Αυτά είναι τα εμπόδια που πρέπει να περάσει η ΑΕΚ

Αυτά είναι τα εμπόδια που πρέπει να περάσει η ΑΕΚ

Τα προφίλ των Χόνβεντ και Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα που θα βρεθούν στον δρόμο της Ένωσης στα προκριματικά του Europa League.

Η ΑΕΚ είδε την τύχη να της χαμογελάει στην κλήρωση των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς θα βρει απέναντί της έναν αντίπαλο που είναι απόλυτα στα μέτρα της. Η Ένωση θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού της Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα από τη Ρουμανία με την Χόνβεντ από την Ουγγαρία.

Πρόκειται για δύο συλλόγους που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν φόβητρο για τον Δικέφαλο, που βλέπει τον δρόμο για τα πλέι οφ της διοργάνωσης ορθάνοικτο.

Ποια είναι η Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα

Η Ουνιβερσιτατέα, έχει βάση την πόλη της Κραϊόβα, την έκτη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Είναι μάλιστα, η πρώτη ομάδα της χώρας που έφτασε στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 1982–83.

Στην ιστορία της έχει περάσει από 40 κύματα καθώς το 1991 η ομάδα… διαλύθηκε. Στη θέση της δημιουργήθηκε η ΦΚ U Κραϊόβα 1948 η οποία διαλύθηκε εκ νέου το 2011. Από το 2013 η ΦΚ Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα επανιδρύθηκε και ξεκίνησε η νέα εποχή του ιστορικού συλλόγου.

Το Μάιο του 2018, κατέκτησε και το πρώτο της τρόπαιο μετά την επανίδρυση της. Ο λόγος για το Κύπελλο Ρουμανίας, στο τελικό του οποίου επικράτησε επί μιας ομάδας της δεύτερης Εθνικής.

Έναν χρόνο νωρίτερα, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, είχε αντιμετωπίσει την Μίλαν. Οι «κυανόλευκοι» προσπαθούν εδώ και χρόνια να λάβουν μέρος σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και κάθε χρόνο προσπαθούν τα μέγιστα.

Στην περυσινή σεζόν οι Ρουμάνοι τερμάτισαν στην 3η θέση του πρωταθλήματος, ενώ στον προηγούμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισαν την Σαμπάιλ από την Αρμενία.

Αυτή είναι η Χόνβεντ

Η Χόνβεντ εδρεύει στη Βουδαπέστη και είναι μια ομάδα με ιστορία στο ουγγρικό ποδόσφαιρο, μετρώντας 14 πρωταθλήματα Ουγγαρίας και 7 Κύπελλα. Το τελευταίο της πρωτάθλημα το πήρε το 2017, μετά από 24 ολόκληρα χρόνια!

Αρχικά είχε ιδρυθεί σαν Κίσπεστ το 1926, πριν πάρει το σημερινό της όνομα το 1944. Χρυσή δεκαετία για τον σύλλογο ήταν αυτή του 1950, όπου τερμάτισε 4 φορές στην κορυφή του πρωταθλήματος, έχοντας στο ρόστερ της τον σπουδαίο Φέρεντς Πούσκας.

Η ομάδα ξαναέλαμψε τη δεκαετία του 1980 και μέχρι το 1993 κατέκτησε ακόμα 8 πρωταθλήματα. Η ομάδα μετονομάστηκε το 1991 σε Kispest Honvéd FC και υιοθέτησε το σημερινό της όνομα το 2003.

Η Χόνβεντ τερμάτισε στην 4η θέση του περυσινού πρωταθλήματος και στον προηγούμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε τη Ζαλγκίρις από τη Λιθουανία με νίκη στην έδρα της με σκορ 3-1 και μια ισοπαλία στην έδρα των Λιθουανών (1-1).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ