Μάχη με φόντο… Champions League στο Europa League

Μάχη με φόντο… Champions League στο Europa League

Το Europa League επιστρέφει με γερές μάχες για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Σε Λονδίνο και Λισαβόνα το περισσότερο ενδιαφέρον, να αποφύγει τις εκπλήξεις θέλει η Τσέλσι, ενώ στο «Μαδριγάλ» ετοιμάζεται... εμφύλιος.

Πρεμιέρα για την προημιτελική φάση του Europa League με τέσσερα ζευγάρια να μονομαχούν για ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο Λονδίνο, Άρσεναλ και Νάπολι αναμένεται να δώσουν μεγάλη μάχη με στόχο το πρώτο βήμα που θα τους φέρει όλο και πιο κοντά στην επόμενη φάση. Οι δυο σύλλογοι έχουν βάλει πλώρη για τελικό, όμως μόνο μια εξ αυτών θα καταφέρει να συνεχίσει την πορεία της στο θεσμό.

Το συγκρότημα του Ουνάι Έμερι ενδεχομένως να έχει και ένα παραπάνω κίνητρο για την πρόκριση εις βάρος των Ιταλών, καθώς γνωρίζει πως η κατάκτηση του Europa League αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να συμμετάσχει στο Champions League της επόμενης περιόδου, σε περίπτωση που τελικά δεν τερματίσει στην πρώτη τετράδα του αγγλικού πρωταθλήματος.

Στην Πορτογαλία, η Μπενφίκα υποδέχεται την καταπληκτική φέτος Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία όντας η μοναδική γερμανική ομάδα που βρίσκεται ακόμη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση θέλει να συνεχίσει να κάνει περήφανη τη χώρα της.

Στην Ισπανία, αντίθετα, θα διεξαχθεί ισπανικός εμφύλιος ανάμεσα Βαλένθια και Βιγιαρεάλ. Σε πλήρη αντιδιαστολή η πορεία των δυο συλλόγων, με τη Βαλένθια να βρίσκεται στον τελικό του Copa Del Rey, ενώ η Βιγιαρεάλ παλεύει για τη σωτηρία της και την παραμονή στη La Liga.

Στο τελευταίο ζευγάρι της βραδιάς, η Τσέλσι έχει ταξιδέψει στην Πράγα για να αντιμετωπίσει τη Σλάβια. Οι «μπλε» τις τελευταίες αγωνιστικές βρίσκονται σε ανοδική πορεία στην Premier, ενώ μάλιστα κατάφεραν να «φωλιάσουν» στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με ματς περισσότερο.  Αν και η κλήρωση δείχνει βατή, το σύνολο του Μαουρίσιο Σάρι ξέρει πως δεν έχει περιθώριο για… εκπλήξεις, καθώς – όπως και στην περίπτωση της Άρσεναλ – έχει θέσει στόχο την παρουσία του στον τελικό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (22:00):

Άρσεναλ – Νάπολι

Σλάβια Πράγας – Τσέλσι

Βιγιαρεάλ – Βαλένθια

Μπενφίκα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ