ΜΙΛΑΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1

ΜΙΛΑΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1

Ο ολοκληρωτικά αλλαγμένος Ολυμπιακός έβαλε δύσκολα στη μεγάλη Μίλαν, προηγήθηκε με γκολάρα του Γκερέρο, έδειξε το τεράστιο βάθος και την ποιότητα του ρόστερ του, αλλά δέχθηκε 3 γκολ σε 10 λεπτά από ισάριθμα λάθη και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του αντιπάλου.

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Μιλάνο γνωρίζοντας ότι έχει να αντιμετωπίσει μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη. Μια φανέλα βαριά και ασήκωτη. Με παίκτες εκατοντάδων εκατομμυρίων και με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν στην 11άδα της. Πήγε αποφασισμένος να κάνει επίδειξη ποιότητας, βάθους πάγκου, αλλά και προσωπικότητας. Και για 70 λεπτά κοίταξε τους Ροσονέρι στα μάτια. Για την ακρίβεια τους τρόμαξε. Και επιβεβαίωσε ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος με σχέδιο και πλάνο για να κατακτήσει κάθε στόχο που έχει θέσει. Το γκολ του Γκερέρο στο 14′ προκάλεσε εκνευρισμό και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, που είδε τον Ολυμπιακό του Τουρέ, του Νάτχο, του Γκιγιέρμε και των υπόλοιπων «νέων» της 11άδας του Μαρτίνς, να παίζουν στα ίσια μία το «θηρίο». Να παλεύουν για το «θαύμα» μέσα στο Σαν Σίρο, παρασυρόμενοι στον «τρελό» ρυθμό των σχεδόν 7.000 οπαδών τους, που έκαναν… Καραϊσκάκη τη θρυλική έδρα των ομάδων του Μιλάνου.

Το τελικό 3-1, ωστόσο, αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα. Διότι ήταν συνδυασμός τριών λαθών της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά και τις αδιαμφισβήτητης ποιότητας του αντιπάλου. Διότι όταν απέναντί σου έχεις μια ομάδα που έχει την πολυτέλεια να βάζει αλλαγές το νέο «wonderkid» του Ιταλικού ποδοσφαίρου, Κουτρόνε, τον Τσαλχάνογλου και τον Μπορίνι και να έχει στη σύνθεσή της παίκτες όπως ο Ιγκουαΐν, ο Σούσο, ο Μπίλια και ο Μπακαγιόκο, δεν επιτρέπεται να κάνεις; Λάθη. Αυτό το 10λεπτο της απροσεξίας του Ολυμπιακού έδωσε την ευκαιρία στον Κουτρόνε και τον «πιπίτα» να κάνουν τη δουλειά που ξέρουν καλά και να στερήσουν από τον Ολυμπιακό ένα αποτέλεσμα που ξεκάθαρα δικαιούνταν με την εικόνα του έως το 70ό λεπτό.

ΓΚΟΛ ΚΑΙ… ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η ολική αναδιάρθρωση της 11άδας του Ολυμπιακού έφερε και αλλαγή σχηματισμού, με τον Μαρτίνς να επιλέγει το «μαζεμένο» 4-3-3, με τον Γκιγιέρμε μπροστά από τους στόπερ και μπροστά του τους Τουρέ και Νάτχο. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν αποφασίσει να καθίσουν με υπομονή και εξυπνάδα πίσω από την μπάλα, αλλά στα πρώτα 10 λεπτά τα πράγματα ήταν δύσκολα. Η φάση κλειδί, ωστόσο, έλαβε χώρα στο 6ο λεπτό. Ο Σούσο έκανε σέντρα από δεξιά, ο Μποναβεντούρα πήρε την κεφαλιά και ενώ η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα του Σα, ο Καστιγέχο αποφάσισε να χριστεί ο ίδιος σκορερ, αλλά υποδείχθηκε ορθά σε θέση οφσάιντ.

Αυτό το (παραλίγο) σοκ αφύπνισε τους Πειραιώτες, τους έκανε πιο επιθετικούς και τολμηρούς και τους άνοιξε τον δρόμο για τα… δίχτυα του Ρέινα. Στο 14′ ο Κούτρης έκανε εξαιρετική σέντρα από αριστερά, ο Γκερέρο έπιασε εκπληκτική κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αριστερά και ο Ισπανός γκολκίπερ μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του. Το 0-1 άλλαξε την ψυχολογία του ματς. Οι Ιταλοί σοκαρίστηκαν και οι Ερυθρόλευκοι πήραν τον έλεγχο έως και το μισάωρο. Η αντίδραση της Μίλαν έγινε… πιεστική και στο 35′ ο Ιγκουαΐν βρέθηκε  αριστερά στην περιοχή και απέναντι στον Σα, ωστόσο, ο Πορτογάλος έδιωξε το σουτ του «πιπίτα» με το αριστερό πόδι. Ενώ 6 λεπτά μετά η σέντρα-φαρμάκι του Σούσο από αριστερά, πέρασε ανεκμετάλλευτη από τον -ολομόναχο στην περιοχή του Ολυμπιακού-Καστιγέχο.

ΑΝΕΣΗ, ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ…

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τους Ιταλούς με σκοπό να παίξει και όχι να… κοιτάζει. Και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι οι γραμμές παρέμειναν μεν κοντά, αλλά η μπάλα κυκλοφορούσε καλύτερα και οι επιθέσεις προς την περιοχή των γηπεδούχων ήταν αρκετές και επικίνδυνες. Στο 50′ ο Ρέινα μπλόκαρε με υπερένταση το φάουλ του Κούτρη, με τον Σαν να απαντάει με τον ίδιο τρόπο σε σουτ του «δαίμονα» Σούσο.

Για τα επόμενα 20 λεπτά, μάλιστα, οι Ερυθρόλευκοι έλεγχαν το παιχνίδι. Στο 57′ ο Γκερέρο, σε μια πανομοιότυπη φάση του πρώτου γκολ, αστόχησε με νέα κεφαλιά, ενώ στο 66′, ένα εντυπωσιακό σόλο και σουτ του Νάτχο έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Παράλληλα η Μίλαν, με τον ασταμάτητο Κουτρόνε, που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 54′ αντί του Καστιγέχο, άρχισε να προσπαθεί να βάλει μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα του Ολυμπιακού. Μια πίεση που ευοδόθηκε στο 70′. Ο Ροντρίγκες πήρε μέτρα από αριστερά, έκανε τέκανε τη σέντρα στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Σισέ, αρχικά κάλυψε και εν συνεχεία έχασε την Κουτρόνε, με τον 20χρονο φορ να ισοφαρίζει στο 70′ και να αλλάξει τη μορφή του αγώνα.

Παρά ταύτα, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και στο 74′ θα μπορούσε να έχει πάρει πάλι κεφάλι στο σκορ, ωστόσο το σουτ με το αριστερό από τον Φετφατζίδη έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρέινα. Στο 72′ ο Μαρτίνς έβαλε στο παιχνίδι τον Ποντένσε αντί του θετικού Ναουέλ, για να δώσει ενέργεια και τρεξίματα στην αριστερή πλευρά. Αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 70′ ο Ιγκουαΐν πήρε την μπάλα στην περιοχή του Ολυμπιακού, άδειασε με προσποίηση τον Σισέ και με το αριστερό έδωσε προβάδισμα στη Μίλαν. Με τον Κουτρόνε να «κλειδώνει» την ανατροπή των Ροσονέρι στο 79, σκοράροντας σε… άδειο τέρμα, μετά από συερτό γύρισμα του Τσαλχάνογλου από δεξιά και ενώ η μπάλα πέρασε από Σισέ και Σα.

Ο Μαρτίνς έβαλε στη θέση του Τουρέ τον Φορτούνη στοπ 83′, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευμένος από την απρόσμενη, με βάση την εικόνα του αγώνα ανατροπή. Σε σημείο να κινδυνέψει και με 4ο γκολ στο 93′, όταν η μπάλα σταμα΄τησε στο δοκάρι του Σα, από το σουτ του Τσαλχάνογλου, ο οποίος μπήκε στο 55′ στο ματς και άλλαξε (μαζί με τον Κουτρόνε) την εικόνα της ομάδας του.

Πλέον, το παιχνίδι στο Μιλάνο είναι παρελθόν και ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη… τελείωσε για τους Ερυθρόλευκοους. Τουναντίον. Μπροστά τους έχουν δύο κρίσιμα παιχνίδια με την Ντουντελάνζ και με 6 βαθμούς, μπαίνουν πάλιθ στο κόλπο της πρόκρισης στους «32» του Europa League.

Το κλειδί: Ο Ολυμπιακός είχε «κλειδώσει» τη Μίλαν και δέχονταν φάσεις μόνο από κάποια περισπούδαστη ενέργεια των ποιοτικών ποδοσφαιριστών της. Εντούτοις, από το 70ό έως το 79ο λεπτό, γκρέμισε την υπερπροσπάθεια που έκανε. Κάτι η ποιότητα του αντιπάλου, κάτι τα αμυντικά λάθη, έδωσαν στους Ιταλούς μία νίκη που θα μπορούσε να είχε… ερυθρόλευκο χρώμα.

Το10αρι: Ο Γιάγια Τουρέ μπήκε και έδειξε ότι η επαφή του με την μπάλα είναι ένα σπάνιο θεόσταλτο δώρο. Ο Γκιγιέρμε έκανε ένα πολύ γεμάτο παιχνίδι, ο Γκέρέρο πέτυχε ένα σπουδαίο γκολ και πάλεψε σαν λιοντάρι, ο Κούτρης ήταν πιθανότατα ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, αλλά όλοι υπερκαλύφθηκαν από τη λάμψη του νέου μεγάλου επιθετικού του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο Κοτρούνε άλλαξε την εικόνα του αγώνα, πέτυχε δύο γκολ και έδειξε γιατί θεωρείται το μέλλον της χώρας του. Μόλις στα 20 του χρόνια.

Στον πάγκο: Το μπλακ άουτ στο διάστημα 70-79 ήταν αυτό που στέρησε το θετικό αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό. Με τον Πάπε Αμπού Σισέ να είναι μέσα και στα τρία γκολ της Μίλαν. Αρχικά έχασε και κάλυψε τον Κουτρόνε στο 1-1, δεν μπόρεσε να κόψει τον Ιγκουαΐν στο 2-1 και στο 3-1 δεν έκανε μια απλή προβολή, για να διώξει την μπάλα, φάση στην οποία φέρει ευθύνη και ο Ζοσέ Σα.

Γιατί κόουτς: Ο Πέδρο Μαρτίονς πήρε ένα σπάνιο ρίσκο. Εβαλε μία τελείως νέα 11άδα στο δυσκολότερο ίσως παιχνίδι του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Europa League, αλλά έδειξε ότι είχε «διαβάσει» καλά τον αντίπαλο. Το 4-3-3 του Πορτογάλου μπλόκαρε τον Γκατούζο και η Μίλαν βρήκε διαδρόμους μόνο με την ποιότητα των παικτών της και ατομικές ενέργειες. Η κούραση των Τουρέ, Νάτχο στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου φάνηκε, ενώ η είσοδος του Ποντένσε στο παιχνίδι, αντί του Ναουέλ (72’) δεν προσέφερε τίποτε, καθώς ο Πορτογάλος ήταν τελείως εκτός κλίματος.

ΜΙΛΑΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1

ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-1

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 70′, 79′ Κουτρόνε, 76′ Ιγκουαΐν – 14′ Γκερέρο

Κίτρινες: 56′ Τσαλχάνογλου

Δοκάρια: 93′ Τσαλχάνογλου

Διαιτητής: Μπόμπι Μέιντεν (Σκοτία), Βοηθοί: Φράνσις Κόνορ, Ντάγκλας Ρος, 4ος: Σον Καρ, Επιπρόσθετοι: Ντόναλντ Ρόμπετσον, Στίβεν ΜακΛίν (Σκοτία).

ΜΙΛΑΝ (Τζενάρο Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια, Σαπάτα, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Μπακαγιόκο, Μποναβεντούρα (54′ Τσαλχάνογλου), Μπίγλια, Καστιγέχο (54′ Κουτρόνε), Σούσο (80′ Μπορίνι), Ιγκουαΐν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Ζοζέ Σα, Τοροσίδης (78′ Μεριά), Ρόντερικ, Σισέ, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Νάτχο, Τουρέ (83′ Φορτούνης), Φετφατζίδης, Ναουέλ, Γκερέρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ