Όταν οι αριθμοί δεν λένε ψέματα

Όταν οι αριθμοί δεν λένε ψέματα

Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη Μίλαν, έπαιξε ποδόσφαιρο υπεροχής στο Σαν Σίρο και παρότι προδόθηκε από τρία λάθη του, επιβεβαίωσε κάτι καλό γίνεται στο Ρέντη.

Οι αριθμοί είναι ένας σπουδαίος αριθμός να πεις ψέματα. Κάποιες φορές, σε κάτι που δεν είναι τόσο οφθαλμοφανές τι συνέβη, όσο το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μίλαν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αριθμοί έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που έχεις δει, την πραγματικότητα. Και όχι μια πλάνη που δίχως λόγο μπορεί κάποιος να πιστεύει. Οπως, για παράδειγμα ότι ο Ολυμπιακός… καταποντίστηκε στο Μιλάνο και… απέτυχε!

Πριν συνεχίσουμε, σημειώνουμε το εξής: Δεν πρέπει υπάρχει στα χρονικά του ποδοσφαίρου ομάδα που να έχει αλλάξει και τους 11 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο προηγούμενο παιχνίδι της και να εμφανίζεται όπως ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο. Να παίζει τέτοιο ποδόσφαιρο, μέσα σε ένα από τα γήπεδα-φόβητρα της Ευρώπης, απέναντι σε μία κορυφαίου επιπέδου ομάδα, με όλους τους βασικούς της και να «καίγεται» να πάρει τη νίκη.

Ρίχνοντας, λοιπόν, μια ματιά στα στατιστικά του αγώνα καθίσταται σαφές το προφανές: Οτι ο Ολυμπιακός στάθηκε εντυπωσιακά μέσα στο Σαν Σίρο και έβαλε πολύ μεγάλες δυσκολίες στη Μίλαν. Παίζοντας με πρωτοφανή άνεση και σιγουριά, κάτι που προκύπτει ξεκάθαρα και από την ευστοχία στις πάσες, που έφτασε το 90%! Ναι, ο Ολυμπιακός είχε σωστές τις 9/10 πάσες που επιχείρησε. Ή καλύτερα, τις 445 από τις 495. Μάλιστα, για να γίνει αντιληπτό πόσο ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι και πώς στάθηκαν οι Πειραιώτες, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Μίλαν τελείωσε το ματς με (όχι συντριπτικά, αλλά) μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας (57%-43%), αλλά με μόλις 38 πάσες περισσότερες από τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς.

Οι Ροσονέρι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 537 πάσες (463 επιτυχημένες, 86%), ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τις τελικές προσπάθειες, επίσης υπήρχε σχετική ισορροπία, με 15 της Μίλαν (6 στο τέρμα) και 10 του Ολυμπιακού (3 στο τέρμα). Τα φάουλ ήταν σχεδόν ίδια (10-11), όπως και τα κλεψίματα (25-26), με τους Ιταλούς να έχουν τέσσερα κόρνερ παραπάνω (6-2).

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν, τώρα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού με τη μεγαλύτερη ακρίβεια στις πάσες ήταν ο Μιράντα (50/51, 98%), ενώ από κοντά ακολούθησε ο εντυπωσιακός Γιάγια Τουρέ με 97% (56/58). Πάνω από τον μέσο όρο του Ολυμπιακού, αλλά και με τις περισσότερες πάσες στο παιχνίδι ήταν ο Γκιγιέρμε (91%, 63/69). Ο οποίος έδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό και παίκτης που μπορεί να προσφέρει σπουδαίες λύσεις.

Η αριθμητική αποτύπωση του αγώνα είναι ακριβής. Ο Ολυμπιακός δεν υπολειπόταν της Μίλαν στην αναμέτρηση του Σαν Σίρο. Αλλά στάθηκε άτυχος και σε ένα 10λεπτο μπλακ άουτ, γνώρισε μία ήττα που δεν άξιζε. Μία ήττα-πάθημα, που πρέπει να του γίνει μάθημα έως τέλος της σεζόν. Διότι οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν ότι διαθέτουν ποιότητα, λύσεις και βάθος για να επικρατήσουν σε κάθε έδρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ