«Παράσημο» από UEFA για Ζαμπά, Μαουρίσιο και Πέλκα

«Παράσημο» από UEFA για Ζαμπά, Μαουρίσιο και Πέλκα

Οι διακρίσεις για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ συνεχίζονται με την UEFA να δίνει υψηλή βαθμολογία στους Ζαμπά, Πέλκα και Μαουρίτσιο μετά και το πέρας της 2ης αγωνιστικής του Europa League.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσιάζει τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές των δυο πρώτων αγωνιστικών της φάσης των ομίλων του Europa League. Η αξιολόγηση γίνεται με βάση τα στατιστικά στοιχεία (γκολ, λάθη, κλεψίματα…) που έχουν προκύψει μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές στο Europa League μέσα από ένα σύστημα αξιολόγησης που βασίζεται στα στατιστικά στοιχεία.

Τρεις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ κατέχουν υψηλές θέσεις σε σύνολο 600 ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν σ’ αυτή την διαδικασία. Πρόκειται για τους Ζαμπά, Μαουρίσιο και Πέλκα. Ο Βραζιλιάνος κατέχει την 13η θέση έχοντας συγκεντρώσει 3.486 βαθμούς, ενώ στην πρώτη θέση είναι το «next big thing» της Μπάγερ Λεβερκούζεν Κάι Χάβερτς με 4.948 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση είναι ο Νταμπούρ της Σάλτσμπουγκ με 4.616 βαθμούς και στην τρίτη θέση ο Ντιμίτρι Παγιέ με 4,614 βαθμούς.

Ο Ζοσέ Μαουρίσιο είναι στην 59η θέση με 2.544 βαθμούς ενώ τον ακολουθεί ο Δημήτρης Πέλκας στην 151η θέση με 1.864 βαθμούς. Ο Μαουρίσιο όμως είναι ο 30ος πιο πολύτιμος μέσος στις δυο πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης και ο Δημήτρης Πέλκας στην 72η θέση της ίδιας λίστας. Με βάση το πρόγραμμα που έχει στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ, οι τρεις παίκτες μπορούν να πλασαριστούν σε υψηλότερες θέσεις

Με βάση τα στατιστικά της UEFA, οι τρεις ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου είναι οι «top 3 players» της Super League, ενώ ο Δημήτρης Πέλκας είναι μέσα στην πρώτη 3αδα με τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πρώτος είναι ο Παπασταθόπουλος, δεύτερος ο διεθνής μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου και τρίτος ο Ανδρέας Γιαννιώτης του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ