Πιθανότητα αλλαγής έδρας για την ΑΕΚ στο Europa League

Πιθανότητα αλλαγής έδρας για την ΑΕΚ στο Europa League

Η κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League επέτρεψε στην ΑΕΚ να αγωνιστεί στη ρεβάνς της 15ης Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, ωστόσο αυτό δεν είναι σίγουρο ακόμα αν θα γίνει.

Στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει είτε την Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα είτε τη Χόνβεντ, με το πρώτο ματς να έχει προγραμματιστεί εκτός έδρας για την «Ένωση» και τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στις 15 Αυγούστου.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο για το αν η ΑΕΚ παίξει εντός έδρας στη ρεβάνς, διότι κάπου εδώ εμπλέκεται ο… Ολυμπιακός.

Εάν οι ερυθρόλευκοι αποκλειστούν από τη Βικτόρια Πλζεν στο Champions League, τότε θα υποβιβαστούν στα προκριματικά του Europa League και θα αντιμετωπίσουν την Αντβέρπ, με τη ρεβάνς να γίνεται στις 15 Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Βάσει του κανονισμού της UEFA, ΑΕΚ και Ολυμπιακός δεν μπορούν να παίξουν την ίδια μέρα στην Ελλάδα και την Αθήνα και γι’ αυτό αναγκαστικά η ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο θα αλλάξει έδρα και θα παίξει το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ στις 8 Αυγούστου.

Ένα ακόμη θέμα με την έδρα της ΑΕΚ στο Europa League είχε να κάνει με το αίτημα της Χόνβεντ να αγωνιστεί εκείνη στη ρεβάνς εντός έδρας για να μπορέσει να παίξει στο γήπεδο της ΜΤΚ και να αποφύγει την έξτρα μετακίνηση, μιας και στις 8 Αυγούστου δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει αυτό το γήπεδο.

Να σημειωθεί πως η φυσική έδρα της Χόνβεντ δεν πληρεί τις προϋποθέσεις της UEFA και σήμερα θα αναγκαστεί να παίξει σε άλλη πόλη και συγκεκριμένα στο Γκιορ.

Οι Ούγγροι με λίγα λόγια θέλουν να αποφύγουν να παίξουν ξανά σε άλλη πόλη εφόσον περάσουν στην επόμενη φάση.

Η ΑΕΚ βέβαια και ο προπονητής της, Μιγκέλ Καρντόσο, δεν έκαναν δεκτό το αίτημα της Χόνβεντ για αλλαγή έδρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ