Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Τσελσι 1-1

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Τσελσι 1-1

Η Τσέλσι στάθηκε όρθια μέσα στην Commerzbank-Arena (1-1), μπορεί να αισθάνεται αδικημένη από την ισοπαλία, έχει όμως ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Europa League.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης υποδέχτηκε στην πολύ θορυβώδη και εντυπωσιακή Commerzbank-Arena την Τσέλσι στο πλαίσιο του πρώτου μεταξύ τους ημιτελικού για το Europa League.

Οι γηπεδούχοι παίρνοντας «ρεύμα» από την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μπήκαν πολύ καλύτερα στο ματς και φαίνονταν πιο απειλητικοί. Μάλιστα είχαν την τύχη να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη καλή φάση που τους παρουσιάστηκε στο 23’.

Ή μάλλον την ικανότητα καθώς ο τρόπος που έβαλε ο Γιόβιτς το κορμί του και γύρισε το κεφάλι του στη σέντρα του Κόστιτς ήταν σαν… χορογραφία και κάπως έτσι ο Κέπα παρά την υπερπροσπάθεια νικήθηκε για το 1-0.

Η έμπειρη και μπαρουτοκαπνισμένη όμως στην Ευρώπη Τσέλσι, δεν πανικοβλήθηκε και ισορρόπησε το ματς πολύ γρήγορα. Απείλησε στο 27’ με τον Πέδρο και στο 42’ ο Λόφτους Τσικ χωρίς αποτέλεσμα. Οι δύο τους όμως συνδυάστηκαν ιδανικά στη φάση του 45’ όταν ο Ισπανός σούταρε μέσα από την περιοχή και παρά τον όμιλο παικτών που βρέθηκε μπροστά του νίκησε τον Τραπ με χαμηλό πλασέ για το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Σάρι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι πιέζοντας για ένα δεύτερο γκολ που θα τους έστελνε με το… ενάμισι πόδι στον τελικό της διοργάνωσης. Οι Λονδρέζοι όμως είτε λόγω αστοχίας (Λόφτους-Τσικ στο 54’), είτε λόγω ατυχίας (δοκάρι σε φάουλ βολίδα του Λουίζ στο 59’) είτε λόγω του Τραπ (απέκρουσε κεφαλιά του Λουίζ στο 77’) δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Το τελικό 1-1 ωστόσο τους φέρνει στη θέση οδηγού καθώς έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Europa League, με τη ρεβάνς με τους Γερμανούς να γίνεται στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Άντι Χούτερ): Τραπ, Αμπρααμ, Χίντερεγκερ, Φαλέτ, Ντα Κόστα, Χασέμπε, Φερνάντες (73′ Πασιένσια), Ρόντε, Γκατσίνοβιτς (90′ Βίλεμς), Κόστιτς, Γιόβιτς

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Νταβίντ Λουίζ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Εμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Λόφτους-Τσικ (83′ Κόβατσιτς), Γουίλιαμ (61′ Αζάρ), Πέδρο, Ζιρού

 

https://streamable.com/8ymgd

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ