Βούκοβιτς : «Αυτά συνέβησαν πέρσι, αυτά άλλαξε ο Μαρτίνς»

Βούκοβιτς : «Αυτά συνέβησαν πέρσι, αυτά άλλαξε ο Μαρτίνς»

Ο Γιάγκος Βούκοβιτς μίλησε στο «10» για την δυναμική παρουσία του στην 11αδα του Ολυμπιακού μετά τα όσα τράβηξε πέρσι, την χαμένη ευκαιρία με την Μπέτις και τον τελικό με την Μίλαν.

Η αξία του δεν αμφισβητείται, πρόκειται για στόπερ που ξέρει μπάλα και έχει όλες τις δυνατότητες, όπως πράττει φέτος, να είναι ο «βράχος» της ερυθρόλευκης άμυνας. Κανονικά θα έπρεπε να το γνωρίζαμε αυτό από την περσινή σεζόν. Τότε όμως όλα είχαν πάει στραβά. Για τον Γιάγκος Βούκοβιτς, περί ου ο λόγος, η περσινή σεζόν εξελίχθηκε σε… εφιάλτης παρότι τίποτα δεν οδηγούσε σε αυτή την εξέλιξη όταν το καλοκαίρι αποκτήθηκε από την Κόνιασπορ. Φέτος με τον Πέδρο Μαρτίνς τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά για τον Σέρβο στόπερ που μιλώντας στο «10» μας εξιστόρησε όλα όσα πέρασε, τις αιτίες και την μεγάλη φετινή διαφορά που έχει να κάνει με την πίστη που του έδειξε ο Πορτογάλος τεχνικός.

«Ξέραμε πως παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα που έχει τον έλεγχο των αγώνων τους, έχει την μπάλα πολύ στα πόδια της και για αυτό έπρεπε να είμαστε αποτελεσματικοί. Δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες όμως ήμασταν άτυχοι που δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Αυτό όμως πρέπει να αλλάξει γρήγορα. Πρέπει να σκοράρουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας» τόνισε αρχικά ο Βούκοβιτς αναφερόμενος στον αγώνα με την Μπέτις όπου ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι πολύ καλός αλλά (και πάλι) δεν πήρε αυτά που άξιζε και συνέχισε με την πίστη του πως η πρόκριση θα έρθει κόντρα στην Μίλαν: «Με τέτοιες ομάδες όπως η Μπέτις, είχαμε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες αλλά δεν σκοράραμε. Δεν μπορείς να έχεις πολλές ευκαιρίες με τέτοιες ομάδες, όπως και με την Μίλαν όπου πλέον ξέρουμε ότι πρέπει να βάλουμε δύο γκολ για να κερδίσουμε και να προκριθούμε. Και πραγματικά πιστεύω πως μπορούμε να το πετύχουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Όταν η κουβέντα μας πήγε στα όσα τράβηξε πέρσι ο Βούκοβιτς ξεφούσκωσε, «πήρε» μερικά δευτερόλεπτα για να σκεφτεί και άρχισε να μας λέει όσα έζησε πέρσι με κύριο πρόσωπο τον Λεμονή. Και βεβαίως όσα του πρόσφερε από το καλοκαίρι και έπειτα ο Μαρτίνς που τον πίστεψε και του έδωσε την ευκαιρία.

«Πολλοί με έχουν ρωτήσει γιατί πέρσι δεν έπαιζα στον Ολυμπιακό ενώ φέτος είμαι βασικός. Γιατί ακριβώς δεν το ξέρω. Ξέρω ότι πέρσι με έφερε ο Χάσι στον Ολυμπιακό, είχα έναν τραυματισμό που με άφησε λίγο πίσω αλλά μετά δεν ξανάπαιξα. Μετά ήρθε ο Λεμονής που πίστευε πως δεν είμαι καλός για να παίξω στον Ολυμπιακό. Το σέβομαι, σέβομαι την άποψη κάθε προπονητή αλλά πραγματικά πως ήξερε ότι δεν είμαι καλός από την στιγμή που δεν μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω; Ήμουν ο μοναδικός που δεν πήρε την ευκαιρία μαζί του. Και πραγματικά απορούσα γιατί συμβαίνει αυτό.

Με τον Πέδρο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Πρώτα από όλα μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω, να δείξω τι μπορώ να κάνω και έτσι μπόρεσα να αποδείξω την ποιότητα μου σαν ποδοσφαιριστής και τις ικανότητες μου. Και βέβαια είμαι αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό γιατί θέλω πολύ να παίζω για αυτό τον σύλλογο. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα το ήθελα, τώρα που ο Πέδρο με πιστεύει παίζω και δίνω τα πάντα για αυτό τον σύλλογο. Είμαι περήφανος που παίζω για τον Ολυμπιακό και θα δίνω πάντα το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου για αυτό τον σύλλογο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ