Ολυμπιακός – Ντουντελάνζ 5-1

Ολυμπιακός – Ντουντελάνζ 5-1

Ονειρεμένος Ολυμπιακός διέσυρε την Ντουντελάνζ (5-1) με σούπερ Φορτούνη και σπουδαίους Λάζαρο, Ποντένσε και παραμένει γερά μέσα στην πρόκριση! Μόνο ο Ολυμπιακός υπάρχει στην Ευρώπη για την Ελλάδα την ώρα που ΑΕΚ και ΠΑΟΚ παραπαίουν. Πέμπτη σερί νίκη για τους ερυθρόλευκους που πάνε φουριόζοι στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ.

Ήταν «θέμα» για τον Ολυμπιακό η γκίνια και η δυστοκία του. Το έζησαν πικρά Μαρτίνς και ερυθρόλευκοι σε εκείνη την «καταραμένη» εβδομάδα με ΠΑΟΚ, Μίλαν και ΑΕΚ. Τότε που ο Ολυμπιακός κυριάρχησε αλλά πήρε ελάχιστα πράγματα κόντρα σε όσα ποδοσφαιρικά άξιζε. Από τότε βεβαίως και μετά την ήττα στο Ηράκλειο που λειτούργησε ως ηλεκτροσόκ για όλους ο Ολυμπιακός γύρισε το «τσιπάκι».

Το αποψινό εντυπωσιακό 5-1 επί της Ντουντελάνζ «έσπασε» μια και καλή την γκίνια των ερυθρολεύκων. Μετά τις νίκες σε Λουξεμβούργο με Απόλλωνα, σε Πάτρα και Βικελίδης ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ντουντελάνζ στο Καραϊσκάκη ήταν απολαυστικός και άκρως αποτελεσματικός!

Με «καταιγίδα» στο πρώτο ημίχρονο πήρε μια σπουδαία νίκη που τον κρατά μέσα στο κόλπο της πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ένας Ολυμπιακός που με 7 βαθμούς πλέον στον όμιλο… Τσάμπιονς Λιγκ κρατάει για άλλη μια χρονιά την σημαία της Ελλάδας ψηλά μόνος του.

Την ώρα που η ΑΕΚ δεν έχει βαθμό στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο ΠΑΟΚ διασύρεται από την Βίντι και βλέπει κατάφατσα τον αποκλεισμό από την 4η αγωνιστική ο Ολυμπιακός έχει τα πάντα στα χέρια του. Δύσκολη αποστολή τόσο στην Ισπανία με την Μπέτις όσο και με την Μίλαν στο Καραϊσκάκη όμως ο Ολυμπιακός έχει πάρει για τα καλά μπρος και είναι ικανός για το καλύτερο. Μέχρι τότε βεβαίως υπάρχει πρωτίστως το ντέρμπι με τον ΠΑΟ που ο Ολυμπιακός πάει φουριόζος για μια ακόμη σπουδαία νίκη.

Κόντρα στην Ντουντελάνζ ο Ολυμπιακός μπόρεσε με το… καλημέρα να δείξει τις διαθέσεις του πετυχαίνοντας από το 6΄έως το 36΄τέσσερα πανέμορφα γκολ με Τοροσίδη (τακουνάκι), Φορτούνη (2) και Λάζαρο με εντυπωσιακό ψαλιδάκι κάνοντας τα πάντα εύκολα. Σε ένα ματς που δεν χωράει μεγάλη ανάλυση καθώς τα πάντα κρίθηκαν νωρίς με τον Ολυμπιακό να κάνει και συντήρηση στην επανάληψη και να πετυχαίνει ένα ακόμη γκολ με τον Χασάν αμέσως μετά την μείωση του σκορ από τους φιλοξενούμενους. Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός θα μπορούσε κάλλιστα να πετύχει διπλάσια γκολ δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες.

Το κλειδί: Το γρήγορο γκολ του Τοροσίδη έκανε τα πάντα εύκολα για τον Ολυμπιακό. Έδιωξε το άγχος της γκίνιας και λειτούργησε ευεργετικά για τους Πειραιώτες που «κατασπάραξαν» στην συνέχεια την Ντουντελάνζ.

Το10αρι: Ο Κώστας Φορτούνης σε 56 λεπτά πέτυχε δύο ωραία γκολ ενώ «σέρβιρε» στον Λάζαρο ένα ακόμη. Ήταν εξαιρετικός όσο αγωνίστηκε και λογικά παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.

Γιατί κόουτς: Ο Μαρτίνς άλλαξε πράγματα στην 11αδα του Ολυμπιακού και είδε για άλλη μια φορά πως το βάθος που διαθέτει το ρόστερ του είναι εντυπωσιακό. Πήρε πολλά από όλους, από τον Νάτχο που ήταν απολαυστικός στον άξονα, τον Τόρο που είναι υπερπολύτιμος σε όλους τους τομείς, τον Λάζαρο που ως σέντερ φορ έβαλε ένα πανέμορφο γκολ (επιστρέφοντας σε αυτά μετά από καιρό) ενώ είχε την ευκαιρία να δει και πάλι αγωνιζόμενο τον Τουρέ από το 62΄ και μετά.

Στον πάγκο: Δεν υπάρχει παίκτης του Ολυμπιακού που να υστέρησε. Στον αντίποδα η Ντουντελάνζ που μέχρι τώρα είχε βάλει δύσκολα σε όλους στον πρώτο γύρο του ομίλου «κατέρρευσε» στο Καραϊσκάκη μη μπορώντας να αντέξει την πίεση και την ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ 5-1
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 4-0

Σκόρερ: 6΄Τοροσίδης, 15΄, 36΄Φορτούνης, 26΄Χριστοδουλόπουλος, 70΄Χασάν/69΄Σινάνι
Κίτρινες: Τοροσίδης, Σνέλ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Ρόντερικ, Σισέ, Τσιμίκας, Νάτχο (62΄Τουρέ), Καμαρά, Φορτούνης (56΄Χασάν), Ποντένσε, Ναουέλ (34΄Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (Ντίνο Τόπμελερ): Μπονεφουά, Γιορντάνοφ, Σνελ, Πρεμπέ, Μελισέ, Μπίσεβατς, Κρούσκα, Στολτζ, Κουτουριέ, Τουρπέλ (73΄Πέρεζ), Σινάνι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ