Αστάνα – Γιάμπλονετς 2-1

Αστάνα – Γιάμπλονετς 2-1

Η Αστάνα του Πέδρο Ενρίκε επιβλήθηκε της Γιάμπλονετς με 2-1 και βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Με νίκες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στο Γιουρόπα Λιγκ η Αστάνα και η Φενερμπαχτσέ και έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι Καζάκοι, με τον Πέδρο Ενρίκε να σκοράρει το πρώτο γκολ, επικράτησαν της Γιάμπλονετς με 2-1, ενώ η Φενέρ με μία πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος επικράτησε της Άντερλεχτ και έβαλε πρόωρο τέλος στην Ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του Όγκνιεν Βράνιες.

Η Αστάνα μπήκε στην αναμέτρηση κόντρα στη Γιάμπλονετς ούσα πρώτη στον 11ο όμιλο και έπαιξε επιθετικά από το ξεκίνημα για να πάρει τη νίκη που θα την έφερνε με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Ο Πέδρο Ενρίκε με γκολ στο 18ο λεπτό έβαλε από νωρίς τις βάσεις για την νίκη ων γηπεδούχων. Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου όμως ο Ζαϊνουντίνοφ με αυτογκόλ ισοφάρισε και έβαλε τους Πολωνούς και πάλι στο παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος η Αστάνα προσπάθησε να βρει από νωρίς το γκολ που θα την βάλει εκ νέου σε θέση ισχύος, χωρίς επιτυχία ωστόσο. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η πίεση εντάθηκε και καρποφώρισε στο 88′ με τον Ποστνίκοφ να σκοράρει για το 2-1 των Καζάκων. Με τη νίκη αυτή η Αστάνα έφτασε τους 8 βαθμούς και εδραιώθηκε στην πρώτη θέση, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους δύο και πλέον χρειάζονται ένα θαύμα για να «χτυπήσουν» την πρόκριση.

Βήμα πρόκρισης για την Φενέρ, Ευρώπη τέλος για Άντερλεχτ-Βράνιες

Η Φενερμπαχτσέ από το πρώτο ημίχρονο πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης και έβαλε τους Βέλγους σε ρόλο «κομπάρσου». Το γκολ όμως δεν ερχόταν για τους Τούρκους και οι φιλοξενούμενοι ήλπιζαν σε νίκη ακόμη. Το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου αλλά η ομάδα του Βράνιες δυσκολευόταν να ανταπεξέλθει στη πίεση. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν αρκετά την απόδοση τους και με τον Βαλμπουενά σε «τρελά» κέφια κυριάρχισε εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Γάλλος αφού πρώτα άνοιξε το σκορ στο 71′, σέρβιρε το 2-0 στον Φρε τρία λεπτά αργότερα. Με τη νίκη αυτή οι Τούρκοι έφτασαν του 7 βαθμούς και βρίσκονται στη δεύτερη θέση του ομίλου, ενώ οι Βέλγοι έμειναν στον ένα βαθμό και έχασαν και μαθηματικά τις ελπίδες τους για συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ