Ατρόμητος – Ντουνάισκα Στρέντα 3-2

Ατρόμητος – Ντουνάισκα Στρέντα 3-2

Ο Ατρόμητος προηγήθηκε 2-0, αλλά είδε φαντάσματα του παρελθόντος να επιστρέφουν με την Ντουνάισκα Στρέντα να ισοφαρίζει σε 2-2 και να απείλεί. Τελικά με την υπογραφή του Ούμπιδες πέτυχε το 3-2 με τον Ρισβάνη και προκρίθηκε στην επόμενη προκριματική φάση του Europa League.

Ο Ατρόμητος υποδέχτηκε την Ντουνάισκα Στρέντα στη ρεβάνς του υπέρ του 2-1 της Σλοβακίας. Πιστοί όμως στις… κακές συνήθειες των περασμένων χρόνων, οι Περιστεριώτες αν και ξεκίνησαν εξαιρετικά, μετά το 60′ δεινοπάθησαν και τελικά εξασφάλισαν μια πολύ σημαντική όσο και δύσκολη εν τέλει πρόκριση.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου μπήκαν από την αρχή με σιγουριά και πίστη στο πλάνο. Πίεσαν ψηλά και μεθοδικά και περίμεναν τη στιγμή τους για να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Οι Σλοβάκοι προσπαθούσαν να απειλήσουν αλλά σε ένα ακόμη ματς η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων ήταν πολύ καλή κάνοντας ελάχιστα λάθη. Η πίεση μάλιστα που προαναφέραμε, έφερε αποτέλεσμα στο 22’. Ο Κατράνης έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε ένα εντυπωσιακό σλάλομ αποφεύγοντας δύο αντιπάλους και άνοιξε το σκορ με ένα πανέμορφο γκολ στο 22’.

Όπως και στο πρώτο ματς, οι Περιστεριώτες πέτυχαν και δεύτερο γκολ πολύ γρήγορα εκμεταλλευόμενοι το σάστισμα των Σλοβάκων, με τον Μανούσο να κερδίζει… χαζό πέναλτι από τον Όραβετς και να το μετατρέπει σε γκολ στο 28’.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου βασιζόμενοι και στην εξαιρετική δουλειά του διδύμου Μάντσον-Χαρίση στα χαφ, ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και μάλιστα λίγο έλειψε να κάνουν τρία τα γκολ τους αλλά οι Βέλλιος (29’) και Γούτας (45+1’) αστόχησαν από πλεονεκτική θέση.

Η Ντουνάισκα Στρέντα, είχε την καλύτερή της φάση στο 36’ όταν ο Ταϊβό βρήκε τον Ραμίρεζ στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, αλλά ο γρήγορη έξοδος του Μέγερι έδωσε τον χρόνο στον Ρισβάνη να ολοκληρώσει τη δουλειά και να κρατήσει το «μηδέν» παθητικό για την ομάδα του, για το 2-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος όλα έδειχναν ένα εύκολο απόγευμα για τον Ατρόμητο, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη άποψη, παίζοντας τα όλα για όλα. Ο Βενεζουελάνος στράικερ Ραμίρεζ τιμώρησε τη μοναδική ίσως ολιγωρία του Γούτα στα δύο ματς και έκανε το 2-1 στο 54’.

Οι Περιστεριώτες δεν πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο και οι Σλοβάκοι μόλις στο 59’ έφτασαν εκατοστά από το 2-2 αλλά το πλασέ του Ραμίρεζ από πολύ πλάγια θέση πέρασε παράλληλα από την εστία του Μέγερι.

Τελικά η ισοφάριση ήρθε μετά από πέναλτι που παραχώρησε ο Καχίλα και μετέτρεψε σε γκολ ο Καλμάρ στο 72’. Από εκεί και πέρα το ματς εξελίχθηκε σε αίμα και άμμος στο Περιστέρι.

Από εκεί και πέρα το ματς μύριζε… μπαρούτι με τα φαντάσματα του παρελθόντος να πλανώνται πάνω από το γήπεδο του Περιστερίου.

Αλλά και πάλι ο «Ινδιάνος» της ομάδας ήταν εκεί για να της δείξει τον δρόμο. Ο Ούμπιδες με μια συστημένη εκτέλεση φάουλ στο 77’ έδωσε την ευκαιρία στον Ρισβάνη να σκοράρει για το 3-2 και να ξαναδώσει την χαμένη αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαμε κανονικό ροντέο με τις δύο ομάδες να απαντούν η μία στην άλλη με ευκαιρίες για να σκοράρουν. Νάτσος (88’) και Μανούσος (90+4’) σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες, την ώρα που και οι Σλοβάκοι τραβούσαν τα μαλλιά τους βλέποντας τον Καχίλα να διώχνει πάνω από τη γραμμή την μπάλα στο 89’ και τον Καλμάρ να νικιέται από τον Μέγερι στο 890’ και το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ στο 90+6’.

Επόμενη στάση για τον Ατρόμητο πλέον η Πολωνία και η Λέγκια Βαρσοβίας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

 Ατρόμητος (Αναστασίου): Μέγερι, Κιβρακίδης, Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης, Χαρίσης, Μάντσον, Ούμπιδες (88′ Νάτσος), Ενσικουλού (, Μανούσος, Βέλλιος (60’ Καχίλα)

Ντουνάισκα Στρέντα (Χιμπάλα): Γέντλιτσκα, Όραβετς (62’ Βεσελόβσκι), Κρούζλιακ, Βίντα, Μπλάκμαν, Κόστρνα, Κάλμαρ, Ρόναν, Τσμέλικ (46’ Κρίστοφερ Βίντα), Ταϊβό, Ραμίρεζ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ