Γκατούζο : «Σημάδι που χαράχθηκε πάνω μας ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό»

Γκατούζο : «Σημάδι που χαράχθηκε πάνω μας ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό»

Πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις από τον Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος εξήγησε τι πήγε στραβά για τη Μίλαν κόντρα στον Ολυμπιακό και απέφυγε να ρίξει ευθύνες για τον αποκλεισμό στις συνθήκες στο Γ. Καραϊσκάκης. Τι είπε για το ενδεχόμενο μεταγραφής του Ιμπραϊμοβιτς και την οικονομική κατάσταση των Ροσονέρι.

Το κλίμα στη συνέντευξη Τύπου της Μίλαν εν όψει Μπολόνια (18/12, 21:30) ήταν βαρύ, ελέω… Ολυμπιακού. Και ο Τζενάρο Γκατούζο δεν παρέλειψε να μιλήσει για την εφιαλτική βραδιά της Μίλαν στο Γ. Καραϊσκάκης με περίσσιο πραγματικό, κάνοντας λόγο για «σημάδι που χαράχθηκε πάνω μας» και αποφεύγοντας να ρίξει ευθύνες για τον αποκλεισμό στις συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ομάδα του στο φαληρικό γήπεδο. Αναφέρθηκε στη διαφορά μεταξύ Serie A και Europa League, και στάθηκε στην έλλειψη συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών του. Ρωτήθηκε δε για το προσεχές μέλλον των Ροσονέρι, εμπλέκοντας στην απάντησή του την υπόθεση… Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, το Financial Fair Play και εν γένει την οικονομική κατάσταση της ιταλικής ομάδας.

Για το τι πήγε στραβά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είπε: «Η διαφορά μεταξύ της Serie A και του Europa League είναι το καλό διάβασμα του παιχνιδιού, το μη να δώσεις κουράγιο στους αντιπάλους. Σε επίπεδο χαρακτήρα και εμπειρίας, μερικές φορές υστερούμε σε ορισμένους παράγοντες ασυνείδητα. Όταν αναλύουμε ευρωπαϊκά ματς, βλέπω ότι είμαστε φοβισμένοι. Δεν είμαστε 95 λεπτά συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Το ματς στον Πειραιά με εκνευρίζει λόγω της έλλειψης συγκέντρωσης. Είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας, αλλά επίσης παίξαμε την πρόκριση στα πέντε πρώτα παιχνίδια».

Για τις μπάλες που έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο και τις συνθήκες που επικρατούσαν στο Γ. Καραϊσκάκης: «Αν μαρκάραμε στα πρώτα λεπτά, όλα θα άλλαζαν. Ακόμα και αυτός ο παράγοντας. Είδα ανθρώπους να κλαίνε. Αυτό είναι σημάδι ότι αυτή η ομάδα έχει ποδοσφαιρικές αξίες 10-15 ετών. Μας στιγμάτισε, οπότε δεν κάνω λάθος όταν λέω ότι σε ανθρώπινο επίπεδο έχουμε αξίες. Αυτό είναι ένα σημάδι, χαράχθηκε πάνω μας και πρέπει να θυμόμαστε τι συνέβη».

Για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και το αν η Μίλαν θα προχωρήσει σε «αστεράτες» μεταγραφές, ή το αντίστροφο: «Δεν έχω μιλήσει ποτέ για τον Ιμπραΐμοβιτς, το ορκίζομαι στα παιδιά μου. Υπάρχουν άλλα στελέχη που ασχολούνται με την αγορά. Γνώριζα πως υπήρχε μια ευκαιρία και ότι θα ήταν δύσκολο, αλλά δεν θα είμαι απογοητευμένος αν δεν έρθει. Προπονώ όποιον έχω διαθέσιμο. Ακόμη δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για την οικονομική κατάσταση, το Financial Fair Play. Υπάρχουν άλλοι που λένε ότι συγκεκριμένοι παίκτες θα φύγουν. Κανείς δεν ήρθε να μου πει » θα συνέλθουμε» ή » δεν θα συνέλθουμε». Εμένα δεν μου φαίνεται ότι πρέπει να αφήσουμε τον Τσαλχάνογλου, τον Σούσο τον Ιγκουαΐν.

Για τον Ιγκουαΐν: «Πρέπει να δώσει περισσότερα σε ηγετικό και εμπειρικό επίπεδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ