ΑΕ Λεμεσού – Άρης 0-1

ΑΕ Λεμεσού – Άρης 0-1

Ο Άρης πέτυχε πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΛ με 1-0 και προκρίθηκε στη επόμενη φάση του Europa League, όπου τον περιμένει η Μόλντε.

Ο Άρης επέστρεψε για τα καλά. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη επικράτησε με 1-0 επι της ΑΕΛ στη Λάρνακα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λίγκ, εκεί που θα αντιμετωπίσει τη
Μόλντε.

Το γκολ του Ντιγκινί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι χάρισε στον Άρη μια πολύ σημαντική νίκη. Αγωνιζόμενος ουσιαστικά εντός έδρας, καθώς οι 1500 οπαδοί του που βρέθηκαν στο ΑΕΚ Αρένα κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας. Παράλληλα, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη χάρισε πολύτιμους βαθμούς και στην Ελλάδα, στη προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει στη 15η θέση.

Με μια αλλαγή ο Παντελίδης

Ο Λάρσον ήταν το νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα του Άρη σε σχέση με το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Σουηδός ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Τόνσο. Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τερματοφύλακα τον Κουέστα.

Ο Σουντγκρεν κάλυψε τη δεξιά πλευρά της αμυντικής γραμμής, ο Κορχουτ την αριστερή, ενώ Βέλεθ και Ρόουζ ήταν το κεντρικό δίδυμο. Οι Ματίγια και Μπάσα αγωνίστηκαν στα αμυντικά χαφ, ο Φετφατζίδης στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ο Λάρσον στο αριστερό και ο Ντιγκινί πίσω από τον Ιντέγε, που έπαιξε στη κορυφή της επίθεσης.

Χτύπησε απο τα 11 μέτρα

Ο Άρης άντεξε στη πίεση της ΑΕΛ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και ο Κουέστα ήταν αυτός που τον κράτησε όρθιο στο 5′ , όταν και νίκησε σε τετ α τετ τον Χουράδο, μετά από λάθος του Κουέστα. Στη συνέχεια η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ανέβασε την απόδοση της, ισορρόπησε το παιχνίδι και πήρε τον έλεγχο.

Στο 12ο λεπτό, μάλιστα, ο Ιντέγε ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον τερματοφύλακα Βοζίνια και ο διαιτητής υπέδειξε το πεντακάθαρο πέναλτι. Ο Ντιγκινί με ιδανική εκτέλεση άνοιξε το σκορ για τον Άρη και παράλληλα πέτυχε το γκολ που ήθελε ο Σάββας Παντελίδης.

Κινήσεις και αντεπιθέσεις

Οι γηπεδούχοι ήταν υποχρεωμένοι μετά το γκολ που δέχτηκαν να βγουν από το… καβούκι τους και να δώσουν χώρο στον Άρη. Η ΑΕΛ πήρε τον έλεγχο του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι, όμως ήταν αυτοί που είχαν την μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν το δεύτερο γκολ και να καθαρίσουν το παιχνίδι. Στο 24′ ο Λάρσον πέρασε ωραία πάσα στον Ιντέγε, που πλάσαρε στη κίνηση ,όμως ο Βοζίνια με εντυπωσιακή απόκρουση έσωσε την ομάδα του .

Σώθηκε από το δοκάρι

Ο Άρης όση τύχη δεν είχε στο πρώτο παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελιδης, την είχε στη φάση του 37ου λεπτού της αναμέτρησης. Μετά από κόρνερ του Γκαζαριάν από αριστερά, ο Χουράδο πήρε τη πρώτη κεφαλιά και ο Νιλς Τεΐσέιρα από το ένα μέτρο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα. Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, δεν είχαμε κάποια σημαντική φάση. Αντίθετα, υπήρξαν πολλά νεύρα ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων και σκληρά μαρκαρίσματα, με τον Πορτογάλο διαιτητή να δείχνει πολλές κάρτες.

Τεράστια ευκαιρία για τον Ιντέγε

Ο Άρης ξεκίνησε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ και να καθαρίσει το παιχνίδι. Στο 52ο λεπτό ο Ιντέγε μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή μετά από μακρινή πάσα του Σούντγκρεν και σούταρε δυνατά, όμως ο Βοζίνια απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο προπονητής των γηπεδούχων προχώρησε σε διπλή αλλαγή, με τους Κάρλος και Αβραάμ να παίρνουν στη θέση των Χουράδο και Γουίλερ. Ο Σάββας Παντελίδης απάντησε, με την είσοδο του Τόνσο στη θέση του Λάρσον.

Κινήσεις τακτικής από Παντελίδη

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η ΑΕΛ έδειχνε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σάββας Παντελίδης πέρασε στο γήπεδο τον Σάσα στη θέση του Φετφατζίδη και άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-3-3. Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε στη μεσαία γραμμή, δίπλα στους Μπάσα και Ματίγια, ενώ οι Τόνσο, Ντιγκινί και Ιντέγε ήταν η τριάδα στη επίθεση.

Εκπληκτική επέμβαση απο Κουέστα

Στο 82ο λεπτό η ΑΕΛ έφτασε μια ανάσα από τη ισοφάριση, όμως ο Κουέστα πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφάλια του Κάρλος μετά από σέντρα του Αντόνιο. Στο επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, όταν ο Γκοντάλ δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Κάτι που έκανε ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για τον Άρη, με τους παίκτες του να πανηγυρίζουν μαζί με τους οπαδούς τους μια σπουδαία νίκη πρόκριση.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Τεϊσέιρα Α., Γκαζντανιάγκα, Ζντραβόφσκι, Γκαζαριάν, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς, Γκοντάλ, Χουράδο (53’ Κάρλος), Γουίλερ (53’ Αβραάμ), Τεϊσέιρα Ν. (65’ Αντόνια).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Βέλεθ, Κόρχουτ, Μπάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Λάρσον (61’ Τόνσο), Φέτφατζίδης (68’ Σάσα), Ιντέγε (86’ Μαρτίνες).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ