έπαιζε όλα για όλα για τις λιγοστές πιθανότητες πρόκρισης. Οι Ρώσοι βρήκαν ένα γρήγορο γκολ με τον Λεάντρο Παρέδες στο 22ο λεπτό, αλλά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 1-0. Τα περιθώρια πλέον στένευαν για τη Ζενίτ και οι παίκτες της βγήκαν από τα αποδυτήρια με το «μαχαίρι στα δόντια».

Ο Κρίστιαν Νομπόα στο 66′ έκανε το 2-0 και το άγχος στην πλευρά των Λευκορώσων άρχισε να είναι αρκετά εντονότερο. Έξι λεπτά μετά το δεύτερο γκολ όμως, ο σκόρερ του 1-0 Λεάντρο Παρέδες είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίχτες ακριβώς στο σημείο που είχαν ανέβει και πίεζαν για το 3-0.

Ούτε αυτό όμως επηρέασε την ψυχωμένη Ζενίτ η οποία μέσα σε 4 λεπτά έφερε το ματς σε σκορ παράτασης. Ο Αρτέμ Τζιούμπα, με φόρα από το πρόσφατο Μουντιάλ, πρώτα στο 75′ και εν συνεχεία στο 79′ έκανε το 4-0.

Με τα 90 λεπτά να ολοκληρώνονται έμενε άλλη μισή ώρα αγώνα στην παράταση για τους 10 ποδοσφαιριστές της Ζενίτ να τελειώσουν αυτό που άρχισαν στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Η Ντιναμό όμως ήταν αυτή που σκόραρε στο 9ο λεπτό της παράτασης για το 4-1. Πλέον η Ρώσικη ομάδα χρειαζόταν δύο γκολ για να προκριθεί, με την αναμέτρηση να έχει 20 λεπτά για το τέλος.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης ο Αργεντινός Σεμπάστιαν Ντριούσι σκόραρε για το 5-1 στο 109ο λεπτό και έξι λεπτά αργότερα ο Ντζιούμπα με το τρίτο του γκολ έκανε το απίστευτο. Η Ζενίτ προηγείτο πλέον με 6-1 και είχε σκορ πρόκρισης. Όπως είναι λογικό οι Λευκορώσοι δεν πίστευαν αυτό που γινόταν. Είχαν καταφέρει να γκρεμίσουν αυτό που έχτισαν με τόσο κόπο στο πρώτο παιχνίδι, από αντίπαλο με αριθμητικό μειονέκτημα. Το παιχνίδι στη συνέχεια ξέφυγε και η Ντιναμό Μινσκ έμεινε κι εκείνη με τη σειρά της με 10 παίκτες μετά από κόκκινη του Σβέτσοφ. Στη συνέχεια για να δώσει πανηγυρικό τόνο στην επική πρόκριση της Ζενίτ, ήρθε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ και με γκολ στο δεύτερο και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το τελικό 8-1.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ