Με κόσμο ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ντιναμό!

Με κόσμο ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ντιναμό!

Ποινή μίας αγωνιστικής στο Γ. Καραϊσκάκης από την UEFA για την είσοδο των οπαδών με τη Μίλαν, αλλά με διετή αναστολή. Και 90.000 € πρόστιμο στους Ερυθρόλευκους.

Η έκσταση της πρόκρισης επί της Μίλαν λίγο έλειψε να κοστίσει ακριβά στον Ολυμπιακό. Ωστόσο η UEFA αποφάσισε, μεν, τη σκληρή τιμωρία των Ερυθρόλευκων για την είσοδο των οπαδών τους στον αγωνιστικό χώρο του Γεώργιος Καραϊσκάκης, μετά το τέλος του αγώνα με τους Ροσονέρι, ωστόσο, το θετικό για τους Πειραιώτες είναι ότι θα έχουν στη διάθεσή τους τον κόσμου τους στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Europa League, κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου.

Συγκεκριμένα, η Πειθαρχική Επιτροποή της UEFA είχε καλέσει τον Ολυμπιακό σε απολογία με τις εξής τρεις κατηγορίες
* Άναμμα βεγγαλικών και φωτοβολίδων – άρθρο 16.
* Είσοδος φιλάθλων στο γήπεδο – άρθρο 16.
* Μπλοκαρισμένες σκάλες και παραβίαση κανόνων ασφαλείας – άρθρο 38.

Εν τέλει, η τιμωρία που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό είναι τιμωρία της έδρας του για μία αγωνιστική, αλλά με διετή αναστολή. Ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε και μεγάλο πρόστιμο, ύψους 90.000 €.

Φυσικά από εδώ και πέρα και λόγω της αναστολής, οι Ερυθρόλευκοι θα βρίσκονται διαρκώς στο μικροσκόπιο των πειθαρχικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και θα πρέπει να είναι άπαντες εξαιρετικά προσεκτικοί, ώστε να μην συμβεί το παραμικρό, είτε κόντρα στην Ντιναμό είτε σε κάποιο από τα επόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια των Πειραιωτών.

Σε αυτό το σημείο, πάντως, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι επί της ουσίας η απόφαση του αθλητικού της UEFA, είναι μεν σκληρή, αλλά δικαιώνει τις προβλέψεις πως δεν θα κλείσει το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Καθώς, όπως είχε αποκαλύψει to10.gr την επομένη του αγώνα με τη Μίλαν, ο παρατηρητής αγώνα είχε γράψει στην έκθεσή του ότι οι είσοδος των οπαδών έγινε για να πανηγυρίσουν, ενώ τόσο οι διαιτητές όσο και οι άνθρωποι του ιταλικού συλλόγου είχαν δηλώσει ρητά ότι δεν τους ενόχλησε κανείς και δεν αισθάνθηκαν την παραμικρή απειλή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ