Τα δύο «σενάρια» για την εντεκάδα στην μάχη με την Μπέτις

Τα δύο «σενάρια» για την εντεκάδα στην μάχη με την Μπέτις

Οι σκέψεις του Πορτογάλου τεχνικού για τον άξονα της μεσαίας γραμμής και την επίθεση. Το ενδεχόμενο για τριάδα στο κέντρο και η παρουσία του Φορτούνη στην κορυφή της επίθεσης

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε εκτός έδρας την Μπέτις σ’ ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν, αν και θα πρέπει να σημειωθεί πως η πρόκριση δεν θα κριθεί για τους ερυθρόλευκους από το αποτέλεσμα της σημερινής αναμέτρησης.

Οι πειραιώτες έκαναν χθες βράδυ την τελευταία προπόνηση, στο γήπεδο που θα γίνει το ματς και ο τεχνικός της ομάδας του λιμανιού, Πέδρο Μαρτίνς καταστρώνει τα πλάνα του για το παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ.

Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να εστιάσουμε στα δύο «σενάρια» που υπάρχουν αυτή την στιγμή για την εντεκάδα των πειραιωτών, με τον 48χρονο τεχνικό των ερυθρόλευκων να εξετάζει αρκετές επιλογές, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Η τριάδα στα χαφ

Μια σκέψη που έχει κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού κι απομένει να δούμε αν θα κάνει την συγκεκριμένη επιλογή, είναι η χρησιμοποίηση τριάδας στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Να παίξει δηλαδή ο Ολυμπιακός με Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκη στην μεσαία γραμμή. Με δύο εξ αυτών να έχουν ρόλο εσωτερικού μέσου (πιο πιθανό οι Καμαρά – Μπουχαλάκης) και τον ένα (Γκιγιέρμε) να έχει και οργανωτικά καθήκοντα στον άξονα.

Είναι μια σκέψη που έχει κάνει ο προπονητής του Ολυμπιακού για να έχει έναν «έξτρα» παίκτη στην μεσαία γραμμή και αυτό που θέλει να πετύχει με μια τέτοια διάταξη ο Μαρτίνς είναι να περιορίσει την καλή κυκλοφορία της μπάλας που αποδεδειγμένα έχει η Μπέτις.

Επίσης μια τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής (με τρεις αμυντικογενείς παίκτες) θα δώσει περισσότερα μαρκαρίσματα αλλά ίσως να χάνει «πόντους» σε δημιουργία. Ωστόσο αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι πρόκειται για μια σκέψη του Μαρτίνς και κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Το «σενάριο» με Νάτχο

Το άλλο «σενάριο» για την διάταξη του Ολυμπιακού έχει να κάνει με την παρουσία δύο αμυντικών μέσων (ο ένας θα είναι όπως όλα δείχνουν, ο Μπουχαλάκης) και σ’ αυτή την περίπτωση θα βρει θέση στο βασικό σχήμα των πειραιωτών ο Μπίμπαρς Νάτχο. Ο Ισραηλινός μέσος έπαιξε και στο Περιστέρι εναντίον του Ατρόμητου και είχε μάλιστα καλή απόδοση στα πρώτα 45 λεπτά που αγωνίστηκε. Με αυτή την επιλογή είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα βρει καλύτερη δημιουργία κι αυτό παίζει φυσικά σημαντικό ρόλο.

Φορτούνης σε ρόλο σέντερ φορ

Σε ότι έχει να κάνει με την κορυφή της επίθεσης, ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο δεν είναι αυτή την στιγμή στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας κι αυτό σημαίνει ότι ο Μαρτίνς είναι αναγκασμένος να πάει σε άλλη επιλογή για την κορυφή της επίθεσης. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι ο Κώστας Φορτούνης θα είναι ο σέντερ φορ των πειραιωτών στην αποψινή αναμέτρηση και ο Γκερέρο θα μείνει στον πάγκο.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δοκιμάσει στις προπονήσεις τόσο τον Φορτούνη όσο και τον Ναουέλ στην κορυφή της επίθεσης αλλά φαίνεται πως ο Έλληνας άσος θα είναι αυτός που θα παίξει σέντερ φορ. Με βάση λοιπόν αυτές τις πληροφορίες, Ναουέλ και Ποντένσε θα είναι στα δύο άκρα της επίθεσης και ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει πολλά και από τους δύο ακραίους επιθετικούς της ομάδας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ