«Με εξέπληξε ο Ολυμπιακός, το Καραϊσκάκη είναι σήμα κατατεθέν για την Ελλάδα»

«Με εξέπληξε ο Ολυμπιακός, το Καραϊσκάκη είναι σήμα κατατεθέν για την Ελλάδα»

Ο ρεπόρτερ της Μίλαν για την ιταλική τηλεόραση Κάρλο Ταγκλιαγκάμπε μιλάει στο «10» για την μεγαλειώδη πρόκριση του Ολυμπιακού και το κάζο των «ροσονέρι»

Ο Ολυμπιακός δεν «μάσησε» από ονόματα, τίτλους και ιστορία και απέναντι στην σπουδαία Μίλαν παρότι είχε «Γολγοθά» να ανέβει, πέτυχε αυτό που ήθελε. Νίκη με δύο γκολ διαφορά, πρόκριση στους «32» του Europa League και στο τέλος ο Δαυίδ συνεχίζει και ο Γολιάθ γυρίζει… σπίτι του.

Η μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού και η ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη εξέπληξαν τους ανθρώπους της Μίλαν, ακόμη και τους δημοσιογράφους που την ακολούθησαν στην Ελλάδα. Ο δημοσιογράφος Κάρλο Ταγκλιαγκάμπε, ρεπόρτερ της Μίλαν για την εκπομπή «Calcissimo TV» στο τηλεοπτικό δίκτυο «Telelombardia», ήταν στο Φάληρο το βράδυ της Πέμπτης. Και όσα έζησε και είδε τα εξιστορεί στο «10»…

«Ήρθα στην Ελλάδα το πρωί του αγώνα με συναδέλφους μου και γνωρίζαμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς σε καυτή ατμόσφαιρα. Και φάνηκε ότι τελικά πολλοί παίκτες της Μίλαν δεν έχουν την εμπειρία να αντιμετωπίσουν μια έδρα σαν το Καραϊσκάκη. Αυτό το γήπεδο είναι κατατεθέν σημείο για το ελληνικό ποδόσφαιρο» είπε αρχικά και συνέχισε αναλύοντας την πρόκριση του Ολυμπιακού απέναντι στους Μιλανέζους «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που αληθινά με εξέπληξε, δεν το πίστευα ότι θα μπορούσε να αποκλείσει τη Μίλαν. Έχει ορισμένους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και σίγουρα η Μίλαν υποτίμησε τη δυναμική του στον όμιλο. Ξέρετε έχω μια αδυναμία στον Φορτούνη, ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο αγγίζει τη μπάλα και την ποιότητα των κινήσεων του. Επιπλέον έκρινε το αποτέλεσμα με το εύστοχο πέναλτι του. Νομίζω ήταν καθοριστικός».

Παράλληλα, έκανε αναφορά και στο πέναλτι για το 3-1 του Φορτούνη και τον ρέφερι υπογραμμίζοντας «Ο διαιτητής ήταν πολύ αυστηρός με τον Αμπάτε στην φάση με τον Τοροσίδη στο πέναλτι. Γενικά τέτοιου είδους επαφές δεν τιμωρούνται με πέναλτι. Αυτό όμως αποφάσισε και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους παίκτες της Μίλαν πια. Εκτός από κάποιες διαιτητικές αποφάσεις που είναι αμφισβητούμενες ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη, δικαίως την πήρε και μαζί την πρόκριση».

Για τον Πέδρο Μαρτίνς και το πως τον «είδε» στα διπλά ματς σε Μιλάνο και Φάληρο, σχολίασε «Ο προπονητής του Ολυμπιακού άλλαξε πολλούς παίκτες στα δυο παιχνίδια με τη Μίλαν και δεν είμαι σίγουρος ότι πίστευε από την αρχή για την πρόκριση. Ωστόσο τώρα είναι ο αποδέκτης της επιτυχίας στον Πειραιά και του αξίζουν συγχαρητήρια. Η ζωή είναι περίεργη, τι να κάνουμε…»

Αναφορικά με το πως μπορεί να πορευτεί ο Ολυμπιακός στο Europa League απάντησε «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει ο Ολυμπιακός στο Europa League. Eίναι δύσκολη διοργάνωση, θα βρουν μπροστά τους ομάδες από το Champions League και θα είναι πιο δύσκολο καθώς η έδρα τους το Καραϊσκάκη δεν θα είναι αρκετό, δεν θα φτάνει μόνο του».

Τέλος, μίλησε εκτενώς για την Μίλαν, τα προβλήματα της εντός και εκτός γηπέδου και την δήλωση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι («Ντροπή για την Μίλαν ο αποκλεισμός») που ήταν στο Καραϊσκάκη. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Μίλαν είναι το πνεύμα και η συγκέντρωση της. Τα ίδια προβλήματα φάνηκαν και στο τελευταίο παιχνίδι της Serie A απέναντι στην Τορίνο. Προτεραιότητα τώρα είναι τώρα τα οικονομικά και το μεγάλο πρόστιμο της UEFA για την παραβίαση των κανόνων του financial fair play.

Προτεραιότητα τώρα δεν είναι να «τελειώσει» ο προπονητής. Ο Γκατούζο πρέπει να πάρει τη θέση που οδηγεί στο Champions League από το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει. Για όσα είπε ο Σαλβίνι μετά το ματς, θεωρώ ότι ήθελε να εκφράσει την αυταπάτη του ως οπαδός ακόμα και αν μερικές φορές πρέπει να θυμάται ότι δεν είναι απλά φίλαθλος αλλά υπουργός» δήλωσε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη του στο «to10».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ