Βαθμολογία UEFA: Άρης και Ατρόμητος έδωσαν ελπίδα, αύξησε τη διαφορά η Κύπρος

Βαθμολογία UEFA: Άρης και Ατρόμητος έδωσαν ελπίδα, αύξησε τη διαφορά η Κύπρος

Μετά τον Ολυμπιακό που πήρε την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, ακολούθησαν Άρης και Ατρόμητος, και στο... σακούλι της Ελλάδας προστέθηκαν βαθμοί και το κυνήγι της Κύπρου και της 15ης θέσης συνεχίζεται!

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση της βαθμολογίας της UEFA, πίσω από την Κύπρο, την οποία «κυνηγάει» με στόχο την 15η θέση που εξασφαλίζει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια για την σεζόν 2021-22.

Σήμερα Πέμπτη (01/08) τα νέα είναι πολύ ευχάριστα για τους εκπροσώπους μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού μετά τον Ολυμπιακό, οι Άρης και Ατρόμητος πήραν τα πολυπόθητα εισιτήρια και θα συνεχίσουν τις ευρωπαϊκές τους μάχες.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Η επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού επί της Βικτόρια Πλζεν το βράδυ της Τρίτης (30/07) προσέθεσε 0.200 βαθμούς στην Ελλάδα στο ranking της UEFA.

Όμως η διαφορά από την 15η Κύπρο αυξήθηκε ακόμα περισσότερο καθώς ο ΑΠΟΕΛ έδωσε 0.250 βαθμούς στην Κύπρο, με συνέπεια να αυξηθεί η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών από 1.450 σε 1.500!

Ωστόσο, δύο 24ωρα μετά, η χώρα μας είδε δύο ακόμα ομάδες να συνεχίζουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

Ο Άρης επιβλήθηκε 1-0 της ΑΕ Λεμεσού και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Europa League, όπου τον περιμένει η Μόλντε.

Η πρόκριση των Κίτρινων είχε διπλά οφέλη για την Ελλάδα. Αφενός πρόσθεσε 0.200 βαθμούς, αφετέρου τερμάτισε την πορεία της ΑΕΛ, κι έτσι η Κύπρος (που είναι η άμεση αντίπαλός μας αυτήν την στιγμή) έχασε έναν εκπρόσωπο.

Από πλευράς του και ο Ατρόμητος, κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντουνάισκα Στρέντα από την Σλοβακία, επικρατώντας με 3-2 και προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη προκριματική φάση του Europa League.

Τονίζουμε ότι ο υλοποιήσιμος στόχος της Ελλάδας, είναι η 15η θέση. Θέση που εξασφαλίζει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια για τη σεζόν 2021/2022 (δύο προκριματικά Champions League, 1 προκριματικό Europa League 1 και δύο προκριματικά Europa League 2, της νέας διοργάνωσης που θα συσταθεί).

Αν η Ελλάδα τερματίσει 16η, τότε τη σεζόν 2020-21, χάνει ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Στην Ευρώπη θα αγωνιστούν τέσσερις ομάδες (κι όχι 5) και μάλιστα μια εξ’ αυτών θα παίξει στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League και οι άλλες τρεις θα πάνε στη νέα διοργάνωση, το Europa League 2.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά τους αγώνες της Πέμπτης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ