Ολυμπιακός : Επιθετικό ρεσιτάλ με 84 τελικές και 11 γκολ

Ολυμπιακός : Επιθετικό ρεσιτάλ με 84 τελικές και 11 γκολ

Οι ερυθρόλευκοι δείχνουν πως είναι ομάδα που δημιουργεί πολλές φάσεις στην αντίπαλη εστία, έχοντας ευχέρεια στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός έχει 84 τελικές προσπάθειες στα τέσσερα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν κι έχει πετύχει 11 γκολ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε εξ αρχής ένα μεγάλο στόχο. Την δημιουργία μιας νέας ομάδας που θα παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο ικανοποιώντας τους απαιτητικούς φιλάθλους των πειραιωτών. Ο Πορτογάλος δούλεψε πολύ στη διάρκεια της προετοιμασίας. Συνεχίζει να δουλεύει παρουσιάζοντας έργο και κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει πως ο Ολυμπιακός παίζει καλό ποδόσφαιρο στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Ο νέος Ολυμπιακός στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα στον κόσμο του. Παίζει καλό ποδόσφαιρο (πολύ καλό θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος για τέλη Αυγούστου) κι αυτό είναι σίγουρα ένα στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Η νέα ομάδα που «χτίζει» ο Πέδρο Μαρτίνς έχει την ικανότητα να δημιουργεί ποδόσφαιρο. Έχεις τις δυνατότητες να φτιάχνει παιχνίδι τόσο από τον άξονα όσο και από τα δύο άκρα. Κι επειδή οι αριθμοί λένε την αλήθεια, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ορισμένα στοιχεία που έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Στα τέσσερα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν (τρία ευρωπαϊκά κι ένα για το πρωτάθλημα), οι ερυθρόλευκοι έχουν κάνει 84 τελικές προσπάθειες. Ένας εντυπωσιακός μέσος όρος 21 τελικών προσπαθειών σε κάθε παιχνίδι, ειδικά για μια ομάδα που «χτίζεται» από την αρχή με πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο αριθμός που προαναφέραμε και αποδεικνύει πολλά. Πρώτα απ’ όλα την δουλειά που γίνεται από τον προπονητή. Δεύτερον, την ποιότητα που έχει το ρόστερ του Ολυμπιακού και τρίτον την αλλαγή στη νοοτροπία της ομάδας του Πειραιά σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν 26 τελικές προσπάθειες στο πρώτο ματς με την Λουκέρνη για τον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ. Στη ρεβάνς με τους Ελβετούς ο Ολυμπιακός έφτασε τις 19 τελικές σκοράροντας τρεις φορές.

Σε ότι αφορά το πρώτο παιχνίδι με την Μπέρνλι οι πειραιώτες έκαναν 16 τελικές προσπάθειες πετυχαίνοντας τρία γκολ ενώ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η ομάδα του Πειραιά έφτασε τις 23 τελικές, επικρατώντας των Βοιωτών με 1-0. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει μέχρι στιγμής 11 γκολ στα τέσσερα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν και αν μη τι άλλο δείχνει πως έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με πέρυσι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν κρύβει την ικανοποίηση του για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Οι ερυθρόλευκοι βγάζουν καλές συνεργασίες στο παιχνίδι τους, έχουν ωραία κυκλοφορία μπάλας και το κυριότερο βρίσκουν πολλές τελικές προσπάθειες στην αντίπαλη εστία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού θεωρεί πάντως ότι η ομάδα του μπορεί να παρουσιάσει ακόμα καλύτερη εικόνα στην συνέχεια (είμαστε άλλωστε ακόμα στα τέλη Αυγούστου) και περιμένει τον Νάτχο, ο οποίος είναι σε θέση να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του Πειραιά σε ότι αφορά την δημιουργία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ