Θρίαμβος στο χορτάρι, «θρίαμβος» και στα οικονομικά του Ολυμπιακού

Θρίαμβος στο χορτάρι, «θρίαμβος» και στα οικονομικά του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός κάνει μια πολύ καλή πορεία στο Europa League που αναμένεται να ωφελήσει και τα ταμεία του συλλόγου αφού το ποσό που θα κερδίσουν οι ερυθρόλευκοι πλησιάζει τα 10 εκατ. ευρώ.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο στάθηκε πολύ καλά σε Όμιλο με Μπέτις και Μίλαν, αλλά κατάφερε να αποκλείσει στα ίσα στο τελευταίο ματς τους ροσονέρι και να προχωρήσει αυτός στη νοκ άουτ φάση του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι από τις αθλητικές επιδόσεις τους (3 νίκες και 1 ισοπαλία) αποκόμισαν το ποσό των 1.9 εκατ. ευρώ (570.000 ευρώ για κάθε νίκη και 190.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία). Επιπλέον η πρόκριση του Ολυμπιακού στη φάση των 32, έβαλε άλλες 500 χιλιάδες ευρώ στα ταμεία του.

Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε τα 2.92 εκατ. ευρώ από την συμμετοχή του στην φάση των ομίλων, τα bonus της UEFA στις ομάδες ανάλογα με την ειδική βαθμολογία τους στην Ευρώπη την τελευταία 10ετία (2.857 εκατ ευρώ), αλλά και το market pool από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τότε μιλάμε για ένα συνολικό ποσό που πλησιάζει ή και ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται «εξωποδοσφαιρικά» έσοδα όπως εισιτήρια, εμπορική εκμετάλλευση σήματος και υποδομών αλλά και χρήματα από τις εκάστοτε χορηγικές συμφωνίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ