Μίλαν- Ολυμπιακός : Ετοιμάζει σοκ…

Μίλαν- Ολυμπιακός : Ετοιμάζει σοκ…

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει ανακοινώσει ακόμη εντεκάδα, δεν άνοιξε τα χαρτιά του ούτε στην τελευταία προπόνηση. Κάπως έτσι πάμε για αλλαγές ακόμη και στο 100%. Ποιοι είναι οι εννέα που μοιάζουν να έχουν «κλειδώσει» θέση, που προκύπτει «μάχη»

Δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, ούτε στην τελευταία προπόνηση. Όπως δεν το έκανε και την Τρίτη στην Αθήνα. Στην πραγματικότητα λοιπόν έχουμε ως εδώ μόνο την διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς για πολλές αλλαγές, και όχι κάτι παραπάνω. Και έτσι θα πάει μέχρι το απόγευμα. Μέχρι την ώρα που ο Πορτογάλος θα ανακοινώσει τους εκλεκτούς πριν η ομάδα φύγει για το Σαν Σίρο.

Παρά ταύτα εννοείτε πως υπάρχουν ενδείξεις. Και μάλιστα ενδείξεις που να δίνουν την αίσθηση πως σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός μπορεί να εμφανιστεί στο Μιλάνο 100% διαφορετικός. Με βάση πάντα την συγκεκριμένη… ατμόσφαιρα ο Πορτογάλος φαίνεται πως αν είναι να διατηρήσει κάποιον στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς που πέρασε κόντρα στον Δικέφαλο, αυτός θα είναι ο συμπατριώτης του Ντανιέλ Ποντένσε. Και πάλι όμως σίγουρο δεν το λες. Διεκδικεί το αριστερό άκρο της επίθεσης ο Ναουέλ που με τη σειρά του ψάχνει μια ευκαιρία να δείξει και να αποδείξει πως μπορεί να πλησιάσει στον μικρό κύκλο του rotation.

Μια θέση ακόμη φαίνεται να παίζεται ανάμεσα στον πολύπειρο Νάτχο και τον Ανδρούτσο. Εδώ ο Ισραηλινός είναι το φαβορί αλλά ακόμη δεν μπορεί κανείς να αναφέρει με σιγουριά το όνομα του στο αρχικό σχήμα. Οι άλλοι εννέα; Ζοσέ Σα μπροστά από την εστία. Με Τοροσίδη, Μιράντα, Σισέ και Κούτρη στην ευθεία της άμυνας. Ο Γκιγιέρμε σίγουρος στην τριάδα των κεντρικών χαφ, όπως και ο Γιάγια Τουρέ. Στο ένα άκρο της επίθεσης θα είναι ο Φετφατζίδης, και στην κορυφή σαν σέντερ φορ ο Γκερέρο.

Αν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη εντεκάδα καταλαβαίνει κανείς πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα θελήσει να κάνει κάτι επαναστατικό. Να αποδείξει πρωτίστως στην ίδια του, την ομάδα πως δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί. Πως τους εμπιστεύεται όλους σε τέτοιο βαθμό που να δίνει την ευκαιρία από το 12 και… πέρα απέναντι σε ολόκληρη Μίλαν. Είναι πολύ δύσκολη αυτή η εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντική και η αναμέτρηση της Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Για να μπορεί ο Πορτογάλος να έχει όλους τους παίκτες του σε ικανοποιητική κατάσταση, το χαρτί του rotation θα πρέπει να το παίξει στο Σαν Σίρο. Μοιάζει γενναία η απόφαση του και αυτό θα πρέπει να το παραδεχτεί κάθε ψύχραιμος παρατηρητής.

Ο Ολυμπιακός έχει φιλοδοξία στο Europa League έστω και αν ο όμιλος που βρίσκεται εξ αρχής του βάζει πάρα πολύ δύσκολα. Μετά το 0-0 με τη Μπέτις στην πρεμιέρα, ψάχνει βαθμούς παντού. Ακόμη και μέσα στο Μιλάνο. Ίσως αν αυτό το ματς ήταν μια εβδομάδα αργότερα, ο κόουτς να το διαχειρίζονταν διαφορετικά. Ίσως ακόμη και αν δεν είχε ολοκληρωθεί με ήττα το… μονότερμα με τον ΠΑΟΚ.
Τα «αν» και τα «ίσως» όμως δεν ταιριάζουν στην περίσταση. Τα δεδομένα μετράς. Και τις πιθανότητες να… σοκάρεις τη Μίλαν, που μπορεί με τη σειρά της να έχει πρώτο στόχο την τετράδα του πρωταθλήματος που θα την επαναφέρει στο Champions League αλλά που προφανώς έχει φιλοδοξία και στο Europa. Θα το κάνει λοιπόν ο Ολυμπιακός. Θα το κάνει με τον τρόπο του προπονητή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ